Aktuální zprávy

Milan Kostourek po vzájemné dohodě opouští tým, smlouva byla předčasně ukončena

05.04.2024 Tisková zpráva
Semifinále druhé ligy je v plném proudu, ovšem i v průběhu play-off dochází ke změnám v kádru Pirátů. Ten ještě před závěrem sezóny opouští Milan Kostourek, jenž se ve vyřazovacích bojích pohyboval na hranici sestavy a do utkání zasáhl ve dvou případech. Obě strany se nyní dohodly na předčasném ukončení spolupráce.

„S Milanem jsme probrali aktuální situaci a dohodli se, že se naše cesty rozejdou o něco dřív. Jeho osobní a rodinné důvody odváděly jeho pozornost od hokeje, což sám potvrzoval a byl si vědom, že v této fázi sezóny je potřeba maximální soustředěnost na hokej,“ vysvětluje Jiří Sochor. „Chtěl bych Milanovi poděkovat za všechno, co pro klub odvedl, a popřát mu hodně štěstí v dalším hokejovém i osobním životě,“ doplňuje manažer A-týmu.

Jednačtyřicetiletý rodák z Českých Budějovic odehrál v aktuálním ročníku za Piráty v základní části 31 utkání, v nichž zapsal 21 kanadských za sedm gólů a čtrnáct asistencí. Zkušený útočník se do Chomutova vrátil podruhé v létě 2021, aby pomohl s postupem z krajské ligy.

Za téměř tři sezóny, během kterých si z krajské ligy odskočil do druholigového Děčína a ve třetí nejvyšší soutěži pak na hostování k Mosteckým Lvům, vylepšil vlastní chomutovská čísla, která se zastavila na 326 startech a 351 bodech za 143 přesných zásahů a 208 finálních přihrávek. Posunul se tak do elitní třicítky historického pořadí klubových střelců. „Mrzí mě, že to dopadlo takhle, ale klukům přeju hodně štěstí ve zbytku play-off,“ vzkazuje Milan Kostourek.

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov