This text will be replaced


Reportáže

I druhé malé derby pro Energii, vyrovnaný duel rozhodla smolná branka

Napsal 02.12.2018 David Panuška
C h o m u t o v - Piráti v rámci 24. kola Tipsport extraligy vyzvali na domácím ledě nedaleké Karlovy Vary. Důležitý duel byl dlouho vyrovnaný, ale nakonec rozhodla nešťastná branka z předposlední minuty druhé třetiny. Domácí celek ve třetí třetině srovnat nestihl, a tři body tak odjely na západ Čech.
24.kolo ne 2.12.2018
CHM
1:3(0:1, 1:1, 0:1)
KVA
Chomutov
Peters – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný – T. Svoboda, Růžička, Sklenář – Duda, Klhůfek, Tomica – Stránský, Vantuch, Marjamäki – Havel, Hanták, Koblasa.
Karlovy Vary
Novotný – Šenkeřík, Plutnar, Rohan, Kovačevič, Kozák, Sičák, Šafář – Flek, Gríger, Rachůnek – Beránek, Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý, Stloukal – Kohout, Balán, Lapšanský.

Branky a nahrávky

Chomutov
22. Růžička (Sklenář)
Karlovy Vary
15. Sičák (T. Mikúš, Kovačevič), 39. T. Mikúš (Vlach), 60. Flek

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
23:21
Střely zblokované
5:14
Hity
7:6
Vhazování
36:29
Diváci
3 647
Rozhodčí
Jeřábek, Kika – Bryška, Klouček

Shrnutí

Aktivněji do utkání naskočili hokejisté Energie. Po třech minutách střílel z pravé strany Stanislav Balán, ale Peters pohotově zakročil. V první šanci domácích byl v osmé minutě Marek Tomica, ale ten po zadovce Pavla Klhůfka zblízka neskóroval. V desáté minutě měl dvě šance Vladimír Růžička, který ale ani jednou puk do branky nedostal. Pirátská aktivita pokračovala, ale ani dva pokusy Tomáše Svobody neznamenaly změnu skóre.

Po nepřesné přihrávce Chomutova se do úniku dostal Jakub Flek, ale ten před Petersem zakončoval bekhendem do vyrážečky. Branka padla až v patnácté minutě, kdy využil přesilovku střelou od modré čáry Vladimír Sičák – 0:1. Piráti se pokoušeli ještě do konce první části srovnat, ale rána Pavla Klhůfka byla vyražena a Marek Tomica v dobré pozici zakončoval do helmy Novotného.

Do druhé třetiny vlétli Piráti s přesilovkou v zádech, kterou se jim v posledních sekundách povedlo využít. Vladimír Růžička si najel mezi beky a zblízka prostřelil Filipa Novotného – 1:1. Hostům mohl vrátit vedení v následném úniku Jakub Flek, ale Justina Peterse nepřekonal. Individuálně to zkoušel po pravém křídle také Jan Havel, jenž z úhlu ideálně nezakončil.

Chomutov byl nadále aktivnější, ale efektivita chyběla. Druhou brankou neskončila teč Lukáše Vantucha, ani bekhendový pokus Radka Dudy zblízka. V předposlední minutě třetiny se tak do vedení dostala Energie, Tomáš Mikúš asi snadnější branku nedal. Hostující hráč zakončoval z pravého kruhu a Peters si hokejkou puk srazil do branky – 1:2.

Do obrovské šance se dostávali na startu třetí třetiny Karlovarští. Jakub Flek zakončoval u levé tyčky, ale trefil betony Peterse. Dávid Gríger měl následně před sebou prázdnou branku, ale bekhendem trefil tyčku. Domácí celek byl rovněž aktivní, ale Filip Novotný moc práce neměl. Rána Ronalda Knota mířila z pravého kruhu nad a průnik Jana Havla do brankoviště zakončen nebyl.

Chomutovský celek následně sice držel pásmo, ale vážnější ohrožení hostující branky nevymyslel. V závěrečném tlaku střílel Petr Koblasa, jenž ale z levého kruhu mířil nad branku. Jakub Flek následně ujel podél levého mantinelu a poslal kotouč do prázdné chomutovské branky – 1:3.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Věděli jsme, o co hrajeme. Chtěli jsme se přiblížit soupeřům, kteří jsou nad námi. Bohužel se nám nepovedl začátek utkání. Apelovali jsme na hráče, že hosté hodně hrozí z brejků, jenže v první třetině z nich měli tři nebo čtyři tutové šance. Po inkasovaném gólu jsme se nadechli a odehráli nejlepší pasáž utkání, jenomže jsme jenom vyrovnali na 1:1. Pak přišel nešťastný okamžik, kdy jsme si dali polovlastní branku. Chtěli jsme se dostat zpět do zápasu ve třetí třetině, ale už jsme si vytvořili jenom jednu šanci v power-play, kterou však soupeř záhy potrestal. Jsme zklamaní, nepředvedli jsme dobrý výkon, hosté jednoznačně potvrdili formu. Věří si ve věcech, které se v momentě, kdy se daří, řeší daleko lépe.“

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Oba týmy už před zápasem věděly, jak důležité utkání je to vzhledem k postavení v tabulce, a tak se zápas také rozehrál. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Nám se podařilo využít první přesilovou hru, což nám velmi pomohlo zvládnout začátek utkání. Jelikož jsme o den dříve odehráli těžký duel, chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a využít rychlé protiútoky. To se nám dařilo až do vyrovnávacího gólu domácích, kdy jsme zbytečně propadli v našem oslabení a dostali hloupý gól. Musím smeknout před naším mužstvem, které se druhý víkend za sebou dokázalo vydat. Nebyl to úplně nejhezčí hokej pro oko diváka, ale hrálo se o hodně, takže jsem hrozně rád, že jsme tak těžké utkání proti velmi kvalitnímu soupeři zvládli.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov