Preview k zápasu

Ve třetím kole Piráti pokračují ve venkovní sérii a zavítají na led Děčína

Napsal 30.09.2023 Michal Novotný
Po přeloženém domácím zápase druhého kola s Mostem Chomutovští vyráží na třetí venkovní zápas v řadě. V obou předchozích uspěli a vysoko zvítězili. Podaří se sérii výher prodloužit i v severočeském Děčíně? Pojeďte Piráty podpořit. Fanklub již naplnil autobus a to opět slibuje parádní atmosféru. Začátek zápasu je v sobotu 30. září od 18:00 na děčínském zimním stadionu.

První dva zápasy a první výhry Pirátů

Z důvodu opravy chladícího zařízení v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ je úvod soutěže, co se týče plánu zápasů svěřenců Pešouta, Martínka a Krsteva, trochu nepřehledný. Nejprve v předehrávce šestého kola urvali chomutovští hokejisté vítězství na ledě Stadionu Cheb a následně v prvním kole loupili i v hájemství Letňan. Domácí sice Piráty přestříleli, ale na skóre se to neprojevilo. Chomutov měl výsledkově utkání celou dobu pod kontrolou a postupně navyšoval náskok. Dvěma brankami ve třetí třetině dal definitivní podobu výsledku David Putz, pro kterého to byly první dvě trefy v pirátském dresu v soutěžním zápase.

HC LETCI LETŇANY – PIRÁTI CHOMUTOV 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 47. Korčák (Pšenička) – 8. Eret (Zajíček, Kostourek), 15. Hübl (Lukeš, Kadeřávek), 22. Záruba (Zajíček, Seemann), 35. Havel (Tůma, Váchal), 49. Putz (Jouza, Tůma), 57. Putz.
Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. STřely na branku: 30:24. Diváci: 235.

Sestava Chomutova: Altrichter – Kadeřávek, Březák, Seemann, Záruba, Havel, Váchal, F. Hynek – Lukeš, Hübl, T. Svoboda – Kostourek, Eret, Zajíček – Mála, Koblížek, Chrpa – Tůma, Putz, Jouza.

Děčín v derby vyválčil výhru v Ústí

V zápase dvou sousedních okresních měst na řece Labi šlo do vedení domácí, možná i favorizované, Ústí nad Labem. Jenže hned v úvodu druhé třetiny hosté dvěma brankami vývoj zápasu otočili. Poté skóre navýšili o další branku, nicméně Slovan nic nezabalil a podařilo se mu dvougólové manko opět vyrovnat. Poslední slovo ale nakonec měli medvědi z Děčína a domácí lvy nakonec přehráli o dvě branky.

ÚSTECKÝ SLOVAN – HC DĚČÍN 4:6 (1:0, 2:3, 1:3)

Branky: 12. M. Bláha (Popela, Dubský), 37. Popela (Berčík), 39. Rudovský, 53. L. Sýkora (Rudovský, Petráš) – 21. D. Tůma (Nezbeda, Faigl), 22. Smola, 35. Nezbeda (Vl. Brož, Faigl), 46. Faigl (Nezbeda, D. Tůma), 48. Smola, 60. Nezbeda (Smola, Faigl).
Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. Diváci: 1215.

Sestava Děčína: M. Petrásek – Bartoň, Brož, Zedek, Kučera, Starý, Hercík – Faigl, Nezbeda, Tůma – Černý, Jursa, Sýkora – Macek, Nowák, Smola – Dej.

Chomutovští v minulé sezóně Děčín dvakrát porazili

Nejprve si s medvědy Piráti poradili na jejich ledě v poměru 9:4 a následně doma urvali výhru v prodloužení 3:2. V tomto zápase si domácí nechali utéct start a po první třetině prohrávali 0:2. Ve druhé a třetí části vyrovnali a vítěznou branku vstřelil v prodloužení Jakub Chrpa.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC DĚČÍN 3:2p (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Chrpa (Lukeš, Hübl), 51. Matai (Kostourek, Koláček), 63. Chrpa (Matai, Němec) – 17. Trávníček (L. Nezbeda, Černohorský), 19. D. Tůma (Faigl, T. Nezbeda).
Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. Střely na branku: 40:19. Diváci: 1942.

Sestava Chomutova: Běhula (19. Tuček) – Matai, Seemann, Havel, Němec, Žižka, Váchal, Petrásek – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Koblížek, Mála, Kostourek, Koláček, Zajíček.

Sestava Děčína: Lavinger – Černohorský, Kaltenböck, Brož, Mikulec, Charvát, Klement, Kučera – Volráb, Faigl, L. Nezbeda, Zajan, T. Nezbeda, D. Tůma, Trávníček, Macek.

Předsezónní změny v kádru HC Děčín

Hlavní změna se u medvědů odehrála na trenérském postu. Mužstvo povedou ze střídačky David Švagrovský a Michal Oliverius.

V samotném kádru došlo také k pohybům. Děčín opustili Jan Tůma a Pavel Gottfried a naopak celek na Labi posílili Jan Smola, Michael Petrásek, Adam Starý, Martin Jursa, Jan Zedek, Adam Bartoň. Navíc další čtveřice odchovanců nebo bývalých hráčů Děčína má vyřízené střídavé starty. Jmenovitě jsou to Adam Charvát, Lukáš Nezbeda, Daniel Dej a Ondřej Postl.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov