Aktuální zprávy

Více než pět desítek dětí si užily na začátku roku 2024 Týden hokeje

Napsal 16.01.2024 Klub
V chomutovské ROCKNET ARÉNĚ se v pondělí 15. ledna uskutečnilo náborové odpoledne v rámci celorepublikové akce Týdne hokeje, který patří pod svazový projekt Pojď hrát hokej sloužící k přilákání nejmenšího hokejového potěru. Na ledě se prohánělo více než padesát nejmenších nadějí.

Celou akci připravil tým starající se o nábor nejmenších Pirátů v čele s náborovým specialistou Milanem Babkou, u něhož se každý zájemce o hokej může hlásit kdykoliv během sezóny na telefonním čísle 724 201 964. Zkušený trenér hokejového potěru měl k ruce řadu pomocníků, mezi nimiž nechyběli hráči A-týmu a juniorů.

Od 16 hodin a 30 minut probíhala v presscentru ROCKNET ARÉNY nově on-line registrace, s níž pomáhali junioři Jan Česnohlídek, Ondřej Filip, Jaroslav Pospíšil a také odchovankyně Andrea Ledvinková.

Dárky, které poskytl Český hokej, rozdávali i s podpisy útočník Jakub Zajíček a obránce Jakub Váchal. Po prezentaci, jež seznámila rodiče i jejich ratolesti s pirátskou rodinou a s hokejem jako takovým, vyfasovala droboť u kouče Jana Minčáka nutnou výstroj, pokud ji neměla k dispozici.

Následovalo oblékání v šatně a pak už osmnáctka úplně nových dětí vyrazila na led, kde udělala první krůčky s bruslemi na nohou. Možná i díky posledním úspěchům ženského hokeje se mezi chlapci objevovaly holčičky výrazně častěji než v předešlých letech.

O rozmanitý program s velkým množstvím různých pomůcek se starala třináctka Pirátů. Kromě výše zmíněných trenérů a aktivních hráčů a hřáček byli k dispozici Miroslav Kubát, František Smutný, Petr Kalužný, Ondřej Toušek a pomáhající tatínkové Matěj Pavlásek a Josef Kačerovský.