This text will be replaced


Reportáže

První domácí zápas: Piráti přestříleli druholigový Cheb

Napsala 30.08.2020 Redakce
C h o m u t o v - Chomutovští v prvním přípravném utkání před vlastními fanoušky rozstříleli druholigový Cheb, když základy vítězství položili už v úvodním dějství třemi góly. Dva přesné zásahy zapsali Peter Freiberg a Luboš Dospěl, kteří se spolu s týmem mohli opřít o tisícovku skvěle fandících fanoušků.
přát. ne 30.8.2020
CHM
6:3(3:1, 2:2, 1:0)
CHB
Chomutov
Němeček – Krstev, Šuráň, Kuncl, Ludvík, Charousek, Klapka – Huňady, Huml, Jíra, Andres, Kůs, Bečvář, Dospěl, Ton, Stoklásek, Jaroš, Freiberg, Adámek
Cheb
K. Holub (30. Špírek) – Michálek, Záruba, Kořán, Strýček, Pojk, Novák, Šilhán – Čejka, Trapl, Hruška, Krejsa, D. Holub, Řezníček, Vašíček, Rubeš, Fečo, Šťastný, Račanský, Hafijanič

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Freiberg, 7. Jíra (Huňady, Kůs), 19. Dospěl (Šuráň), 30. Freiberg (Jaroš, Adámek), 32. Ton (Stoklásek), 56. Dospěl (Bečvář)
Cheb
5. Hruška (Kořán), 30. Čejka (Hafijanič), 38. Vašíček (Rubeš)

Statistiky

Vyloučení
3:7
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
40:21
Diváci
1000
Rozhodčí
Goltsch – Pěkný, Žižka

Shrnutí

Piráti vstoupili do utkání velmi dobře a hned získali početní výhodu, v té Karel Ton sám před brankářem přestřelil. V páté minutě sice otevřel skóre hostující Petr Kořán povedenou tečí, jenomže Petr Freiberg rychle odpověděl povedenými blafákem – 1:1.

Chomutovští i nadále ostřelovali soupeřovu klec, ale Ivan Huml i Tomáš Adámek shodně přestřelili. Tlak nakonec zužitkoval střelec Petr Jíra, který zavěsil po křižné přihrávce Kamila Charouska – 2:1.

Dvougólové vedení zajistila svému celku juniorská dvojice, když ránu Jakuba Šuráně tečoval mimo dosah gólmana Luboš Dospěl – 3:1.

Ve druhé třetině se šance objevily až před její polovinou, jenomže ani jedna gólem neskončila. Piráti nevyužili přečíslení čtyři na jednoho stejně jako hráči Stadionu tři na jednoho.

Ve třicáté minutě se opakoval scénář z úvodu duelu, když na gólový pokus v podání Michaela Čejky za deset vteřin zareagoval Petr Freiberg, ten vyprovodil brankáře Kryštofa Holuba – 4:2.

Ani vystřídavšího Jana Špírka domácí neušetřili, rychle po nástupu se stal obětí Karla Tona a jeho povedeného blafáku do bekhendu – 5:2. V závěru prostředního dějství Cheb zásluhou Jaroslava Vašíčka využil nabídnutou početní výhodu a stanovil průběžný stav na 5:3.

Piráti mohli definitivně rozhodnout při přesilovce čtyř proti třem, jenomže rána Kamila Charouska břinkla pouze o tyčku. Poslední slovo si vzal Luboš Dospěl, který zužitkoval přesnou přihrávku Jiřího Bečváře a v úniku nezaváhal – 6:3.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Jsme se zápasem velmi spokojení, byly v něm vidět tři tréninky, které jsme teď měli. Potrénovali jsem, udělali jsme trochu systém, aby to nebylo jako první zápas, což se ukázalo. Bylo spoustu šancí, takže dobré.“

David Káňa (HC Stadion Cheb): „Nastoupili jsme do zápasu trochu chaoticky a neplnili jsme věci, které jsme si dohodli. V průběhu hry se to začalo zlepšovat, ale neproměňovali jsme šance, dělali jsme fatální individuální chyby, což nás sráželo. Nakonec je to ale jenom příprava, takže alespoň víme, co máme zlepšovat.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov