Reportáže

Piráti nasázeli Mělníku šest branek, ani to však nestačilo

Napsala 21.08.2020 Kateřina Kundertová
M ě l n í k - Piráti v prvním přípravném utkání před nadcházejícím ročníkem v lize Ústeckého kraje prohráli na ledě Mělníka po čtrnáctigólové přestřelce, která kromě velké řady pohledných gólů nabídla i pěstní výměnu. Rozhodující byl závěr duelu, kdy se roztrhl pytel s tresty i přesnými zásahy domácího týmu.
přát. pá 21.8.2020
MEL
8:6(3:1, 2:3, 3:2)
CHM
Mělník
Srp – Novotný, Kapoun, Prejza, Michael Krejsa, Všetečka – Šípek, Stinka, Vernek, P. Litera, Šubrt, Šnajdr, Havel, Kratochvíl, Lenc, D. Litera
Chomutov
Damašek – Krstev, Charousek, Babka, Gombár, Kunrt – Polanský, Stoklásek, Andres, Jíra, Bečvář, Panocha, Šafařík, Adámek, Jaroslav Kulich

Branky a nahrávky

Mělník
10. Havel (Šubrt), 11. D. Litera, 13. P. Litera (Prejza), 32. Havel (Šubrt), 34. Stinka (Šípek), 49. Stinka (Kapoun), 50. Havel (P. Litera), 58. Šípek
Chomutov
1. Polanský (Jíra), 22. Panocha (Andres, Charousek), 24. Stoklásek (Bečvář), 35. Charousek (Jíra), 46. Jíra (Gombár, Babka), 48. Jíra (Charousek)

Statistiky

Vyloučení
6:8
Využití
2:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
34:26

Shrnutí

Piráti měli výborný vstup do utkání, jelikož hned po dvaadvaceti vteřinách bekhendový pokus Tomáše Polanského skončil v brance – 0:1. V dalších minutách sice svěřenci Petra Martínka ubránili oslabení, ale pak přišla slabá minuta, které Mělník dvojnásobně využil.

Nejprve Tomáš Havel dopravil do klece Chomutova volný puk ležící v mezikruží a následně David Litera našel mezírku v postavení Pavla Damaška – 2:1. Ve třinácté minutě se skóre měnilo znovu, když nahození Michala Prejzy tečoval Petr Litera – 3:1.

Vstup do prostřední části patřil jednoznačně hostům, kteří během 80 vteřin srovnali. Vyražený puk si našel před bránou Jiří Panocha a povedenou kličkou snížil, na to navázal dobrou ránou Jan Stoklásek – 3:3.

Po přelomu základní hrací doby opět rychle udeřili hokejisté z Mělníka – Tomáš Havel měl před sebou pouze obránce stojícího na brankové čáře a Libor Stinka zakončil úspěšně samostatný únik – 5:3. Chomutov měl připravenou rychlou odpověď, jelikož hned po buly opět snížil zásluhou Kamila Charouska – 5:4.

Ani třetí třetina nebyla ochuzena o zajímavé okamžiky. Hned na úvod Jan Stoklásek neproměnil nařízené trestné střílení, což ho nemuselo dlouho mrzet, za okamžiku byl na konci pohledné ofenzivní akce střelec Petr Jíra – 5:5.

Ve 48. minutě šel Chomutov do vedení zásluhou využité přesilovky a teče dalekonosné střely Charouska, jejíž směr změnila hůl Petra Jíry – 5:6. Ještě do přelomu dějství se ale dvakrát prosadili domácí, což se ukázalo jako rozhodující.

Z mezikruží se trefil Libor Stinka, na něhož při vlastním oslabení navázal povedeným samostatným únikem Tomáš Havel – 7:6. V samém závěru se strhla šarvátka, která už nic nezměnila, finální podobu výsledku dal Jakub Šípek – 8:6.

Ohlasy trenérů

Libor Stinka (HC Junior Mělník): „Byl to zápas nahoru dolu s řadou chyb na obou stranách. Já osobně jsem docela naštvaný, že Chomutovští neudrželi nervy a udělali na konci hodně zbytečných faulů. Utkání nakonec splnilo účel a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Byli jsme dvakrát až třikrát na tréninku, takže je pro nás dobře, že jsme si vyzkoušeli zápas. Někteří kluci hráli někde v krajských přeborech a další třeba vůbec nehráli, což bylo v první třetině znát. Potom jsme si ale něco řekli, začali jsme držet systém a začalo se nám i dařit. Máme na čem pracovat, ale myslím, že to bude v pohodě.“

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov