Preview k zápasu

Zaberou doma neporažení Piráti i venku? Ve středu se o to pokusí v Klatovech

Napsal 15.11.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Hokejisté z Chomutova nezvládli pět z posledních šesti výjezdů na stadiony soupeřů. Naváží na domácí vítězství s Klatovy z prvního kola a odvezou si z Pošumaví body do tabulky? Jeďte se přesvědčit na klatovský zimní stadion ve středu 16. listopadu od 18:00, nebo si nalaďte tradiční komentovaný stream.
PLACENÝ ONLINE PŘENOS ZE ZÁPASU SHC KLATOVY – PIRÁTI CHOMUTOV

Drama do poslední minuty pro sebe nakonec urvali Piráti

Tentokrát nebyl další domácí zápas pro chomutovské hokejisty žádnou procházkou růžovou zahradou. Naopak Vrchlabí šlo v první třetině do vedení a ještě minutu před koncem utkání drželo remízový stav. Naštěstí pro domácí se v poslední minutě opřel do puku Jakub Matai a tím prodloužil chomutovskou domácí neporazitelnost v aktuální sezóně. Na vítězství se dvěma brankami rovněž podílel Stanislav Vrhel, který ve dvou posledních zápasech vstřelil šest branek.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION VRCHLABÍ 4:3 (0:1, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 27. Vrhel (Chrpa), 41. Chrpa (Hübl, Matai), 46. Vrhel (Kostourek, Chlouba), 60. Matai (Chlouba, Kostourek) – 20. Krsek (Urban, Chalupa), 47. Urban (Bláha), 58. Krsek (Chalupa).
Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Střely na branku: 38:40.

Sestava Pirátů: Běhula - Matai, F. Hynek, Váchal, M. Žižka, Petrásek, Seemann – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Vrhel, Kostourek, Koblížek, Mežnar, Príhoda.

Klatovští v posledních třech zápasech vyšli bodově naprázdno

Klatovský zimní stadion viděl dramatický duel, ve kterém po druhé brance Martina Langa v utkání domácí na začátku třetí třetiny vedli 3:2, nicméně Benátečtí zabrali a přetlačili svěřence Michala Straky v poměru 4:3.

SHC KLATOVY – HC BENÁTKY NAD JIZEROU 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Adamec (Lang, Roubal), 27. Lang (Sedlák, Kremláček), 42. Lang (Pánek, Adamec) – 10. Hrouda (Král), 17. Bříška (Čížek, Tondr), 45. Bříška (Zumr), 46. Hejňák (Stehlík).
Vyloučení: 2:2. Využití: 1:2.

Sestava Klatov: K. Kolář – Vitaloš, Kremláček, D. Kvasnička, Pánek, Houfek, Houdek, Walter – Beníšek, F. Kolář, Roubal, Lang, Beránek, Sedlák, Adamec, Kosnar, Čech, Matoušek, Ženíšek, V. Kvasnička.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Klatovy
Chomutov
13. místo (12 bodů)pozice4. místo (34 bodů)
41:62skóre92:52
4-0-0-12bilance11-0-1-4

Zápas s Klatovy obstaral v prvním kole vstup Pirátů do druhé ligy

V obnovené premiéře ve druhé lize Chomutovští přivítali Klatovské na svém ledě. Domácí se ukázali jako nepříliš přívětivý hostitel a v zápase nasázeli Západočechům šest branek. Po dvou zásazích Josefa Koláčka a Jakuba Chrpy zvítězili Piráti 6:2.

PIRÁTI CHOMUTOV – SHC KLATOVY 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Chlouba (Havel, Koláček), 16. Chrpa (Lukeš, Hübl), 27. Koláček (Kostourek, Príhoda), 43. Lukeš (Charousek, Seemann), 45. Koláček (Kostourek, Seemann), 56. Chrpa (Charousek, Lukeš) – 4. Ženíšek (Malát), 28. D. Roubal (J. Roubal, Matoušek).
Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. Střely na branku: 43:23.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Charousek, Seemann, Havel, Váchal, Pavlát, Žižka – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Kůs, Mála – Kostourek, Koláček, Zajíček – Černý, Koblížek, Príhoda.

Sestava Klatov: K. Kolář – Vajner, Zich, Kovářík, Vitaloš, Houdek, D. Kvasnička – Čech, J. Roubal, Adamec, F. Kolář, Šeba, D. Roubal, Matoušek, Ženíšek, Kvasnička, Beníšek, Malát.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Mezi chomutovskými tyčemi hraje podle statistik prim Miroslav Hanuljak, s průměrem 2,48 inkasovaných branek na zápas. Aktuálně nejproduktivnějším obráncem týmu je Jakub Matai s dvanácti kanadskými body za šest branek a stejný počet asistencí. Stejné množství bodů nasbíral i Radek Havel se čtyřmi vstřelenými góly a osmi přihrávkami. Na pozici nejproduktivnějšího útočníka se drží Roman Chlouba, který ve čtrnácti odehraných zápasech nastřádal 28 bodů za jedenáct branek a sedmnáct přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Jakub Matai

Roman Chlouba
411 odch. minut12 (6+6)28 (11+17)
2,48gólu/zápas4tr. minuty 10 tr. minut