Reportáže

Chomutov dostal dalších pět gólů od pražské Sparty a prohrál 1:5

Napsal 07.12.2012 Kryštof Kousal
C h o m u t o v - Skóre utkání otevřeli v 9. minutě hosté z hole Přibyla, následně využil přesilovou hru Miroslav Zálešák. Na 2:1 z pohledu hostů zvýšil v další přesilovce Jaorslav Hlinka, ale domácí se stále nevzdávali a tlačili dopředu. Vinou prohraných soubojů u mantinelu ve vlastní třetině Chomutova ale Sparte udeřila dvakrát v rozmezí 31 sekund ve třetí třetině, čímž definitivně zlomila odpor domácích. Na 5:1 už pouze upravil Sičák.
29.kolo pá 7.12.2012
CHM
1:5(1:1, 0:1, 0:3)
SPA
Chomutov
Řehoř - Palin, Pulpán, Rýgl, Jurčina, Pavlas, Mrázek, Bartejs - Frolík, Kraft, Hřebejk - Hruška, Zálešák, Treille - Sikora, Hromas, Lušňák - Procházka, Gajovský, Důras - Seman
Sparta
Neuvirth - Sičák, Pilař, Gřegořek, Milam, Vallin, Philipp, Krstev - Ton, J. Hlinka, Pacovský - Tenkrát, Přibyl, I. Rachůnek - Hovorka, Broš, Sekáč - Jánský, Forman, Bahenský - Žalčík

Branky a nahrávky

Chomutov
11. Zálešák (Frolík, Hruška)
Sparta
9. Přibyl (Gřegořek, Milam), 36. Hlinka (Ton, Phillip), 51. Broš (Sekáč), 52. Tenkrát (Forman, Bahenský), 60. Sičák (Krstev, Hlinka

Statistiky

Vyloučení
8:6
Využití
1:3
V oslabení
0:0
Diváci
3079
Vyšší tresty
Zálešák OT + do konce utkání

Shrnutí

Ze začátku utkání měly oba týmy několik šancí. Nejprve sparťanský Ton vypálil až ze středního pásma a střela se otřela o tyč, poté měl velkou šanci domácí Frolík, který ujížděl takřka sám na Neuvirtha, ten ale jeho střelu zneškodnil. V následném závaru se nejlépe zorientoval Kraft, ale jeho teč projela těsně kolem tyče hostující brány.

Na začátku deváté minuty měli hosté k dispozici přes minutu dlouhou přesilovou hru pěti proti třem. Nejprve se blýskl Řehoř perfektním přesunem v brankovišti, kterým zabránil takřka jistému gólu, poté byl ale domácí brankář bezmocný. Gřegořek vypálil od modré čáry, k dorážce si sjel Daniel Přibyl a zakončil za ležícího brankáře.

Hosté si ale vedení neužili dlouho. V přesilové hře si domácí perfektně rozebrali obránce, k puku se dostal Frolík a ačkoliv již mohl zakončovat, poslal zadovkou kotouč na zcela volného Miroslava Zálešáka, který zakončil do prázdné brány.

Druhá třetina byla o poznání nezáživnější. Oba týmy sice měly několik šancí, ale žádnou vyloženou. Ačkoliv měli Piráti tři přesilové hry, žádnou nedokázali využít. Naopak Sparťanům se to povedlo.

Po střele Tona, kterou Řehoř vyrazil, se k puku dostal Jaroslav Hlinka a svůj blafák zasunul za ležícího domácího brankáře. Sparťané se tak ujali vedení.

Tři minuty před koncem druhé části mohli Piráti vyrovnat. Frolík předložil přihrávku do jízdy Hruškovi, který ale jeho blafák nedokázal dovést do vítězného konce. Stav po dvou třetinách byl tedy 1:2 pro pražskou Spartu.

Na začátku třetí části měli Piráti další možnost skórovat. Před Neuvirthem se zjevil Lušňák, ale na poslední chvíli mu kotouč sebral jeden z obránců. V polovině poslední části ale začala úřadovat Sparta.

Nejprve se v pravém kruhu zjevil zcela volný Michal Broš a jeho střela propadla Řehořovi mezi betony. Další branku přidal o několik desítek vteřin později Petr Tenkrát, který dostal přesnou přihrávku od Formana a zakončení mu nedělalo žádný problém.

Osm minut před koncem musel své místo v bráně Milan Řehoř přenechat Kostúrovi, jelikož se po střetu s hostujícím útočníkem zranil. Domácí hráče poté zřejmě již přešla chuť nechali veškerou aktivitu na svém soupeři.

Zvýšit skóre mohl například Sekáč, který objel nikým nehlídán bránu, ale nezasunul kotouč do brány. Sparta měla na konci třetiny ještě k dispozici dvě a půl minuty přesilové hry, jelikož Zálešák fauloval Tenkráta a vysloužil si trest na pět minut plus osobní trest do konce utkání. Tu dokázal využít šikovnou tečí Vladimír Sičák a stanovil tak konečné skóre na 5:1 pro hosty z Prahy.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (Chomutov): Troufám si říci, že dnešní utkání rozhodla druhá třetina. My jsme měli k dispozici několik přesilových her, ale žádnou jsme neproměnili. Soupeř nám ve své přesilovce odskočil na 2:1. V poslední třetině jsme udělali dvě velké chyby v našem pásmu a soupeř je potrestal.

Jan Votruba (Sparta): Zápas se mi hodnotí dobře, vyhráli jsme o čtyři branky. Zápas se hrál hodně takticky, a proto možná trochu trpěla hra. Hráli jsme dobře v obraně a ve středním pásmu. Navíc nám dobře vyšli přesilovky.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov