This text will be replaced


Reportáže

Omlazená sestava Chomutova znovu přehrála Cheb, skvělou premiéru prožil Príhoda

Napsal 23.08.2022 Michal Luxa
C h e b / C h o m t o v - Oba přípravné souboje mezi Chebem a Chomutovem dělilo pouze pár dní. Tentokrát Kamil Koláček poslal do střetnutí omlazenou sestavu, která Stadion přehrála 6:3. Povedenou premiéru mezi muži zažil Ondřej Príhoda, jenž dvakrát pálil přesně. Dalším důležitým faktorem byly momenty při vlastním oslabení, v nichž si Severočeši pomohli dvěma góly, díky čemuž zapsali třetí výhru ve čtvrtém přípravném duelu.
přát. út 23.8.2022
CHB
3:6(0:3, 0:1, 3:2)
CHM
Cheb
Kašpar – Strýček, Kořán, Pohanka, Leština, Stejskal, Šikut, Vápeník – Kirillov, Rozhon, Vašíček, Konášek, Nekvinda, Parshakov, Fečo, Krutina, Šťastný, Trapl, Čejka, Troška
Chomutov
Sluka – Seemann, Ferbas, Charousek, F. Hynek, Váchal, Pavlát – Chlouba, Mišovic, Chrpa – Černý, Zajíček, Kostourek – Mála, Mežnar, Príhoda

Branky a nahrávky

Cheb
44. Stejskal (Fečo, Parshakov), 53. Konášek (Nekvinda), 60. Kořán (Fečo, Strýček)
Chomutov
2. Zajíček (F. Hynek, Kostourek), 11. Príhoda (Váchal, Mežnar), 19. Príhoda (Mála, Mežnar), 30. Mežnar (Zajíček, F. Hynek), 58. Chrpa (Charousek, F. Hynek), 59. Chlouba (Chrpa)

Statistiky

Vyloučení
6:7
Využití
2:0
V oslabení
0:2
Střely na branku
33:42
Rozhodčí
Pastier – Baxa, Motl

Shrnutí

Chomutovští do střetnutí vstoupili ve velkém stylu a po devětasedmdesáti vteřinách poprvé změnili skóre. Nahození Františka Hynka tečoval mezi brankářovy betony Jakub Zajíček, jenž se poprvé radoval v pirátském dresu – 0:1. O tři minuty později po chybě Erika Mežnara mířil do úniku Petr Rozhon, jehož kličku na zadní tyčku si pohlídal ležící Josef Sluka. Téměř v polovině první periody vyslal další tvrdou ránu od modré čáry Jakub Váchal a před brankou stojící Ondřej Príhoda dorážkou nedal Kašparovi šanci – 0:2.

V osmnácté minutě pak šťastnou přihrávku propasíroval k zadní tyči Jakub Zajíček. Milan Kostourek se snažil jít brankáři do protipohybu, avšak mezeru mezi jeho betony nenašel. O minutu později si vzal slovo znovu Ondřej Príhoda, který vyplul mezi obránci a nacházel se před Jakubem Kašparem. Chomutovský mladík pak viděl místo nad vyrážečkou a radoval se při své seniorské premiéře podruhé – 0:3.

V šestadvacáté minutě nepřesně vystřelil Vít Seemann, jehož pokus se od zadního mantinelu odrazil k Jakubu Chrpovi, který zamířil vedle vzdálenější tyče. O tři minuty později přihrával před branku Petr Rozhon, jenž viděl osamoceného spoluhráče. Václav Stejskal nastavil hokejku, ale puk poslal těsně vedle brány. A tak se znovu potvrdilo pravidlo, nedáš – dostaneš. Dlouhou přihrávku převzal při vlastním oslabení Jakub Zajíček, který na pravé straně rychle zabrzdil a vybídl ke skórování Erika Mežnara. Slovinský útočník se ocitl sám před chebským gólmanem a zamířil znovu nad jeho vyrážečku – 0:4.

Čtyři minuty po startu poslední dvacetiminutovky se Západočeši dočkali snížení. Při přesilové hře vyjel zpoza branky Michal Fečo, jehož přihrávka našla na zadní tyči Václava Stejskala, jenž poprvé překonal chomutovského maskovaného muže – 1:4. Psal se čas 52:41, když se na levé straně uvolnil Marek Konášek, který střelou na první tyčku znehybněl hostujícího gólmana – 2:4.

Dramatickou koncovku nepřipustil Jakub Chrpa, který si v osmapadesáté minutě prohodil ve středním pásmu soupeře a poté vystřelil z levého křídla přesně do bližšího horního rohu branky – 2:5. O chvíli později znovu úřadoval Chrpa, který v oslabení našel své hokejové dvojče. Roman Chlouba si prohodil beka, čímž se ocitl před Jakubem Kašparem, jemuž vsítil třetí trefu nad vyrážečku – 2:6. Sedmatřicet vteřin před konečnou sirénou dal definitivní tečku výsledku Petr Kořán, jenž druhou dorážkou propálil Josefa Sluku. 

Ohlasy trenérů

Petr Nekvinda (HC Stadion Cheb): „Chomutov je nad námi, ale tentokrát to bylo o trochu lepší, ale ne o moc. Měli jsme zbytečně moc vyloučených. Pokud se neponaučíme z individuálních chyb, kterými jsme Chomutovu darovali tři góly, a pokud si hráči neuvědomí, že je dělat nemůžou, tak nebudou moc hrát. Pokud takové chyby budeme dělat dál, budeme zápasy prohrávat.“

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Zápas se vyvíjel dobře a dostali jsme se do vedení. Problémem je, že neudržíme koncentraci celý zápas. Zase se to projevilo, když nám dali dva góly, čímž jsme je trochu nastartovali. Pátý gól nás zase uklidnil, ale musíme dělat drobné věci a nemyslet si, že vše půjde samo.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov