Preview k zápasu

Ve středu opět do Prahy, tentokrát na Kobru. Potvrdí Piráti návrat na vítěznou vlnu?

Napsal 18.10.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Po dvou venkovních prohrách Piráti doma zabrali a potvrdili domácí neporazitelnost. Napraví si reputaci i v zápasech na ledě soupeře? Přijeďte se podívat na stadion pražské Kobry, nebo sledujte tradiční stream, který je jako obvykle připraven. Souboj obou týmů začíná v Praze ve středu 19. října od 18:00.
PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC KOBRA PRAHA – PIRÁTI CHOMUTOV

Chomutov prodloužil svou dosavadní domácí neporazitelnost a deklasoval Benátky

Po delší době byl k vidění v podání chomutovských borců opět dominantní výkon. V průběhu celého zápasu Piráti nenechali nikoho na pochybách, kdo zvítězí, a počínaje šestou minutou postupně navyšovali vedení. Dvě branky vstřelil Erik Mežnar a oba debutanti aktuální sezóny, Stanislav Vrhel i Štěpán Němec, zapsali po jedné asistenci. Vítězství v poměru 8:2 sledovala v ROCKNET ARÉNĚ nejvyšší návštěva probíhající sezóny – 1768 diváků.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BENÁTKY NAD JIZEROU 8:2 (3:0, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Chlouba (Vrhel, Havel), 12. Mežnar (Mála, Kostourek), 19. Chrpa (Hübl, Lukeš), 21. Lukeš (Chrpa, Hübl), 25. Mežnar (Mála, Chlouba), 32. Hübl (Lukeš, Němec), 44. Kostourek (Chrpa, Matai), 60. Mála (Mežnar, Kostourek) – 29. Šafránek (Stehlík, Klodner), 31. Král (Zumr, Haspeklo).
Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 41:23.

Sestava Pirátů: Běhula – F. Hynek, Charousek, Havel, Váchal, Matai, M. Žižka, Němec – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Vrhel, Zajíček, Kostourek, Mežnar, Mála, Koblížek, Josef Rindoš.

Kobra Praha naposledy vyloupila děčínský led brankou necelých pět minut před koncem zápasu

Na první gól se ve městě na soutoku Labe s Ploučnicí čekalo až do poloviny zápasu, kdy domácí medvědi otevřeli skóre. Do konce druhé třetiny ale pražští hokejisté utkání vyrovnali a využitá přesilová hra v poslední části rozhodla, že body si s sebou do hlavního města odvezla Kobra.

HC DĚČÍN – HC KOBRA PRAHA 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. David Tůma (Pšenička, Volráb) – 37. Šťastný (Jedlička), 56. Zídek (Martínek, Straka).
Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1.

Sestava Kobry: Kmec – Šteiner, Knesl, Ženíšek, Holý, Straka, Svach – Jedlička, Kolda, Janča – Petrák, Novák, Míšek – Martínek, Zídek, Ksandr – Šťastný.

Zajímavosti z tábora Kobry: Nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň i jeho nejlepším střelcem je v probíhající sezóně Václav Zídek s průměrem bodu na zápas za šest branek a dvě asistence. V brance pražského celku zahájil sezónu Lukáš Sochůrek, nicméně v posledních dvou zápasech za něj zaskočil dvacetiletý Matěj Kmec, který strávil suchou přípravu 2020 v chomutovské juniorce, a s jednou obdrženou brankou na zápas si nevedl vůbec zle.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Kobra
Chomutov
8. místo (11 bodů)pozice5. místo (18 bodů)
22:24skóre41:22
3-1-0-4bilance6-0-0-2

K poslednímu měření sil mezi Chomutovem a Kobrou došlo před pětadvaceti lety

Ve druholigové sezóně 1996/97 na sebe oba celky narazily dvakrát. Na Kobře utkání skončilo divokou remízou 4:4, když se hattrickem blýskl z pozice obránce současný asistent trenéra Petr Martínek. Doma pak tehdejší KLH nezaváhal a přestřílel pražský celek jasně 6:2.

HC Kobra Praha – KLH Chomutov 4:4 
(za hosty Martínek 3, Baran).

KLH Chomutov – HC Kobra Praha 6:2 
(za domácí: Gombár, J. Buchal, Martínek, Štelcich, Větrovec, Stavenský).

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Miroslav Hanuljak stále drží lepší statistiky než Richard Běhula, který ale sbírá postupně více a více minut. S úspěšností 92,75 % a průměrem 1,68 branky na zápas patří zatím „Hany“ stále mezi špičku ligy. Nejproduktivnějším obráncem zůstává Vít Seemann, který zaznamenal v dosavadním průběhu soutěže branku a čtyři přesné přihrávky. Bodově se na něj dotáhl i Radek Havel. Mezi chomutovskými útočníky stále kraluje Roman Chlouba, který aktuálně vede týmovou produktivitu s bilancí sedmi gólů a sedmi přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Vít Seemann

Roman Chlouba
179 odch. minut5 (1+4)14 (7+7)
1,68 gólu/zápas27 tr. minut 8 tr. minut

TOP foto převzato z FB HC Kobra Praha