This text will be replaced


Reportáže

Piráti desítkou srazili Klášterec, ten na malé ploše kousal

Napsala 06.11.2021 Kateřina Kundertová
K l á š t e r e c n a d O h ř í / C h o m u t o v - Piráti vyrazili k osmému kolu krajské ligy v rámci okresu do Klášterce nad Ohří, kde gólově otevřeli utkání už v první minutě. Snadné to však nebylo, Tygři byli na malé ploše dvě třetiny plnohodnotným partnerem. Chomutovští rozhodli až v závěrečném dějství, kdy se poprvé dostali do tříbrankového vedení.
8.kolo so 6.11.2021
TYG
4:10(1:2, 3:3, 0:5)
CHM
Klášterec n. O.
Tichý – M. Koblitz, Blažek, Týr, Boháč, O. Koblitz, Kosina, Koreš – Bárta, Videv, Prokeš, Vlastník, Haluška, Hanka, Strunz, Bečka, Tenkač, Danyo, Kulich
Chomutov
Hanuljak – Hartman, Matějka, Klapka, Novák, Charousek, Žižka, Bártek – Mála, Huňady, Freiberg, Kůs, Řezníček, Rindoš, Chlouba, Kostourek, Jaroš, Chrpa

Branky a nahrávky

Klášterec n. O.
10. Videv (Tenkač), 24. Blažek (Vlastník), 35. Haluška (Tenkač), 36. Kulich (Prokeš)
Chomutov
1. Rindoš (Kůs, Chlouba), 8. Charousek (Kůs), 25. Řezníček (Hartman), 29. Chrpa (Mála, Huňady), 36. Jaroš (Freiberg), 41. Chlouba (Rindoš, Bártek), 43. Charousek (Kůs), 52. Charousek (Chlouba, Kůs), 55. Mála (Chrpa, Huňady), 55. Jaroš (Řezníček, Kostourek)

Statistiky

Vyloučení
4:6
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:54
Diváci
470
Rozhodčí
Žižka – Herles, Danylec

Shrnutí

Piráti do utkání vletěli a už po šestnácti vteřinách otevřel skóre Josef Rindoš z těsné blízkosti brankoviště – 0:1. Zvýšit mohl asistent u úvodní branky Jaroslav Kůs, jenomže bekhendovým blafákem si vylámal zuby na domácí jedničce.

Před přelomem dějství se prosadily oba týmy – za Chomutov zvýšil Kamil Charousek z levé strany na první tyčku a o chvíli později snížil Martin Videv po pohledné individuální akci Lukáše Tenkače – 1:2. Krátce poté Vojtěch Bárta a Jaroslav Kulich nevyzráli v dobrých pozicích na Miroslava Hanuljaka.

V počátku prostředního dějství dostali Tygři možnost přesilovky, kterou odehráli výborně a také v ní srovnali zásluhou Ondřeje Blažka a jeho rány od modré – 2:2. V pětadvacáté minutě pláchl do samostatného úniku Radim Řezníček, jenž uspěl kličkou do forhendu – 2:3.

Před polovinou duelu František Mála našel křižnou přihrávkou u tyčky Jakuba Chrpu, jemuž stačilo pouze za Tichého betonem nastavit hokejku – 2:4.

Nejdivočejší část zápasu byla od pětatřicáté minuty, kdy po pohledné individuální akci snížil Jiří Haluška, na něhož už za třiadvacet vteřin odpověděl ránou pod horní tyčku Jakub Jaroš – 3:5. Za necelou minutu se Klášterec opět dostal na kontakt, když přečíslení dvou proti jednomu zakončil Jaroslav Kulich díky dobré práci parťáka Michaela Prokeše – 4:5.

Třetí část patřila jasně Chomutovu. Už po 38 vteřinách od návratu na ledovou plochu se mezi střelce zapsal i kanonýr Roman Chlouba – 4:6. Další dvě branky v podání Kamila Charouska padly v nestandardním počtu hráčů na ledě a pokaždé od modré, takže chomutovský zadák dokončil hattrick – 4:8. Psal se střed závěrečné třetiny.

V 55. minutě dali Piráti výsledku finální podobu. Nejprve se prosadil František Mála po přihrávce zpoza brány, o patnáct vteřin později se Jakub Jaroš prohnal po levém křídle a zavěsil – 4:10. Oba góly rozdělily oddechový čas domácích a skandování fanoušků s tužbou desítky. 

Ohlasy trenérů

David Suk (HC Tygři Klášterec nad Ohří): „Zápas se podle mě musel líbit. Dvě třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem. Ve třetí třetině bych řekl, že rozhodla fyzická kondice a naše chuť vyrovnat, protože jsme otevřeli hru a dostali dva rychlé góly. Chomutov zaslouženě vyhrál, ale doufám, že ho příště potrápíme ještě trochu více.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Bylo to těžké utkání, na které jsme byli připravení. Řekli jsme si už před zápasem, že naši techničtí hráči budou mít problém, protože je tady plocha menší. Dvě třetiny se to potvrzovalo. Chtěli jsme hrát, ale měli jsme málo prostoru. Na tu naši hru to prostě není. Odskočili jsme, ale domácí nám dávali góly, protože jsme dělali hrubé chyby dozadu v soubojích jeden na jednoho, což se nesmí stávat. Když pak bude lepší tým, budeme s tím mít velké problémy. Ve třetí třetině už jsme začali hrát jednoduše a bylo to v naší režii, rozhodly dva rychlé góly.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov