Reportáže

Piráti Chomutov podlehli Škodě Plzeň po samostatných nájezdech 2:3

Napsal 18.11.2012 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - 22. kolo Tipsport Extraligy přineslo utkání mezi Piráty Chomutov a HC Škoda Plzeň. Ačkoliv se hosté ujali v první třetině vedení 1:0, domácí dokázali odpovědět na konci druhé třetiny a otočili skóre. Ve třetí třetině dokázali ale hosté vyrovnat a utkání nakonec dospělo až k samostatným nájezdům. V těch byl jako jediný úspěšný Ondřej Kratěna, který tak připsal Plzni druhý bod.
22. (ČT Sport) ne 18.11.2012
CHM
2:3sn(0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
PLZ
Chomutov
Kostúr - Palin, Pulpán, Pavlas, Bartejs, Rýgl, Jurčina, Macháček, Rutta - Lušńák, Frolík Chimera - Hruška, Kraft, Hřebejk – Treille, Duda, Důras – Ton, Sikora, Hromas
Plzeň
Rask - St.Pierre, Růžička, Boháč, Jeřábek, Frolo, Mozík, Slavík - Vlasák, Straka, Gulaš - Johnson, Kovář, Kratěna - Pletka, Kašpařík, Dvořák - Lev, Havlíček, Hollweg – Schleiss

Branky a nahrávky

Chomutov
38. Treille (Duda), 40. Hruška (Kraft, Palin)
Plzeň
12. Pletka (Gulaš, Vlasák), 42. Kratěna (Růžička, Johnson), rozhodující nájezd Kratěna

Statistiky

Vyloučení
7:6
Využití
0:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:48
Diváci
4915

Shrnutí

Domácí Piráti do zápasu vstoupili s větší chutí, když se hned po pár vteřinách vrhali k plzeňské brance. Ofenzívu domácích však Indiáni likvidovali i s pomocí finského brankáře Tukky Raska. Jak plynul čas, tak stydlo i nadšení nováčka extraligy. Plzeň se však do souvislého tlaku nemohla dostat a Chomutovu se většinou dařilo bránit. Tedy až do 10. minuty, kdy domácímu Kostúrovi propadl kotouč za záda, ne však za brankovou čáru. U videa se rozhodčí shodli, že branka neplatí, a stav zůstal bezgólový. Hosté ale měli výhodu a chomutovský Marek Sikora musel na trestnou lavici za sekání. V přesilovce se už skóre otevřelo. VÁCLAV PLETKA se trefil z přesné přihrávky Milana Gulaše a Matúš Kostúr neměl šanci. Piráti měli možnost vyrovnat z přesilové hry v 18. minutě, ale kombinace se Chomutovu nedařily a hosté v poklidu vyhazovali.

Západočeši tlačili na domácí obranu i v úvodu druhé třetiny a domácí brankář se musel předvést. Indiánům se nedařily ani přesilové hry a slovo dostali znovu Piráti. Z protiútoku Milan Kraft přihrál přesně na ujíždějícího Hrušku, který projel až před Raska, jeho střela však branku minula. To, co Plzeň neudržela v pásmu, toho Chomutov využíval k rychlým brejkům. V šestatřicáté minutě šel za faul pykat Indián Tomáš Frolo a Piráti měli další šanci srovnat. Početní výhoda nebylo ale to, co domácím pomohlo. Osmnáct vteřin po vypršení trestu Chomutov konečně vyrovnal zásluhou francouzského reprezentanta YORICKA TREILLE, který přihrávku Radka Dudy usměrnil do sítě. Domácí měli v poslední době smůlu v zakončení, to ale neplatilo o 40. minutě, jen dvě minuty po vyrovnání. Puk se po několika odrazech od brankáře a brankové konstrukce dostal až do branky, kam jej podle zápisu o utkání poslal DAVID HRUŠKA.

Indiáni se ve třetí třetině vzchopili a chomutovské hráče uzamkli v pásmu. Stačila jen minuta a dvacet vteřin k navrácení remízového stavu. ONDŘEJ KRATĚNA dostal od obránců až příliš místa a brankář byl vydán na pospas několika jeho dorážkám, z nichž jedna prošla. Následovala série útočných akcí z obou stran a diváci si určitě přišli na své. Čím více se přibližoval konec třetiny, tím zajímavější situace se děly na ledě. Nejdříve Ondřej Kratěna sám před Kostúrem minul branku, o krátkou chvíli později Tukka Rask uchránil svatyni před ujíždějícím Chimerou. Stav 2:2 platil až do konce a následovalo prodloužení.

Domácí si v něm dokázali vytvořit střelecký tlak, ale Rask s klidem šance Pirátů zneškodňoval. Plzeň v prodloužení dosáhla branky, která však nemohla být uznána. Václav Pletka fauloval Lukáše Pulpána a pokračovalo se dál. Chomutov v minulém vzájemném zápase po prodloužení prohrál, ale dnes utkání dovedl až do nájezdů.

Samostatné nájezdy byly vyrovnané, ale v rozstřelu zvítězili hosté. Výborný Tukka Rask vychytal Chimeru, Treille, Lušňáka i Pulpána. Na druhé straně Matúš Kostúr kapituloval až ve druhé sérii nájezdů, kde si ONDŘEJ KRATĚNA připsal druhou branku. Plzeň opět získala dvoubodový zisk proti chomutovským Pirátům.

Hvězdami zápasu byli vybráni Milan Gulaš za Plzeň a Yorick Treille za Chomutov.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (Piráti Chomutov): Dnešní zápas začal velmi dobře. Chtěli jsme hrát aktivně a tlačit se do soupeřovy třetiny, což se nám povedlo. Pak jsme ale udělali hloupý faul a přesilovka Plzně nás hodně zbrzdila. I když jsme věděli, jak tu přesilovku sehrají, stejně jsme jí neubránili. Pak se nám podařilo průběh otočit a dali jsme náhodný gól na 2:1. Následoval další hloupý faul za bránou a bylo to zase vyrovnané. Oba gólmani dnes chytali výborně, bohužel nevyšly nájezdy.

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): Předchozí dva zápasy jsme prohráli a chtěli jsme zabrat. Ve druhé třetině jsme paradoxně hráli nejlépe, ale ztratili jsme vedení a navíc jsme museli dotahovat. Podařilo se nám ale vyrovnat a nájezdy, ty jsou o štěstí. Tukka Rask ale chytal výborně, na nájezdy jsme si věřili. Myslím, že jsme tu předvedli dobrý hokej.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov