Preview k zápasu

Zapíší si Piráti třetí bod a zajistí si přes Kobru postup do čtvrtfinále druhé ligy?

Napsal 15.03.2024 Katka Kuderová
Ve dvou úvodních duelech osmifinále druhé ligy Piráti svého soupeře z Prahy přehráli. Pokud se jim to podaří i ve třetím zápase, posunou se mezi osm nejlepších týmů. Přijďte hráčům vytvořit v sobotu 16. března v 17:30 do ROCNET ARÉNY tu správnou domácí atmosféru! SPOLEČNĚ ZA POSTUPEM!
PŘEDPRODEJ NA TŘETÍ OSMIFINÁLE

Piráti zatím plní roli favorita a v sérii vedou 2:0

V prvním zápase play-off svěřenci Martina Pešouta, Petra Martínka a Angela Krsteva sváděli urputný boj o každý centimetr ledu. Jelikož Piráti byli od samého začátku velký favorit, tak to neměli rozhodně jednoduché. V každé třetině byl k vidění jeden gól, nejdříve se prosadil Jan Svoboda a následně dvakrát Petr Eret. Čisté konto si připsal domácí brankář Martin Altrichter.

Druhý zápas se odehrál na ledě pražské Kobry, kde byl k vidění znovu vyrovnaný zápas. Piráti v metropoli prohrávali, pak předvedli obrat, ale Kobra vyrovnala. Muselo se rozhodnout až v nastaveném čase. Celkově třetí početní výhodu hostů proměnil ve vítěznou radost Martin Tůma.

HC KOBRA PRAHA – PIRÁTI CHOMUTOV 2:3 po prodl. (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Šteiner (Šťastný, Vlček), 42. Vlček (Stejskal) – 15. Eret (Hübl, Kadeřávek), 30. Hübl (Kadeřávek), 67. Tůma (T. Svoboda, Hübl).
Vyloučení: 9:7. Využití: 1:3. Střely na Branku: 33:35. Diváci: 483.

Sestava Kobry: Málek – Dudáček, Horáček, Šteiner, Stejskal, Duda – Houška, Urban, Šťastný – Vlček, Tichý, Míšek – Kvasnička, Petrák, Matuška – Nagy, Bříška, Janča.

Sestava Pirátů: Běhula – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel, Váchal – Stehlík, Hübl, Zajíček – J. Svoboda, Eret, Tůma – Veselý, T. Svoboda, Jouza – Mála, Koblížek, Chrpa.

Sestřih druhého osmifinálového zápasu

Statistky obou soupeřů v aktuálním play-off

ChomutovKobra
2 zápasy / 2 vítězstvízápasová bilance5 zápasů / 2 vítězství
5:3skóre11:13
1604průměrná domácí návštěva730
Petr Eret 4 (3+1)nejproduktivnější hráčTomáš Šťastný 6 (2+4)
Petr Eret 3 gólynejlepší střelecTomáš Šťastný 2 góly

Jak si vedou Piráti v osobních statistikách v probíhajícím play-off?

V prvním zápase se do branky postavil Martin Altrichter, který byl stoprocentní. Ve druhém střetnutí došlo ke klasickému střídání brankářů, když se do branky postavil Richard Běhula a disponuje úspěšností zákroků 93,94 % a průměrem 1,79 inkasované branky na zápas. Mezi obránci se zatím prosadil dvěma přesnými nahrávkami Patrik Kadeřávek, po jedné nahrávce přidali Filip Eliáš a Petr Ulrych. Produktivitu týmu vede útočník Petr Eret, který se prosadil třemi přesnými zásahy. Druhým nejproduktivnějším hráčem je kapitán Viktor Hübl, který přispěl ve druhém střetnutí série dvěma asistencemi a jedním gólem. 

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov