4. Třída - článek

Vánoční turnaj: Čtvrťáci si na domácím klání nadělili bronz

Napsala 20.12.2022 Kateřina Kundertová
Těsně před tím, než naplno vypuknou vánoční svátky, se na obou ledech ROCKNET ARÉNY uskutečnil velký turnaj čtvrtých tříd. Domácí Piráti nasadili dva celky a jeden z nich si došel pro bronzové medaile, na druhém místě skončil Hradec Králové a prvenství urvala jihlavská Dukla.

Pod vrcholky Krušných hor se kromě domácích sjelo ještě šest celků – Bílí Tygři Liberec, Dukla Jihlava, Hradec Králové, Sparta Praha a Karlovy Vary – které se ve dvou základních skupinách utkaly každý s každým. Duely se hrály na dva samostatně bodované poločasy o dvaceti minutách hrubého času, za vítězství byly uděleny dva body a za remízu jeden.

    Konečné pořadí:
    1. HC Dukla Jihlava
    2. Mountfield HK
    3. Piráti Chomutov „modří“
    4. HC Energie Karlovy Vary
    5. Bílí Tygři Liberec
    6. HC Litvínov
    7. HC Sparta Praha
    8. Piráti Chomutov „bílí“

V áčkové skupině urvali prvenství hráči z Hradce Králové, které ze druhého místa doprovodily do lepší skupiny Karlovy Vary. Pouze boje u místění zbyly na pražskou Spartu a domácí výběr chomutovských mladíků v bílém.

Béčkovou základní skupinu ovládla bez ztráty jediného poločasu jihlavská Dukla, za níž se umístili Piráti díky lepším vzájemným poločasům před libereckými Tygry. Čtvrté místo připadlo se dvěma body Litvínovu.

Dva nejlepší z obou skupin vytvořili finálovou tabulku a dva zbylí skupinu o umístění. Podobně jako základní část i vyvrcholení turnaje vyšlo nejlépe Jihlavě, která si suverénně došla pro celkové prvenství. Na druhém místě skončil Mountfield a stupně vítězů uzavřeli domácí Piráti.

Na závěrečném ceremoniálu, ze kterého si všechny týmy odnesly pohár, byli vyhlášeni i nejlepší hráči – Timon Urban (Jihlava), Tomáš Hron (Hradec Králové), Filip Haník a Jiří Murtuzalijev (Chomutov), Kateřina Stuchlíková (Liberec), Oliver Gavenčiak (Litvínov), Tomáš Tichý (Sparta) a Tobiaš Kocian (Karlovy Vary).