Preview k zápasu

Souboj o psychickou výhodu! Za vyrovnaného stavu míří Piráti do Havířova. Získají mečbol?

Napsal 24.04.2024 Michal Luxa
Za vyrovnaného stavu se druholigová finálová série vrací zpátky do Havířova, kde budou Piráti bojovat o psychickou výhodu. Vítězi střetnutí totiž bude scházet poslední krok k tomu, aby postoupil do Chance ligy. Svěřenci Martina Pešouta se svému sokovi postaví na jeho ledě už ve čtvrtek. Úvodní vhazování je naplánované na 17 hodin a 30 minut.

Za vyrovnaného stavu se série přesunula na sever Čech, kde do třetího finále lépe vstoupili Piráti, kteří po dominantním výkonu zvítězili 4:1. Skóre otevřel ve dvojnásobné přesilovce Tadeáš Svoboda, na něhož v úvodu druhé části navázali Daniel Jouza s Jakubem Zajíčkem. Martin Altrichter o několik minut nestačil na zakončení Davida Klimši, jenž mířil přesně pod horní tyčku hned po vhazování. Chomutovští se tak ujali vedení v sérii.

Jenomže o den později byl scénář duelu zcela jiný, dalo by se říct, jako den a noc. Svěřenci Martina Pešouta gólově tahali za kratší konec provazu. Po velkých šancích Petra Ereta, Lukáše Stehlíka nebo Tomáše Koblížka, se vedení ujal Havířov. Na góly Jiřího Karafiáta a Lukáše Bednáře vždy odpověděl Martin Tůma, jenž pokaždé vyrovnával. Rozuzlení přišlo v šestapadesáté minutě, kdy rozhodla minimálně kontroverzní trefa Matouše Ćmiela, která navíc přišla v početní výhodě Severočechů. 

Piráti Chomutov – AZ Havířov 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. T. Svoboda (Kadeřávek, Hübl), 23. Jouza (Veselý, Putz), 24. Zajíček (Kadeřávek, Hübl), 60. T. Svoboda (Hübl, Tůma) - 30. Klimša (Karafiát).
 Střely na branku: 31:28. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4114.

Sestava Chomutova: Altrichter – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Havel, Záruba, Váchal, Seemann – T. Svoboda, Hübl, Zajíček – J. Svoboda, Eret, Tůma – Veselý, Putz, Jouza – Mála, Koblížek, Chrpa.

Sestava Havířova: Sachr (24. Šimonů) – Valenta, Michálek, Havlík, Ščurek, Ševčík, Ficek, Vosátko – Klimša, Křivohlávek, Karafiát – Franek, Haas, Bednář – Antoníček, Ćmiel, Mrva – Kratochvil, Spratek, Tvrdý – Pavlík.

Ohlas Petra Martínka: „Byl to výborný výkon od první bule až do konce zápasu. Měli jsme utkání pod kontrolou. Musíme se připravit na čtvrtý duel, který bude hodně důležitý. A když budeme hrát jako ve třetím zápase, tak to uhrajeme.“

Piráti Chomutov – AZ Havířov 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 44. Tůma (Hübl, Záruba), 46. Tůma (Hübl, Ulrych) - 29. Karafiát (Klimša, Franek), 45. Bednář (Mrva), 56. Ćmiel (Antoníček).
Střely na branku: 35:37. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3581.

Sestava Chomutova: Běhula (56. Petrásek) – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Záruba, Havel, Seemann, Váchal – Zajíček, Hübl, T. Svoboda – Tůma, Eret, J. Svoboda – Jouza, Putz, Stehlík – Chrpa, Koblížek, Mála.

Sestava Havířova: Šimonů – Michálek, Valenta, Ševčík, Ščurek, Vosátko, Ficek, Havlík – Franek, Křivohlávek, Klimša – Kratochvil, Karafiát, Bednář – Apolenář, Ćmiel, Mrva – Antoníček, Haas, Tvrdý – Pavlík.

Ohlas Petra Martínka: „Utkání rozhodlo, že jsme se poslali do tří vyhozením puku. Nejprve jsme to výborně ubránili, ale bohužel jsme dostali gól, když zbývalo deset vteřin do konce našeho oslabení. Z naší strany byly tentokrát špatné přesilovky. Nehráli jsme je dobře. Bylo to od nás hodně složitě a neměli jsme z toho moc šancí. Třetí třetina pak byla z naší strany celkem slušná, ale vyrovnali jsme na 2:2, a pak jsme si nechali dát takový zbytečný gól, jestli tam byl faul nebo ne, těžko říct. Je to škoda. Ale jdeme dál s hlavou nahoře. Odpočineme si a jdeme dál.“