Reportáže

Piráti nad Litvínovem dlouho vedli, nakonec prohráli po nájezdech

Napsal 28.01.2014 Lucie Štěrbová
Pirátům se ani v šestnáctém zápase v řadě nepodařilo vybojovat výhru za tři body. Nad Litvínovem sice po brance Hrušky ze závěru druhé třetiny vedli 1:0, litvínovský Piroš ale v 57. minutě vyrovnal na 1:1. V prodloužení branka nepadla a v nájezdech se sice prosadil Marek Sikora, na druhé straně ale Hanzl a autor vítězné branky Martin Ručinský. Čekání na tři body tak pokračuje.
43.kolo út 28.1.2014
LIT
2:1sn(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
CHM
Litvínov
Francouz – Gula, Posmyk, Šlégr, Pavlík, Stříteský, Kousalík – Jánský, Hübl, Lukeš – Piroš, Hanzl, Ručinský – Černý, Skuhravý, Trávníček – Martynek, Jurčík, Gerhát
Chomutov
Kostúr (na nájezdy Růžička) – Krstev, Havel, Prošek, Lojek, Stehlík, Trefný, Tejnor – Bomersback, Bartečko, Balej – Hřebejk, Sikora, Hruška – Kubinčák, Straka, Šagát – Račuk, Kämpf, Kaše

Branky a nahrávky

Litvínov
57. Piroš (Trávníček, Gula), rozh. nájezd Ručinský
Chomutov
39. Hruška (Stehlík)

Statistiky

Vyloučení
7:6
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
37:32
Diváci
4544

Shrnutí

První třetina nenabídla moc velkých šancí a ani góly. Po úvodních lehkých střelách na obě branky, poprvé výrazněji zahrozil až na začátku 7.minuty Šlégr, který poslal puk jen těsně vedle tyče, následná dorážka pak nesedla Jánskému.

V 10. minutě řešil Kostúr velký závar před vlastní brankou, puk ale udržel před brankovou čarou. Trávníčkův pokus z 11. minuty pak vyřešil Lojek faulem, Piráti se nicméně v oslabení, i přes velkou šanci Trávníčka v jeho závěru, ubránili. A zvládli i zbytek první třetiny, ve které Litvínov svou hrou zaskočili.

Druhou třetinu zahájil Chomutov přesilovkou, ve které měl blízko k brance nejprve Balej a po něm i Krstev a Stehlík. Ve 26. minutě si Francouz poradil i se samostatným únikem Bomersbacka a Chomutov měl v této fázi hry jednoznačně navrch. Litvínovu se nepovedla ani následná přesilovka a diváci výkon Chemiků odměnili pískotem.

Chomutov šel do vedení ve 39. minutě. Po chybě Pavlíka si Piráti bleskově vytvořili tlak, Stehlík vystřelil od modré a vyražený puk dorazil za Francouzova záda David Hruška. Mimochodem, pro Piráty to bylo vedení v utkání po osmi zápasech, naposledy nad soupeřem vedli v utkání 34. kola s Pardubicemi.

Ve třetí třetině stáhl Litvínov hru jen na tři pětky a trenéři promíchali jejich složení, nicméně více ze hry měl stále Chomutov. Výsledkem byly i dva litvínovské fauly v rozmezí několika málo minut, Chomutov ale ani jednu z přesilovek nevyužil. Ve stejné herní disciplíně se ale na druhé straně naštěstí pro Piráty nedařilo ani Litvínovu, když v 52. minutě putoval na trestnou lavici Krstev.

Litvínovu se podařilo vyrovnat v 57. minutě, kdy byl jinak perfektně chytající Kostúr krátký na střelu Kamila Piroše od modré. A ač měl Chomutov ještě v závěru k dobru přesilovou hru, vedení na svou stranu zpátky nestrhl. Branka nepadla ani v prodloužení, kde měl herně navrch Litvínov.

V nájezdech se za Chomutov sice do branky postavil Martin Růžička a trefil se Marek Sikora, za Litvínov se ale trefili Robin Hanzl a vítěznou branku zařídil Martin Ručinský.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (HC VERVA Litvínov): „Sport nikdy nemá logiku. Chomutov byl celý zápas lepší a zasloužil si vyhrát. Měli jsme obrovské štěstí, že jsme získali dva body. Byli jsme rádi, že jsme vyrovnali a nakonec získali bonusový bod.“

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Pro nás vznikla před utkáním těžká situace, protože nastoupila kadaňsko-juniorská obrana, ale kluci to zvládli výborně. Výkon by měl být odrazovým můstkem do dalších zápasů. Další průběh sezony bude pro nás velice těžký, ale já věřím, že ho zvládneme.“