Preview k zápasu

Ve čtvrtek na hokej! Piráty čeká derby s ústeckým Slovanem

Napsal 25.08.2022 Jan Burda
C h o m u t o v - Po úspěšném dvojutkání s Chebem se nyní v ROCKNET Areně představí velice atraktivní soupeř v podobě Ústí nad Labem. Piráti mají soupeři rozhodně co vracet, jelikož na ledě Slovanu prohráli 2:3 po prodloužení. Utkání se uskuteční ve čtvrtek 25. srpna od klasických 17 hodin a 30 minut.

Chomutov v posledním vzájemném střetnutí padl v Ústí

Chomutovští se v přípravě na nadcházející sezónu představili na ledě Slovanu již 16. srpna. Po prvním dějství byli více spokojeni hosté z Chomutova, kteří šli po přesném zásahu Jakuba Chrpy do vedení. V osmadvacáté minutě vyrovnal Jan Rudovský. Krátce před koncem druhé periody poslal domácí do vedení Michal Daniel, ale Pirátům se ještě podařilo zužitkovat početní výhodu a pět sekund před sirénou vyrovnat na 2:2, o což se postaral Lukáš Pavlát. Závěrečná třetina nepřinesla žádnou branku a šlo se do prodloužení, ve kterém se prosadil Jakub Trefný a zařídil výhru svého celku. 

Piráti si i s omlazenou sestavou poradili s Chebem

S Josefem Slukou v brance a pozměněnou sestavou se Piráti představili na ledě Chebu. Již ve druhé minutě utkání se prosadil Jakub Zajíček, na něhož navázal i Ondřej Príhoda, jenž se do přestávky prosadil dvakrát. Ve druhé periodě zvyšoval náskok Chomutova na 4:0 Erik Měžnar. Závěrečná dvacetiminutovka skončila lépe pro domácí Stadion, který ji ovládl 3:2. Za Piráty se prosadilo ještě útočné duo Ch+Ch, čili Chrpa s Chloubou.

HC Stadion Cheb – Piráti Chomutov 3:6 (0:3, 0:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 44. Stejskal (Fečo, Parshakov), 53. Konášek (Nekvinda), 60. Kořán (Fečo, Strýček) – 2. Zajíček (Hynek, Kostourek), 11. Príhoda (Váchal, Černý), 19. Príhoda (Černý, Mála), 30. Mežnar (Zajíček, Hynek), 58. Chrpa (Charousek, Hynek), 59. Chlouba (Chrpa)

Sestava Pirátů: Sluka – Seemann, Ferbas, Charousek, Hynek, Váchal, Pavlát – Chlouba, Mišovic, Chrpa – Černý, Zajíček, Kostourek – Mála, Mežnar, Príhoda.

Ústecký Slovan doma podlehl Mostu

Po bezbrankové první třetině otevíral skóre až v sedmadvacáté minutě Písařík, ovšem hosté se z vedení neradovali příliš dlouho, protože přesně za půl minuty odpověděl domácí Pavel Kordule. Do posledního dějství vstoupili lépe hosté z Mostu, kteří se po přesných trefách Stříbrného a Kýhose radovali z vítězství.

Slovan následující přípravný zápas odehraje na horké půdě v Chomutově, ale pak je čeká domácí dvojutkání s Jabloncem nad Nisou a Chebem.

HC Slovan Ústí nad Labem – MOSTEČTÍ LVI 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky: 28. Kordule – 27. Písařík, 44. Stříbrný, 56. Kýhos

Sestava Ústí: Stahl – Vacík, Drtina, Šefl, Trefný, Klatt, Funk, Nerad – Tůma, Roubík, Rudovský, Kordule, Costa, Sýkora, Smola, Kučera, Damašek, Tot, Daniel, Bartoš.

Aktuální soupisky soupeřů

Piráti Chomutov: Richard Běhula, Miroslav Hanuljak, Josef Sluka – Dominik Ferbas, Radek Havel, Kamil Charousek, Lukáš Pavlát, David Petrásek, Vít Seeman, Jakub Váchal, Michal Žižka – David Černý, Viktor Hübl, Roman Chlouba, Jakub Chrpa, Tomáš Koblížek, Milan Kostourek, Jaroslav Kůs, František Lukeš, František Mála, Erik Mežnar, Josef Rindoš, Jakub Zajíček.

HC Slovan Ústí nad Labem: Lukáš Cikánek, Matěj Kmec, David Stahl, Martin Volke – Jiří Drtina, Ladislav Funk, Karel Šefl, Jakub Trefný, Dominik Vacík, Richard Záruba – Dan Bartoš, Martin Berčík, Kale Costa, Ondřej Damašek, Michal Daniel, Pavel Kordule, Lukáš Kučera, Jaroslav Roubík, Jan Rudovský, Jan Smola, Ondřej Sýkora, Martin Tůma.