This text will be replaced


Reportáže

Kanonáda proti třetímu týmu! Piráti si šesti góly Litoměřicím upevnili první místo

Napsal 26.11.2014 Daniel Pavlík
C h o m u t o v - Pro Litoměřice to byl neúspěšný den, pro Piráty povedený večer. Už první třetina naznačila, kdo bude mít v duelu 28. kola první ligy navrch. Tři góly po dvaceti minutách budiž jasným důkazem. Druhé dějství jen ukázalo převahu domácího týmu a ze hry bylo tak trochu vidět, že už je rozhodnuto. Miroslav Kopřiva sice nulu neudržel, jelikož hostující Dvořáček svým únikem zkorigoval skóre zápasu, ale cestu Pirátů za třemi body tato trefa neohrozila.
28.kolo st 26.11.2014
CHM
6:1(3:0, 2:0, 1:1)
LTM
Chomutov
Kopřiva (Strmeň) – Skinner, Rutta, Toman, Rýgl, Drtina, Koma, Tejnor, Šulák – Hřebejk, Gajovský, Hovorka – Sinisalo, Růžička, D. Květoň – Veselý, Dušek, McGregor – L. Květoň, Kämpf, O. Kaše.
Litoměřice
Přikryl (od 21. Král) – Krstev, Šulc, Hrbas, Míka, Plašil, Špelda, D. Bílek, Kolář – Procházka, Kalla, V. Bílek – Černoch, Švagrovský, Novák – Volek, Dvořáček, Chlapík – Schwamberger, Doležal.

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Rýgl (Dušek), 14. Hřebejk (Gajovský, Hovorka), 18. Růžička (Květoň, Sinisalo), 23. Skinner (Hovorka), 36. McGregor (Dušek), 48. Kämpf (Květoň)
Litoměřice
51. Dvořáček (Volek, Míka)

Statistiky

Vyloučení
9:12
Využití
1:1
V oslabení
0:1
Střely na branku
40:25
Diváci
2059

Shrnutí

Vedoucí tým prvoligové tabulky nezačal úplně ideálně. Stadion se sice jako první dostal do oslabení, ale síly na ledě se nedlouho poté obrátily ve prospěch hostujícího týmu. Po vyloučení Tomana a následně Hřebejka se Piráti ocitli v oslabení čtyř proti třem. Obléhání Kopřivovy klece ale netrvalo příliš dlouho. Antonín Dušek na modré čáře využil chyby soupeře a posunul na najíždějícího MARTINA RÝGLA, jenž se dokázal přes obránce protlačit až před Přikryla a bezchybně zakončit.

Potom se začala konečně projevovat herní převaha Pirátů, která dělala Litoměřicím značné potíže. Následovaly dvě přesilové hry Chomutova, které však úspěchem neskončily.

Domácí fanoušci se mohli podruhé radovat až ve 14. minutě, kdy před brankou úspěšně dorážel ŠTĚPÁN HŘEBEJK.

Druhý gól viditelně pozvedl morálku domácích hokejistů, protože zbytek třetiny už byl v jejich režii. Ale pěkně popořadě.

Uběhly pouze čtyři minuty a Petr Přikryl musel puk z branky lovit potřetí. VLADIMÍR RŮŽIČKA se přes veškerou obranu prokličkovat až před branku a přesnou střelou zápěstím nedal maskovanému muži v brance Litoměřic šanci.

Konec první periody se hostům už vůbec nevydařil, Přikryl se měl co ohánět. Tlak domácích hokejistů vydržel až do závěrečné sirény.

Když hlavní rozhodčí vhazoval kotouč ve středovém kruhu v úvodu druhé třetiny, to už v brance Litoměřic stál Tomáš Král. Ale neměl zrovna jednoduchý začátek, protože jeho tým druhé dějství zahajoval v oslabení 5 na 3.

Stadion se v těžké nevýhodě sice ubránil, ale ale poté přišla další přesilovka pro Piráty. Po kombinaci se nakonec rozhodl od modré vypálit BRETT SKINNER, který svůj projektil otřel o tyč, odkud se odrazil přímo do branky.

Chvíli na to musela obrana Litoměřic čelit přečíslení dvou na jednoho, přesný pas a střelu z první Davida Kämpfa však skončila v lapčce Tomáše Krále, který předvedl obdivuhodný zákrok.

Hosté se přeci jen zvedli a také zahrozili v přesilové hře, ale tým z podkrušnohoří se úspěšně bránil. Piráti hráli v naprosté pohodě a vše, co hostům z Litoměřic šlo jen těžko, pro Piráty bylo jednoduché.

Navíc přidali další branku. Pátou trefu zařídil BRYAN MCGREGOR, který jen dorážel kotouč do prázdné branky po tom, co neposedně skákal v brankovišti. Ze hry již bylo patrné, že zápas je rozhodnutý. Chomutovští své šance někdy až zbytečně překombinovávali, ale vedení 5:0 už je celkem bezpečný náskok.

A změna nepřišla ani v posledním dějství. Tempo hry se téměř vytratilo a Piráti neměli sebemenší problém bránit svůj náskok.

Po nezáživných minutách přišlo alespoň nějaké osvěžení, naneštěstí pro Stadion v podobě další branky do sítě Krále. Na šestigólový debakl upravoval po přečíslení mladík DAVID KÄMPF, který obdržel přesný pas před branku.

Obrana domácích však také nebyla bezchybná. Hosté se totiž i přes psychickou nevýhodu své trefy dočkali. DAVID DVOŘÁČEK byl chomutovskými beky opomenut a litoměřický útočník po samostatném úniku zakončil přesně mezi betony Miroslava Kopřivy.

Dva góly sice padly, ale nedá se říct, že by hra nějak ožila. Vždyť Chomutov stále vedl o pět gólů.

A tak to zůstalo až do závěru celého utkání. Chomutov i popáté v řadě bere všechny tři body a drží si svůj náskok v tabulce před druhou Třebíčí.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Piráti Chomutov): „Bylo důležité, že jsme ubránili oslabení pět na tři a navíc jsme dali gól. Mužstvo se uklidnilo, měli jsme lepší pohyb a dařilo se nám v zakončení. Pro nás je to velice důležité vítězství.“

Jiří Doležal (HC Stadion Litoměřice): „Klukům patří pochvala za prvních pět minut zápasu, kdy jsme se dostali k přesilové hře pěti proti třem. Bohužel tím to pro nás skončilo, protože jsme v ní jen inkasovali. Od té doby jsme byli horším týmem.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov