Preview k zápasu

Po pár dnech odveta s Chebem, Piráti tentokrát vyráží na led soupeře

Napsal 22.08.2022 Jiří Cícha
C h o m u t o v - Piráty čeká již čtvrtý přípravný duel a tentokrát nastoupí k odvetnému utkání proti Chebu. Dokáží hráči svěřence Kamila Koláčka předvést dobrý výkon a zvítězit i podruhé? Start utkání je naplánován na úterý 23. srpna v 19 hodin, a vy ho můžete sledovat prostřednictvím streamu nebo webu onlajny.com.

Cheb se potýká s problémy zimního stadionu

Klub na svém webu v červnu informoval, že se potýká s problémy na zimním stadionu. Velkou zátěží jsou přístupové lávky, které jsou v havarijním stavu a tím tak dojde k omezení návštěvnosti nejnavštěvovanějšího sportu v Chebu. Podle dostupných informací ze zasedání kraje starosta města Chebu nepodpořil, nebo neinicioval pomoc tomuto hokejovému klubu.

Navíc považujeme předčasné uzavření zimního stadionu v březnu ještě před koncem sezony spíše za ‚házení klacků pod nohy‘, než za zmiňovaný nezbytný krok k úspoře nákladů za energie. Například v nedalekých Mariánských Lázních, které operují s menším rozpočtem, měl tamní hokejový klub (hraje nižší soutěže jak v mužích, tak mládežnických kategoriích) i veřejnost zimní stadion k dispozici téměř až do konce dubna. My do 20. března,“ uvedli zástupci klubu.

Piráti zvítězili v prvním domácím přípravném utkání proti Chebu

V posledním vzájemném duelu se radovali z vítězství Piráti, když svému soupeři nadělili tenisového kanára. Dobrým výkonem se blýskl v brance Richard Běhula, jejž z dvaceti pokusů nepustil za svá záda ani jeden. Svůj letošní prvním hattrick zapsal Roman Chlouba, který ho zkompletoval ve dvaačtyřicáté minutě. Na utkání se přišlo podívat přes tisíc fanoušků a dle slov Kamila Koláčka to bude hrát v domácím prostředí velkou roli. Trenér upozorňoval také na oplácení soupeři, čehož se bude muset jeho tým vyvarovat a přijmout nějaké ty rány.

Piráti Chomutov – HC Stadion Cheb 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Chlouba (Havel, Petrásek), 8. Chlouba (Chrpa), 12. Mežnar, 26. Hübl (Lukeš, Charousek), 42. Chlouba (Chrpa, Váchal), 60. Chrpa (Mála, Chlouba). Vyloučení: 4:8. Bez využití. Střely: 34:20. Diváci: 1 106. Rozhodčí: Petružálek – Herles, Pěkný.

Sestava Pirátů: Běhula – Charousek, Váchal, Havel, Petrásek, Žižka, Pavlát, Ferbas – Lukeš, Hübl, Zajíček – Chrpa, Josef Rindoš, Chlouba – Koblížek, Mežnar, Mála.

Sestava Chebu: Kašpar – Strýček, Kořán, Pohanka, Leština, Stejskal, Šikut, Vápeník, Šik – Kirillov, Rozhon, Vašíček, Konášek, Bubanec, Parshakov, Votoupal, Krutina, Šťastný, Trapl, Keprt, Dinga.

Aktuální soupisky týmů

Chomutov: Richard Běhula, Miroslav Hanuljak, Josef Sluka – Dominik Ferbas, Radek Havel, Kamil Charousek, Lukáš Pavlát, David Petrásek, Vít Seeman, Jakub Váchal, Michal Žižka – David Černý, Viktor Hübl, Roman Chlouba, Jakub Chrpa, Tomáš Koblížek, Milan Kostourek, Jaroslav Kůs, František Lukeš, František Mála, Erik Mežnar, Josef Rindoš, Jakub Zajíček.

Cheb: Jakub Kašpar, Dimitrij Rovda, Adam Horák – Daniel Zavřel, Jan Strýček, Petr Kořán, Václav Stejskal, Ondřej Leština, Vojtěch Šik, Vladimír Pohanka, Pavel Vápeník, Andrej Šikut – Martin Trapl, David Troška, Michal Fečo, Patrik Šťastný, Šimon Krutina, Petr Rozhon, Daniel Kubík, Lukáš Dinga, Matěj Bubanec, Jakub Votoupal, Jan Nekvinda, Nikolaj Parshakov, Michael Čejka, Marek Konášek, Jakub Keprt, Nikita Krillov, Patrik Šťastný, Vladimir Petrovskij, Eduard Šibelbejn.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov