Aktuální zprávy

Richard Běhula se vrací k Pirátům, David Petrásek bude hrát znovu za Cheb

29.11.2023 Tisková zpráva
Chomutovský kádr doznává dalších změn „na defenzivní polovině kluziště“, kam se řadí brankáři a obránci. Trenérskému triu Pešout–Martínek–Krstev bude opět k dispozici gólman Richard Běhula (na snímku) vracející se do zápasového zatížení po zranění a působení v pražské Kobře, naopak na hostování do Chebu podruhé v sezóně míří bek David Petrásek.

Richard Běhula stihl za tým z hlavního města dva starty, přičemž ten druhý mu zkrátily problémy s nožem brusle, který z ní vypadl. „Chtěli jsme Ríšovi dát větší prostor, aby se rozchytal jinde, ale zároveň jsme nechtěli v závěru roku riskovat, že by se něco zadrhlo a vrátil by se až po prvním lednu, kdy by musel splnit čtrnáct startů, aby mohl chytat v play-off,“ vysvětluje Martin Pešout.

Sportovní manažer a hlavní trenér v jedné osobě zmínil podmínku, kterou musí splnit, každý druholigový hráč. Čtrnáct startů za tým před play-off nemusí mít takový hokejista, který má právo nastupovat za mužstvo před 31. prosincem 2023 i po změně letopočtu a v roce 2024 neodehraje zápas za jiné družstvo ve stejné nebo vyšší soutěži.

David Petrásek už odehrál za Cheb devět střetnutí, v nichž jednou bodoval shodou okolností proti Pirátům. Pak se vzhledem k marodce v zadních řadách vrátil do Chomutova, kde přidal tři starty. Další nyní bude sbírat znovu v dresu Stadionu. „Je to mladý bek, který potřebuje hrát. Po uzdravení marodů a příchodu Filipa Eliáše by u nás tolik prostoru nedostával,“ přibližuje Martin Pešout.

Návrat Jakuba Veselého souvisí s nečekaným výpadkem v útoku, kde z osobních důvodů nenastoupí Milan Kostourek. Třiadvacetiletý útočník nasbíral v kádru Mosteckých Lvů něco málo přes bod na zápas, když v šestnácti startech sedmkrát skóroval a přidal deset asistencí. „Chceme mít na Příbram nejsilnější možný tým, proto jsme Kubu stáhli, protože se v Mostě dostal do formy. Teď záleží jen na něm, aby ukázal, že do sestavy patří,“ popisuje šéf sportovního úseku.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov