This text will be replaced


Reportáže

Piráti začali druhou polovinu základní části výhrou, v derby porazili Kadaň

Napsal 04.12.2021 Miroslav Kučera
K a d a ň / C h o m u t o v - Piráti nastoupili k soutěžnímu utkání po dvou týdnech, jelikož utkání jedenáctého kola s Lovosicemi bylo odloženo. Chomutovští vyjeli na kadaňský led ve značně pozměněné sestavě, na jejich výkon to ale nemělo žádný vliv. Za výhrou šli od prvních minut a do tabulky si připsali další tři body.
12.kolo so 4.12.2021
KAD
2:9(0:4, 1:4, 1:1)
CHM
Kadaň
Šebek (37. Pešek) – Psar, Krása, Jenček, Holán, Kovár – Nguyen, Toman, Krpenský – Stoklásek, Novotný, Jakab – Spudich, Hrdlička, Hejra – Starý, Macháček, Černý
Chomutov
Hanuljak – Kuncl, Ferbas, Klapka, Novák, Petrásek, Bártek – Jíra, Šarlinger, Huňady, Freiberg, Kůs, Josef Rindoš, Mežnar, D. Šilar, F. Döring – Jan Rindoš, Jaroš

Branky a nahrávky

Kadaň
27. Macháček (Krpenský), 58. Macháček (Kovár, Spudich)
Chomutov
8. Huňady (Freiberg), 9. Josef Rindoš (Jíra, Kůs), 11. Mežnar (Jaroš), 14. Freiberg, 23. Kuncl (Huňady), 26. Kuncl (D. Šilar), 31. Josef Rindoš (Freiberg, Bártek), 37. D. Šilar (Mežnar), 57. Jaroš (Huňady, Mežnar)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
1:2
V oslabení
0:1
Střely na branku
30:61
Rozhodčí
Zítka – Janíček, Coubal

Shrnutí

Piráti vstoupili do utkání tou správnou bruslí a hned v první polovině první třetiny de facto rozhodli o svém triumfu. Na začátku osmé minuty se ke kotouči dostal Patrik Huňady a vstřelil první gól utkání. O necelou minutu a půl později svého kolegu napodobil Josef Rindoš0:2.

V čase 10:04 pak vsítil svou první branku v chomutovském mužském týmu Erik Mežnar0:3. Ve třinácté minutě dostali domácí možnost snížit v přesilové hře, stal se ale přesný opak. V oslabení zvýšil náskok Pirátů Petr Freiberg0:4. V první třetině byli Piráti celkově aktivnějším týmem a svému rivalovi nedovolili v podstatě nic.

Na začátku druhé části měli Piráti k dispozici přesilovou hru, ze které uběhlo 40 vteřin a dělovkou z pravé strany se prosadil Miroslav Kuncl0:5. Na samém začátku 26. minuty se skóre opět měnilo, střelec však zůstal stejný. Miroslav Kuncl se opět napřáhl na modré a vyslal přesnou střelu za Šebkova záda – 0:6.

O necelé dvě minuty se stav měnil znovu, tentokrát ale na domácí straně. Petr Macháček ujel hostující obraně a poslal střelu nad Hanuljakovu lapačku – 1:6. To však bylo na delší dobu ze strany domácích vše. Piráti vrátili šestibrankový rozdíl v polovině zápasu, když se po přihrávce Freiberga prosadil podruhé v utkání Josef Rindoš1:7.

Hostující hráči ale stále neměli dost a do konce druhé třetiny se prosadili ještě jednou. V přesilové hře byla domácí obrana laxní, čehož využil Daniel Šilar, který tak ustanovil skóre utkání po dvou třetinách na 1:8. Po tomto gólu přenechal Dominik Šebek místo v kadaňské brance Ondřeji Peškovi.

Třetí třetina byla asi nejvyrovnanější. Šance měly oba týmy a hra se přelévala ze strany na stranu. Diváci na kadaňském zimním stadionu si ale na další branky museli počkat téměř celou třetinu.

Tři a půl minuty před koncem zápasu vypálil Huňady, jehož střelu přesně tečoval Jakub Jaroš, který tak pokořil Peška – 1:9. Domácí ale z utkání neodešli pouze s jedním přesným zásahem. Konečnou podobu skóre ustanovil Petr Macháček, který tak vstřelil svou druhou branku v utkání. Piráti jsou po výhře 9:2 i nadále stoprocentní.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (SK Kadaň): „Začátek zápasu byl z naší strany dobrý, ale před prvním gólem soupeře jsme udělali chybu, po které jsme inkasovali. Po gólu jsme se sesypali a Chomutov si vypracoval velký náskok. Po druhé třetině jsem v kabině řekl, že třetí nesmíme prohrát. Skončila remízou, takže se ji povedlo neprohrát. Měli jsme v sestavě několik juniorů, kteří bohužel nepodali výkon, který by mě přesvědčil, že mají být součástí A-týmu. Na rozdíl od juniorů soupeře neměli takové nasazení a situace nedobruslovali.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Z naší strany to byl asi nejlepší výkon sezóny. Trápily nás problémy se sestavou, protože máme nějaké nemocné a kluky v Děčíně, takže jsme to lepili na poslední chvíli. Musím vyzdvihnout Petra Freiberga, který měl jít do práce, ale nakonec na zápas odjel. Pomohli nám kluci z juniorky i Petr Jíra, takže za mě spokojenost.“