Reportáže

Piráti utnuli venkovní trápení, na Slavii rozhodli v dlouhé přesilovce

Napsala 19.02.2020 Kateřina Kundertová
P r a h a / C h o m u t o v - Piráti přetlačili ve dvaadvacátém kole nadstavby Chance ligy pražskou Slavii, když podruhé v řadě rozhodl Martin Šagát. Chomutovští tak prolomili venkovní šestizápasové trápení a slaví v Edenu i potřetí v sezóně. První branku v bílomodrém dresu po návratu vstřelil Roman Chlouba, který se s Filipem Suchým zastavil na bilanci 1+2.
N22 st 19.2.2020
SLA
3:4(2:2, 1:0, 0:2)
CHM
Slavia
Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Veber, Ryzák, Barák, Duda – Doležal, Vrdlovec, Bílek – Ondráček, Kuťák, Šmerha – Vlček, Kubík, Všetečka – Kubica, Kohút, Šteiner
Chomutov
Pavlát – Schaus, Havel, Seemann, Žovinec, Štochl, Lang – Stloukal, Pitule, Hlava – Suchý, Chlouba, Rudovský – Llewellyn, Kverka, Tomica – Chrpa, Šagát, M. Svoboda – J. Svoboda

Branky a nahrávky

Slavia
18. Doležal (Bílek, Vrdlovec), 20. Hejda (Šmerha, Kuťák), 25. Ryzák (Bílek)
Chomutov
1. Pitule (Hlava, Schaus), 4. Suchý (Šagát, Chlouba), 47. Chlouba (Suchý), 55. Šagát (Chlouba, Suchý)

Statistiky

Vyloučení
4:5
Využití
0:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:40
Střely zblokované
3:6
Vhazování
32:28
Diváci
640
Rozhodčí
Sýkora, Hucl – Kotlík, Sedláček
Vyšší tresty
Všetečka 5 minut a do konce utkání, Kohút (oba Slavia) 10 minut

Shrnutí

Piráti vstoupili do utkání bleskurychle, už po osmnácti vteřinách zakončil pohledný protiútok Tomáš Pitule po ideální přihrávce Nicolase Hlavy – 0:1. Za pár okamžiků Chomutovští vedli o dva zásahy, v přesilovce vyplavala Chloubova vyražená střela u Filipa Suchého, který měl před sebou poloodkrytou klec – 0:2.

Slavia mohla snížit v početní výhodě, ale největší šanci Vítězslava Bílka zlikvidoval Dominik Pavlát. Stejně rychle, jak Piráti vedení získali, tak o něj přišli. V rozmezí devadesáti vteřin nejprve snížil ránou do prázdné brány Jiří Doležal, poté využil sporného icingu k vyrovnání Tadeáš Hejda, který z vrcholu kruhu prostřelil všechno, co měl před sebou – 2:2.

Na začátku prostřední části Robin Všetečka na chomutovskou jedničku nevyzrál, ale Marek Ryzák o chvíli později už ano, po chybné rozehrávce se prosadil střelou do vrchních pater branky – 3:2. V dalším průběhu si oba celky vyzkoušely početní výhodu, Pražané však nevyužili ani 48 vteřin pět proti třem, takže se skóre neměnilo.

V úvodu závěrečného dějství mohl srovnat během početní výhody Tomáš Pitule, ale po Stloukalově přihrávce do brankoviště trefil jenom výstroj Martina Michajlova. V čase 47:00 prolomil střelecké trápení Roman Chlouba, který zakončil přečíslení dvou proti jednomu s Filipem Suchým – 3:3.

V polovině třetí třetiny Robin Všetečka zranil Víta Seemanna, takže oba zamířili do šaten. Pětiminutovou výhodu o jednoho hráče využil Martin Šagát, který nadvakrát dorazil nad beton domácí jedničky – 3:4. Slavia už se neprosadila ani v závěrečné power-play, takže Piráti vyhráli v Edenu i třetí duel sezóny. 

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Budu stručný. Co chceme hrát, jsme tentokrát hráli jen ve druhé třetině, což je na vítězství málo. Samozřejmě kdybychom využili přesilovku pět na tři, byli bychom vítězství blíž, ale to se nestalo. V první a třetí třetině jsme udělali školácké chyby, které jsou za mě v tuto chvíli nepochopitelné. Musíme si z toho vzít ponaučení a příští zápas odehrát lépe a chytřeji. Nelze říct, že se hráči nesnaží, ale musíme se taky dívat kolem sebe a je třeba říct, že góly v posledních dvou zápasech byly jako přes kopírák. Do soboty máme na čem pracovat.“

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Do utkání jsme měli výborný vstup a utekli soupeři o dva góly. Následně jsme si vytvořili další šance, které jsme nevyužili. Zbytečným faulem jsme pak pustili domácí do hry. Následně jsme udělali druhou chybu a od druhé třetiny se hrálo od začátku. Domácí nás zatlačili, měli výborný pohyb a my udělali chybu, která nás stála branku. Pak jsme si řekli, že se musíme víc tlačit do brány a hrát ze zabezpečené obrany. Následně jsme vyrovnali a využili pětiminutovou přesilovku. V závěru jsme to ubránili a vezeme si tři body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov