Reportáže

Piráti Chomutov to neměli s Třebíčí snadné, ale porazili jí 4:2

Napsal 11.01.2012 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - Do vedení se dostali hosté, díky proměněnému trestnému střílení. Domácí se ale nevzdali a dvěmi brankami otočili stav utkání ve svůj prospěch. Ve druhé třetině se diváci branky nedočkali, i když k tomu hlavně domácí nebyli daleko. Ve třetí třetině si domácí po dvou vstřelených brankách zajistili tříbrankový náskok. Hostům se podařilo v závěru jen kosmeticky upravit výsledek na 4:2 pro Piráty.
38.kolo st 11.1.2012
CHM
4:2(2:1, 0:0, 2:1)
TRE
Chomutov
Hanuljak(Strmeň) - Havíř, Palin, Mrázek, Grof, Jillson, Rutta, Macháček, Pavlas - Hřebejk, Kraft, Hruška - Procházka, Gajovský, Jíra - Hafenrichter, Sikora, Ondřej - Hromas, Seman, Endál
Třebíč
Hrubec(Wolf) - Kadela, Sláma, Brož, Sobotka, Rangl, Dietz - Havel, Dolníček, Laš - Vondráček, Dočekal, Látal - Heřman, Stejskal, Přibyl - Paták, Sedláček, Čech.

Branky a nahrávky

Chomutov
14. Gajovský (Procházka, Mrázek), 20. Gajovský (Procházka, Grof), 41. Jíra (Procházka), 46. Procházka (Gajovský, Jíra)
Třebíč
13. Paták, 58. Havel (Laš, Sobotka)

Statistiky

Vyloučení
6:6
Využití
1:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
40:26
Diváci
1258
Rozhodčí
Zubzanda - Gerát, Ondráček
Vyšší tresty
Hafenrichter (CHM) – Paták a Havel (oba TRE) 5 minut a trest do konce utkání

Shrnutí

V prvních minutách byli domácí mírně aktivnější, ale Horácká Slavia většinu útočných akcí zastavila. V polovině první třetiny se ale hosté probudili a Hanuljak měl čím dál tím více práce. Ten totiž kromě toho musel čelit dvěma rychlým únikům. Zvýšená aktivita hostů jim však přinesla své ovoce. Stalo se tak ve 13. minutě, kdy domácímu Jillsonovi ujel LUKÁŠ PATÁK, který byl při své jízdě na samotného Hanuljaka zahákován a rozhodčí signalizoval samostatný nájezd, který Třebíčský mladík proměnil. Po vyloučení chomutovského Lukáš Endála však Třebíč chybovala na své modré. Toho chytře využil Milan Procházka, který přihrál na najíždějcího NIKOLU GAJOVSKÉHO a ten se v zakončení nemýlil. Bylo tedy srovnáno na 1:1. V aréně publikum znovu ožilo, což Piráty hnalo k dalším útočným výpadům. Pouhou sekundu před koncem třetiny se po krásné kombinaci znovu trefil NIKOLA GAJOVSKÝ a zaznamenal svůj druhý bod v zápase.. Chomutovští tedy po využité přesilovce odcházeli do šatny za přiznivějšího skóre 2:1.

Do druhého dějství vstoupili domácí s mnohem větší chutí. Horácká Slavia se dlouho nemohla dostat ze svého pásma, ze žádné šance Pirátů se však skórovat nepovedlo. Domácí příliš kombinovali a když už přímo ohrozili branku Hrubce, na kostce stále svítilo skóre 2:1. Střeleckou smůlu potvrdil i slibný pokus domácího Palina, který pronikl až před brankáře Třebíče Hrubce, ale kotouč se mu ke spoluhráči přihrát nepodařilo. Ačkoli Chomutov svého soupeře jasně přestřílel, své šance příliš překombinoval a i proto se rozešel za stálého stavu.

Po druhé bezgólové třetině přišla poslední, která nabídla jistě živější hokej. Hned v úvodu totiž v pohledné kombinaci Jíry a Procházky zakončil právě chomutovský odchovanec PETR JÍRA. Domácí se však dostali do oslabení 5 na 3, ale ani v ní hosté svojí přesilovku neproměnili. Piráti to ale o chvíli potrestali. MILAN PROCHÁZKA se krásně trefil pod víko a Chomutov vedl nad Horáckou Slávií už 4:1. Hra se následně začala přitvrzovat, když autor první branky hostů Paták velmi nešetrně narazil Aleše Pavlase k mantinelu, který už do hry nemohl zasáhnout. Nepříjemná situace nastala i na straně hostů. Třebíčský Stejskal dostal pořádnou ránu pukem, když se snažil blokovat střelu od modré. Do konce utkání zbývalo pár minut, ale hosté to zjevně ještě nezabalili. Druhý gól hostů zařídil LUKÁŠ HAVEL. Ten perfektně zužitkoval Lašovu přihrávku před branku. K závěru utkání se ještě stihli poprat Jaroslav Hafenrichter a Havel. Bitku jasně vyhrál chomutovský mladík Hafenrichter, který Havlovi uštědřil asi nejvíce tvrdých ran. Ve 38. kole Piráti vítězí nad Horáckou Slavií 4:2.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (Piráti Chomutov) - Toto utkání nás stálo hodně sil. Třebíč přijela s defenzivní taktikou. Sice jsme se tlačili dopředu a jak se říká do plnejch, ale Třebíč nám žádné přečíslení nepovolila. Naopak z té naší snahy vzniklo několik brejků ze strany soupeře a ač jsme na to upozorňovali a snažili se toho vyvarovat, v první třetině se nám to nepovedlo. Ve druhé třetině to byl v podstatě stejný obrázek hry, ale vytvořili jsme si už více šancí. Bohužel jsme ale špatně zakončovali. Bylo to tím, že jsme stále hledali lepší místa pro střely a zbytečně jsme si přihrávali. O ty šance jsme se prakticky sami připravili. Na druhou stranu jsme si už lépe hlídali hráče Třebíče a nedopustili další protiútoky. Rozhodující byl asi gól do šatny v závěru první třetiny. Ve třetí třetině jsme přidali další góly, které už zápas rozhodly v náš prospěch. Jen mě mrzí, že jsme v závěru povolili, nechali jsme se několikrát zamknout v našem pásmu a soupeř z toho dal korigující branku. Myslím si, že jsme závěr zápasu mohli dohrát rozhodně lepším způsobem.

Radek Novák (SK Horácká Slavia Třebíč) - Věděli jsme, že domácí tým je velmi kvalitní. Přestože měli asi více ze hry, podle mě jsme tu odehráli slušné utkání. Chomutov bohužel dokázal proměnit narozdíl od nás své šance. Bohužel to bylo rozhodující.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov