Aktuální zprávy

Zhruba čtyři desítky fanoušků se ptali zástupců Pirátů, řešila se sportovní i ekonomická témata

Napsal 16.11.2022 Klub
C h o m u t o v - Třetí listopadové úterý bylo dnem, kdy se fanoušci Pirátů mohli v malém sále kina Svět ptát hlavního kouče A-týmu Kamila Koláčka, kapitán Viktora Hübla, šéfa mládeže Petra Jíry a manažera A-týmu Jiřího Sochora na vše, co je zajímá. Během hodinového setkání přišla na přetřes řada témat.

Po drobných technických potížích v úvodu mohlo být navázáno spojení s Jiřím Sochorem, který pracovně pobýval v Olomouci. Ten tak mohl hned na začátku odpovědět na otázky, které rezonují na diskuzním fóru klubového webu či sociálních sítích Pirátů.

„Klub je v tuto chvíli stabilizovaný, určitě nemá finanční potíže ani dluhy,“ ujistil jednoznačně. „Pohybujeme se v rámci rozpočtu, který jsme dali dohromady a který určitě nepatří k nejvyšším v rámci celé druhé ligy. I s ním ale chceme dojít co nejdál, proto jednáme s dalšími partnery i městem o navýšení podpory,“ prozradil následně.

V následné diskuzi se k ekonomice stočily dva dotazy. Jeden mířil na generálního partnera, druhý se týkal případného postupu do Chance ligy a jejího financování. „Osobně se domnívám, že jsme i se současnými partnery schopni zajistit rozpočet, který by se pohyboval v průměru první ligy, s čímž by mohla pomoci i vyšší podpora od města, pokud by se postup opravdu povedl,“ reagoval Jiří Sochor.

„S generálním partnerem v tuto chvíli nejednáme a o posun do této kategorie nejeví zájem ani nikdo ze stávajících partnerů. Nicméně věřím, že by v tomto směru mohl pomoct film, který chystáme, mapuje další fázi našeho příběhu po pádu do kraje a mohl by nové partnery oslovit,“ uvedl místopředseda zapsaného spolku.

Ten se v úvodním slovu dotkl rovněž sportovní stránky. „Nemůžeme si dovolit úplně široký kádr, i proto museli někteří hráči odejít, abychom se mohli poohlížet po posilách, i když všem patří hlavně za minulou sezónu velké poděkování,“ vysvětlil a hlavní kouč Kamil Koláček jej doplnil. „Chceme hráče, kteří se zařadí do sestavy, nejde nám o kusy,“ pronesl s tím, že tým by chtěl rozšířit o dva obránce.

Jeden z fanoušků se zmínil o gólmanech, což rozpoutalo diskuzi i na téma maskovaných mužů. „Já si nemyslím, že bychom v brance měli problém,“ nesouhlasil Kamil Koláček. „Ríša Běhula jde nahoru a Míra Hanuljak ho dobře doplňuje,“ připojil. „Nicméně kvůli zranění třetího brankáře se rozhlížíme po doplnění i na tomto postu,“ uvedl Jiří Sochor.

Kolem A-týmu se řeč stočila rovněž k řadě trestných minut a rozhodčím. „Trestů máme hodně,“ připustil hlavní kouč. „Občas nám rozhodčí písknou něco, co soupeři projde, ale na to se nemůžeme vymlouvat,“ dodal. „Já myslím, že i pro začínající mladé rozhodčí je druhá liga pořád rychlá, takže by měli i tuhle soutěž pískat ve dvou,“ okomentoval téma Viktor Hübl, jenž dostal také dotaz na přesilovky. „Vždycky je co zlepšovat, ale jsme pohromadě zhruba tři měsíce a souhra nějaký čas zabere. Musíme se postupně zlepšovat a co nejlépe se připravit na nejdůležitější fázi sezóny,“ reagoval.

V ní bude podle kapitána klíčová defenziva. „Obrana se týká i nás útočníků a zatím to není ono. Občas to vypadá, že máme v hlavách jen to, jak soupeře přestřílet a dát co nejvíc gólů, takže i my útočníci ne vždycky pracujeme dozadu, jak bychom měli. To musíme změnit, protože pro play-off to není nejlepší myšlení,“ pravil Viktor Hübl.

Jiří Sochor se v prvním proslovu krátce otřel rovněž o téma mládeže. „Je potřeba si uvědomit, že se pracuje s úplně jiným rozpočet než v dobách, kdy se tu s hráči z celé republiky vyhrávaly tituly. Teď se odráží pád áčka na dno v tom, že máme problém udržet i nejlepší místní odchovance, protože pro ně nemáme nadstavbu v podobě profi seniorského hokeje,“ přiblížil. „Hodně telefonuju, abychom přivedli nové hráče, kteří kolikrát i dorazí na zkoušku a domluvíme se, jenže pak přijdou s tím, že to zkusí jinde,“ popsal následně šéf mládeže Petr Jíra.