Preview k zápasu

Na svatého Václava se Piráti pokusí zkrotit Vlky z Jablonce. Buďte u toho!

Napsal 27.09.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Ve středu 28. září zavítá do Chomutova vlčí smečka z Jablonce nad Nisou. Potvrdí tým kouče Kamila Koláčka formu na úvodu sezóny a naváže na vítězná utkání v prvních dvou kolech? Přijďte Piráty podpořit přímo do ROCKNET ARÉNY. První vzájemný zápas v historii startuje v 17:30.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS S JABLONCEM NAD NISOU

Chomutovští jsou po dvou kolech zatím stoprocentní i díky jedenácti gólům

Ve svém posledním vystoupení Piráti vyloupili zimní stadion ve Vrchlabí, kde po dominantním výkonu zvítězili 5:0. V první a druhé třetině vsítili do branky Stadionu po dvou gólech a v té třetí jednou trefou zaokrouhlili skóre. Střelcem zápasu byl se dvěma brankami Roman Chlouba, bezchybným výkonem se pak prezentoval v brance hostí Miroslav Hanuljak, který se konečně zase radoval z vychytané soutěžní nuly.

HC STADION VRCHLABÍ – PIRÁTI CHOMUTOV 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Chlouba (Koláček, Žižka), 7. Kostourek (Lukeš, Hübl), 34. Chlouba (Mála), 38. Žižka (Zajíček), 55. Lukeš (Hübl).
Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Střely na branku: 16:42.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Charousek, Váchal, Žižka, Pavlát, Seemann, Ferbas, Havel – Koblížek, Hübl, Kostourek, Mála, Koláček, Lukeš, Chlouba, Zajíček, Chrpa.

Jablonec nad Nisou má za sebou dvě úvodní domácí utkání, kde bodově uspěl jen napůl

V utkání druhého ligového kola nechali Vlci po relativně vyrovnaných dvou třetinách domácí odskočit Most až na tříbrankový rozdíl. V posledních dvou minutách zvládli přesnými zásahy Patrika Maďara a Antonína Duška již jen zkorigovat výsledek na konečných 2:3. U obou domácích gólů asistoval kapitán Tomáš Plíhal.

HC VLCI JABLONEC NAD NISOU – MOSTEČTÍ LVI 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 59. Maďar (Folda, Plíhal), 60. Dušek (Plíhal, Abraham) – 19. Havlůj (Urbánek), 42. Steinocher (Kýhos, Smolka), 50. Kýhos (Smolka, Kroupa).
Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2.

Sestava Vlků: Horák – Filip, Kollert, Pavlů (A), Abraham, Had, Culek, Pilek – Plíhal (C), Folda, Maďar – Dušek (A), Jursa, Foerster – Kačírek, Švík, Jakubec – Strnad, Bouřil, Brokeš.

Zajímavosti z tábora Vlků: Jablonečtí v loňské druholigové sezóně obsadili páté místo ve skupině Sever. Nejproduktivnějšími hráči týmu byli s devětačtyřiceti kanadskými body Martin Hájek a Tomáš Brokeš. Druhý jmenovaný v týmu pokračuje i v letošní sezóně. Domácí návštěvnost byla loni průměrně pouhých 169 diváků na zápas.

Dres příštího soupeře Pirátů obléká Antonín Dušek, který v Chomutově ve dvou sezónách naskočil do sto třinácti zápasů v extralize a Chance lize, ve kterých nasbíral čtyřicet devět kanadských bodů.

Kapitánem Vlků a zároveň jejich sportovním manažerem je velezkušený Tomáš Plíhal, jenž má na svém kontě 89 startů v NHL v barvách San Jose Sharks, s nimiž ve čtyřech duelech okusil i atmosféru Stanleyova poháru, a následně dalších 250 ve finské nejvyšší soutěži.

Hlavním koučem Jabloneckých je Jan Šuráň, který je starším bratrem bývalého Piráta Jakuba a ve třiadvaceti letech působí v klubu jako šéftrenér, trenér A-týmu a zároveň trenér kategorie U17.