Aktuální zprávy

Tomáš Orel může vyrážet na venkovní zápasy, rodina už má nové auto

Napsal 27.05.2022 Klub
C h o m u t o v - Poslední květnový pátek se v autosalonu Renault Jirkov – Dyršmíd uzavřel první projekt Nadačního fondu Pirátské srdce, který patřil Tomáši Orlovi a jeho rodině. Ta odjela domů i díky příspěvku z nadačního fondu novým vozem, díky němuž bude moci velký fanoušek Pirátů jezdit s tatínkem rovněž na venkovní zápasy.

První projekt Nadačního fondu Pirátské srdce odstartoval spolu s představením fondu samotného před začátkem kvalifikace o druhou ligu. Tomáš Orel vhodil čestné buly úvodního duelu družiny kolem kapitána Jaroslava Kůse doma s Mělníkem, což odstartovalo sbírku právě ve prospěch mladého fanouška.

Tomáš Orel trpí spastickou kvadruparézou, která je nejtěžší spastickou formou dětské mozkové obrny, takže je odkázán na vozík. Právě po získání nového potřebovala rodina také větší auto, k čemuž pomohl Nadační fond Pirátské srdce.

V rámci premiéry dokumentu Kraj v chomutovském kině Svět proběhlo předání symbolického šeku na 110 262 korun i samotných peněz. Částka, na níž se podíleli taktéž hráči A-tým se zaměstnanci klubu, pomohla rodině s nákupem nového auta. Před téměř plným sálem tatínek Tomáše Orla prozradil, že vůz bude mít značku Dacia, a slíbil, že svého syna bude vozit i na venkovní zápasy, pokud si to bude přát a jeho zdraví to dovolí.

Nyní může své slovo splnit, neboť pod patronací slovinského útočníka A-týmu Erika Mežnara si rodina odvezla z jirkovského autosalonu vůz, díky němuž budou Tomášovy cesty za hokeje pro rodinu jednodušší a pohodlnější. „Jsem rád, že Tomáš má nové auto i díky pomoci široké pirátské rodiny, která ukázala, že má srdce na správném místě,“ těší Romana Jünglinga, autora myšlenky nadačního fondu a jednoho ze tří členů jeho správní rady.

Klub nyní hledá dalšího adresáta pomoci prostřednictvím Nadačního fondu Pirátské srdce. Jak zaznělo na květnovém setkání s fanoušky v kině Svět, mohou i příznivci Pirátů přicházet s návrhy na další projekt, který následně vybere správní rada nadačního fondu.