This text will be replaced


Reportáže

Nedohráno! Piráti nevyužili přesilovky a v Bílině prohráli

Napsal 02.09.2021 Eliška Ratiborská, Kateřina Kundertová
B í l i n a - Utkání v Bílině bylo předčasně ukončeno, a to na konci 46. minuty poté, co domácí hokejisté odešli a odmítli pokračovat ve hře. Ve hře se totiž začalo pořádně přiostřovat a kupily se fauly. Piráti tak v šestém přátelské zápase prohráli kvůli nepovedené prostřední třetině, na konci které nevyužili sled přesilových her.
přát. čt 2.9.2021
BIL
5:3(2:1, 3:1, 0:1 - nedohráno)
CHM
Bílina
Michajlov – Šefl, Bittner, Delmarche, Šešina, Eklund, Žítek, Nerad – Daniel, Zdeněk, Beran, Kobes, Kučera, Fábry, Mašek, V. Svoboda, Bartoš
Chomutov
D. Svoboda – Klapka, Hartman, Novák, Krstev, Bártek, Kuncl, Psar, Žižka – Chrpa, Chlouba, Huňady – Freiberg, Mála, Kostourek – Jaroš, Řezníček, Andres – Benda, D. Šilar Bárta

Branky a nahrávky

Bílina
4. Kučera, 17. Bartoš (Zdeněk, Daniel), 23. Eklund (Žítek, Mašek), 24. Daniel (Bittner, Bartoš), 29. Kučera (Nerad)
Chomutov
14. Huňady (Chrpa), 30. Mála (Kuncl), 42. Andres (Krstev, Řezníček)

Statistiky

Vyloučení
9:6
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
24:39
Rozhodčí
Vozár – Sýkora, Goltsch
Vyšší tresty
Kučera 10 minut, Fábry a V. Svoboda – Hartman a Jaroš všichni 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Netrvalo dlouho a Bílinští se po několika neúspěšných střelách na obou stranách kluziště dostali do vedení. Ve čtvrté minutě od úvodního hvizdu se totiž k vyraženému puku dostal Martin Kučera a dorazil ho zpět do branky, jen přesněji – 1:0.

O chvíli později měl velkou šanci Jakub Chrpa, avšak na pravém kruhu vhodnou chvíli prováhal a nepodařilo se mu zasunout kotouč do branky ani po jejím objetí. Nicméně netrvalo dlouho a stejný hráč poskytl puk Patriku Huňadymu, jenž ze spodní hranice levého kruhu již mířil přesně a bylo vyrovnáno – 1:1.

Ještě před první přestávkou ale dokázala Bílina opět zvýšit svůj náskok. Útočná formace vyrazila ve třech proti jednomu a po úvodní křižné přihrávce neměl Jakub Zdeněk problém najít před prázdnou bránou Dana Bartoše, kterému už jen stačilo zamést puk do brány – 2:1.

Hned v úvodu druhého dějství se Chomutovští dostali kvůli vyloučením do tří, což Draci využili, když Oldřich Žítek z osy posunul puk na levý kruh, kde se ho ujal Ossian Eklund – 3:1. Ani to Bílině nestačilo a o minutu později se radovala znovu. Z těsné blízkosti mířil přesně i Michal Daniel, ke kterému kotouč vypadl od modré čáry – 4:1.

Druhá třetina mohla být prohlášena za dvacetiminutovku domácích, když se během ní trefili do brány hostů i potřetí. Tentokrát byl šťastným střelcem již podruhé v zápase Martin Kučera – 5:1. Piráti však Draky nenechali oslavovat dlouho a už po půl minutě od poslední trefy přichystali odplatu. O snížení se postaral František Mála – 5:2.

Poslední dějství začali pro změnu úspěchem hosté, když střelu Angela Krsteva od modré tečoval Bronislav Andres – 5:3. Po zvýšení Pirátů začala být hra peprná a plná šarvátek. Vše vyvrcholilo v šestačtyřicáté minutě, kdy po souboji několika hráčů Bílina odmítla v zápase pokračovat. Utkání tak nebylo dohráno a skončilo 5:3.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Draci Bílina): „Do té doby, než se to všechno zvrhlo, hodnotím zápas pro nás kladně. Od začátku to bylo ovlivněné rozhodčím na obě strany. Nejvíc nezvládl celý zápas rozhodčí, takže z toho vyplynula taková bramboračka. Jinak s naším výkonem jsem maximálně spokojený, protože jsme sehráli zatím nejlepší zápas v přípravě. Škoda, že se to nedohrálo, ale šlo o zdraví z obou stran, takže nemělo smysl to dohrávat.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Špatně, špatně dneska. Vyhráli jsme doma v úterý 10:3, přijeli jsme trochu namistrovaní a mysleli jsem si, že to půjde samo, ale nešlo to. Bylo tady menší hřiště, na kterém jsme měli špatný pohyb a soupeř nás dobře dohrával. Musím říct, že 25 minut byla Bílina lepší, pak se to zvedlo, ale bohužel to dopadlo, jak to dopadlo. I to ale patří k hokeji.
Přesilovky jsme zatím necvičili a nic jsme k nim nedělali. Byli tam zkušení hráči, kteří to měli zkušeností odehrát, ale hráli jsme je špatně, protože jsme byli hrozně statičtí. Nebyla tam žádná střelba, pak tam šla třetí lajna, Angel vystřelil a hned z toho byl gól, a tak by to mělo být.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov