Aktuální zprávy

Ztráta před play-off! František Lukeš musí na operaci a sezóna pro něj předčasně skončila

13.02.2024 Tisková zpráva
Z duelu pátého kola nadstavby na ledě Mosteckých Lvů předčasně odstoupil kvůli zranění v horní části těla. Původně se zdálo, že František Lukeš bude chybět Pirátům v řádu několika týdnů, jenže podrobnější vyšetření odhalila závažnější problém, který vyžaduje chirurgický zákrok. Do aktuálního ročníku druhé ligy tak zkušený útočník už nezasáhne.

„Samozřejmě je to pro nás citelná ztráta, protože zejména v play-off hrají zkušenosti důležitou roli. Nicméně zdraví máme jen jedno a Franta zákrok opravdu potřebuje,“ konstatuje Martin Pešout. „Zvládli jsme bez něj už čtyři zápasy a některé z nich patřily k těm těžším, takže věřím, že mužstvo se s jeho absencí vyrovná i ve zbytku sezóny,“ doplňuje sportovní manažer a hlavní trenér v jedné osobě.

V aktuální sezóně stihl jednačtyřicetiletý odchovanec kadaňského hokeje 30 startů, v nichž patnáctkrát skóroval a přidal třiadvacet asistencí, což ho řadí na třetí místo týmové produktivity za kapitána Viktora Hübla s Petrem Eretem.

Piráti se tak dostávají do podobné situace jako před rokem, kdy křídlo elitní formace také muselo vynechat ze zdravotních důvodů část play-off. I proto stihl člen Klubu střelců deníku Sport ve vyřazovacích bojích 2023 jen osm střetnutí s bilancí gólu a pěti přihrávek. Celkem má František Lukeš v chomutovském dresu v tuto chvíli na kontě 80 startů, 29 přesných zásahů a 75 finálních pasů.