Reportáže

Utkání PRO NEMOCNICI nabídlo atraktivní podívanou, Piráti na Motor těsně nestačili

Napsal 29.02.2020 Michal Luxa
C h o m u t o v - Devětadvacátého února se v ROCKNET ARÉNĚ odehrálo další utkání Chance ligy, které bylo věnováno místní nemocnici. Chomutovští v něm přivítali lídra z Českých Budějovic, s nímž těsně padli 1:2. Soubor Miroslava Buchala odehrál pohledné střetnutí, ovšem trápil se v koncovce. Vždyť ze čtyřiceti pokusů se prosadil až v devětapadesáté minutě Roman Chlouba, jenž vykřesal naději na vyrovnání. Jenomže při znovuodvolání Dominika Pavláta se Piráti už neprosadili.
N25 so 29.2.2020
CHM
1:2(0:0, 0:0, 1:2)
CEB
Chomutov
Pavlát – Seemann, Schaus, Žovinec, Havel, Lang, Štochl, Tejnor – Rudovský, Suchý, Llewellyn – Hlava, Pitule, Stloukal – Tomica, Chlouba, Kverka – Chrpa, Šagát, J. Svoboda.
Č. Budějovice
Klouček – Suchánek, Vydarený, Kachyňa, Pýcha, Allen, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Raška, Prokeš, Karabáček – Z. Doležal, Přikryl, Beránek – J. Veselý, Gilbert, M. Novák.

Branky a nahrávky

Chomutov
59. Chlouba (Štochl, Stloukal)
Č. Budějovice
47. Z. Doležal, 49. Beránek (Z. Doležal, Kachyňa)

Statistiky

Vyloučení
4:5
Využití
0:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
40:28
Střely zblokované
14:11
Diváci
2511
Rozhodčí
Pavlovič, Valenta – Coubal, Kokrment

Shrnutí

Piráti hned v úvodu nevyužili přesilovku, přestože se minimálně Petr Stloukal prezentoval povedenou ránou. V šesté minutě se blýskl skvělým zákrokem Dominik Pavlát, jenž lvím skokem sebral jasný gól Davidu Gilbertovi. O chvíli později Piráti přečkali i sedmdesát vteřin ve třech proti pěti, takže se skóre neměnilo, což platilo i přes dobré šance Reného Vydareného a Romana Chlouby.

I prostřední dějství pokračovalo v podobném tempu a bez gólů, to napovědělo, že bude rozhodovat jedna, dvě přesné rány. Krátce před polovinou hrací doby Radek Havel nahodil kotouč do skrumáže, kde se však jeho spoluhráči k dorážce nedostali.

O chvíli později pomohla domácímu celku tyčka, do které břinkla ztečovaná rána Zdeňka Doležala. Jelikož Nicolas Hlava nezasunul kotouč po objetí branky a následně Chomutov nevyužil nabídnou přesilovku, pokračovalo se bez branek.

Zlomit gólové trápení chtěl na začátku závěrečného dějství Radek Havel, ale ani jedna jeho rána brankou neskončila. Ve 47. minutě se ROCKNET ARÉNA konečně dočkala, Zdeněk Doležal si na pravém křídle stáhl kotouč a kolem obránce namířil i s cinknutím o tyčku přesně – 0:1.

Za dvě minuty se od modré čáry prosadil Martin Beránek, jehož zásah byl v konečném součtu vítězný – 0:2. Snížit mohl Marek Tomica, jenomže jeho rána se zastavila o tyčku. V dalších velkých možnostech se neprosadili Tomáš Pitule před brankou ani Jakub Chrpa s dorážkou do odkryté klece.

O čisté konto připravil Milana Kloučka až Roman Chlouba, který ve vlastním oslabení po levém křídle ujel soupeřům a z hranice levého kruhu mu nedal šanci – 1:2. Vyrovnat už se ale Chomutovu nepovedlo, takže utkání pro nemocnici skončilo smutně.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Měli jsme hodně šancí, ale nedali jsme góly. Vyhrál šťastnější tým. Bylo to výborné a bojovné utkání, myslím, že se divákům mohlo líbit. Výborný výkon předvedl hostující brankář, protože jsme ve třetí třetině měli tři tutovky. Bohužel z toho nedáváme góly. Soupeř měl dvě šance, díky kterým rozhodl. Hráčům jsme za výkon poděkovali, protože podali výborný výkon. Jediné, co chybělo, bylo proměňování šancí. Výsledek pak mohl dopadnout úplně jinak.“

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): „Je to pro nás vydřené vítězství, podpořené vynikajícím výkonem našeho gólmana. Myslím, že soupeř měl spoustu dobrých šancí. My jsme se prosadili až v poslední třetině, nepomohli jsem si speciálními formacemi a navíc jsme na konci zápasu dostali gól ve vlastní přesilovce. Jsme rádi za tři body a za výkon gólmana, ale máme na čem pracovat, musíme se zlepšit. Soupeř podal dobrý výkon a může to být pro něj kruté, ale my jsme rádi za tři body.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov