Aktuální zprávy

Vedení reaguje na špatné výkony: V týmu končí čtyři hráči, další mají výstrahu

03.11.2022 Tisková zpráva
C h o m u t o v - V domácím prostředí mají Piráti zatím stoprocentní bilanci, venku však výkony a v návaznosti na to i výsledky pokulhávají. Z posledních šesti výjezdů mimo ROCKNET ARÉNU vyhráli svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem jediný, když rozstříleli třinácti góly Řisuty. Po porážce v Písku přichází reakce vedení, které ukončuje spolupráci s obránci Ferbasem, Charouskem a Pavlátem a útočníkem Rindošem.

„Domnívám se, že naše trpělivost byla hodně dlouhá, ale teď už je potřeba konat, protože výkony týmu nemají vzestupnou tendenci a postrádají základní atributy jako odpovídající nasazení,“ vysvětluje Jiří Sochor. „Doma je to výsledkově v pořádku, přestože ani před našimi skvělými fanoušky nejsou výkony optimální,“ naráží na fakt, že hlavním problémem jsou venkovní duely.

Pro tuto chvíli mužstvo opouští čtveřice hráčů, další však mohou v nejbližších dnech následovat. „K dnešnímu dni ukončujeme spolupráci s Dominikem Ferbasem, Kamilem Charouskem, Lukášem Pavlátem a Josefem Rindošem,“ přibližuje manažer A-týmu. „S dalšími hráči z řad těch zkušenějších budeme mít důrazné pohovory, po kterých zaberou, nebo se s nimi také rozloučíme,“ doplňuje, aniž by v tuto chvíli jmenoval.

Vzhledem k šířce kádru už se rozběhla rovněž jednání o doplnění stávajícího mužstva. „V tuto chvíli není nic hotového, ale jednáme o příchodu minimálně dvou obránců s tím, že Jakub Matai zůstává do konce sezóny,“ prozrazuje Jiří Sochor.

Nejvíce bodů z loučící se čtveřice zapsal ten nezkušenější. Šestatřicetiletý zadák Kamil Charousek vynechal dva ze třinácti duelů a pomohl připravit osm přesných zásahů, aniž by skóroval. Jednadvacetiletý Dominik Ferbas zasáhl do tří utkání základní části druhé ligy a zapsal asistenci. O rok mladší Lukáš Pavlát naskočil do deseti duelů, v nichž se do statistik zapsal pouze třemi tresty. Pětadvacetiletý Josef Rindoš se začátkem října vrátil po zranění, ovšem v šesti startech neskóroval, ani gól nepřipravil.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov