Reportáže

Piráti v Mladé Boleslavi rychle vedli, i tak ale odjeli s prázdnou

Napsala 25.11.2018 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti odjeli ke 22. kolu Tipsport extraligy do Mladé Boleslavi, kde šli už ve druhé minutě zásluhou Jakuba Sklenáře do vedení. Subtilní útočník se prosadil podruhé v řadě, jenomže to tentokrát na body nestačilo. Od druhé třetiny už se totiž prosazovali jenom domácí, kteří si pomohli jedním přesilovkovým zásahem. Jelikož odešla Růžičkova družina s prázdnou, rozdíl mezi soupeři se natáhl na třináct bodů.
22.kolo ne 25.11.2018
MBL
3:1(0:1, 2:0, 1:0)
CHM
Ml.Boleslav
Krošelj – Kotvan, Pláněk, Hanzlík, Dlapa, Němeček, Bernad, Eminger – Vondrka, Klepiš, Skalický – Orsava, Musil, Látal – Pacovský, Knotek, Šťastný – Pabiška, Najman, Kousal
Chomutov
Peters – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach – Sklenář, Růžička, T. Svoboda – Tomica, Klhůfek, Duda – Marjamäki, Vantuch, Stránský – Koblasa, Hanták, Havel

Branky a nahrávky

Ml.Boleslav
27. Klepiš (Šťastný, Skalický), 30. Klepiš (Kotvan, Vondrka), 47. Vondrka
Chomutov
2. Sklenář (Růžička, T. Svoboda)

Statistiky

Vyloučení
4:5
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
25:23
Střely zblokované
6:7
Hity
13:6
Vhazování
24:30
Diváci
2769
Rozhodčí
Šír, Horák – Gebauer, Lederer
Vyšší tresty
Štich (Chomutov) 10 minut

Shrnutí

Piráti vstoupili do utkání ideálně, jelikož už po 67 vteřinách vedli. Vladimír Růžička přihrál z rohu na Jakuba Sklenáře, který se napodruhé dostal ke střele a zakončil i se štěstím po ledě –0:1. Zanedlouho Ondřej Najman zkoušel pozornost Justina Peterse zpoza branky, ale chomutovská jednička byla úspěšnější.

Hned poté byl vyloučen David Štich, jenž odseděl celé dvě minuty i díky Brettu Flemmingovi, ten totiž zblokoval ránu Pavola Skalického do odkryté části branky. O pár minut později dorážel z mezikruží Pavel Klhůfek, kterého Gašper Krošelj vychytal. Po siréně lovil puk ze sítě maskovaný Pirát, naštěstí pro něj tam skončil až po čase.

Na začátku druhé části hrály oba celky početní výhodu, kterou však ani jeden nevyužil, jen Jakub Klepiš při vlastním oslabení neproměnil samostatný únik. V sedmadvacáté minutě David Šťastný našel křižně přes pásmo Jakuba Klepiše, který ranou z první vyrovnal – 1:1. Ještě před polovinou duelu dostali Bruslaři 61 vteřin v pěti proti třem, čehož využil druhým zásahem v utkání Jakub Klepiš opět ranou z levé strany – 2:1.

Na konci oslabení jel Jakub Sklenář dva na jednoho, jenomže místo střely zvolil přihrávku, která byla zblokována obráncem. Krátce po polovině střetnutí Pavel Musil našel v situaci dva na nikoho Jakuba Orsavu, který ale nechal vyniknout Justina Peterse, jehož o pár vteřin později po střele Davida Šťastného zachránila tyčka. Následně Chomutovští nevyužili dvě přesilovky, ze kterých se ještě půl minuty přeneslo do závěrečné části.

V třetím dějství Piráti nepotrestali ani další faul, takže mohli udeřit domácí. Ve 47. minutě Michal Vondrka obral o puk nic netušícího Bohumila Janka a zvýšil střelou k levé tyčce už na 3:1.

Po polovině periody si šel sednout na lavici hanby Tomáš Svoboda, jehož sice nikdo dříve nevyhnal, ale znemožnil tlak svého celku. Minutu a deset vteřin do konce začala poslední přesilovka pro družinu Vladimíra Růžičky, jehož svěřenci ji ale nevyužili i přes oddechový čas a power-play.

TOPfoto: Jan Pavlíček, BK Mladá Boleslav.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (BK Mladá Boleslav): „Myslím, že se potkala dvě mužstva podobná výkonnostně i postavením v tabulce. Souhlasím s kolegou, že v první třetině byl jasně lepší Chomutov. Druhou třetinu jsme se malinko zlepšili, pomohly nám tam dva rychlé góly a najednou už to byl zápas kdo s koho. Rozhodlo i štěstí, výborný výkon našeho gólmana a to, že po chybě hostů jsme dali gól na 3:1. Zápas jsme potom ubojovali. Rozdíl mezi oběma mužstvy ale není skoro žádný.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Přijeli jsme s velkým respektem, protože soupeř se zvedá. Chtěli jsme nastoupit aktivně a trochu domácí zaskočit, hrát agresivně. Myslím, že se nám to dařilo, hned v úvodu jsme dali branku a odehráli jsme parádní první třetinu. Ve druhé to bylo přesně opačné, Boleslav začala bruslit, začala se srážet a nám to dělalo problémy. Po situaci, kterou jsme špatně vyhodnotili, domácí vyrovnali. Pak jsme špatně sehráli ve čtyřech střední pásmo, šli jsme do tří a inkasovali. Potom mohli Honza Stránský a Tomáš Svoboda vsítit branku a šance jsme měli také v přesilové hře. Bohužel jsme je neproměnili, což byl zlom utkání. Ve třetí třetině jsme se chtěli vrátit ke hře z první, ale domácí, kteří i přes páteční porážku hráli v pohodě, nás do toho nepustili.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov