Preview k zápasu

První velké derby sezóny je tady! Uspějí Piráti v domácí bitvě proti Ústeckému Slovanu?

Napsal 27.10.2023 Michal Dorinský
V sobotu 28. října proběhne na horké půdě chomutovské ROCKNET ARÉNY první vzájemné měření sil Slovanu a Pirátů v aktuální sezóně. Oba týmy přitom nastoupí k svátečnímu derby ve zcela odlišné situaci. Zatímco Piráti se nachází na třetím místě v tabulce skupiny Západ (pouze o skóre za druhým Táborem), Ústecký Slovan vyválčil z devíti zápasů pouhých dvanáct bodů, což v současnosti stačí na průběžné desáté místo. Utkání začíná v 17:30.

Zatímco minulý týden museli Piráti podstoupit hned tři utkání ve čtyřech dnech, tentokrát je čekal jediný soupeř, kterým byli Králové z Písku. Domácí Chomutov i díky hattricku Františka Lukeše svého soupeře přetlačil poměrem 4:2 a prodloužil tak vítěznou sérii na pět zápasů. 

PIRÁTI CHOMUTOV – IHC KRÁLOVÉ PÍSEK 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)

Tentokrát se Chomutov postavil vyzyvatelům z jižních Čech. Do utkání vstoupili lépe domácí bojovníci. Gólový účet zápasu otevřel již ve třetí minutě Jakub Chrpa, na kterého poté navázal dvěma kousky výše zmíněný František Lukeš. Hostům se povedlo do konce první třetiny ještě snížit na rozdíl jediné branky, to však bylo z jejich strany všechno. Ve třetí části dal výsledku konečnou podobu František Lukeš a brankou na 4:2 zkompletoval hattrick.

Branky a nahrávky: 3. Chrpa (Záruba, Putz), 8. Lukeš (Hübl), 11. Lukeš, 44. Lukeš (Seemann, Záruba) - 16. Matiášek (Volf), 18. Volf (Hanus, Rousek).

Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1446.

Sestava Chomutova: Altrichter - Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Kučera, Havel – T. Svoboda, Hübl, Lukeš - Tůma, Eret, Kostourek - Zajíček, Koblížek, Mála - Chrpa, Putz, Remeš - Jouza

Ohlas Petra Martínka: „Začátek utkání byl z naší strany výborný. Pak jsme ale zbytečnými chybami dostali soupeře do hry. Postavili jsme tím Písek na nohy a ten hrál druhou třetinu celkem dobře. Naštěstí jsme tam ale gól nedostali. Třetí třetina už byla zase v naší režii. Škoda, že jsme nevyužili více šancí. Celkově to ale nebyl moc povedený zápas z naší strany."

Z tábora soupeře...

Hokejisté Ústí nad Labem prožívají sezónu jako na houpačce. Do ligového ročníku 2023/2024 Slovan vstoupil vítězně, to když doma pokořil HC Stadion Cheb v poměru 4:3. Následovaly čtyři porážky s Děčínem, Mostem, Letňanami a Pískem, aby svěřenci Jana Merty poté zaznamenali sérii tří vítězství proti Řisutám, Hronovu a Táboru. Naposledy pro změnu nestačili ve středu 25. října na Kralupy nad Vltavou, kterým doma podlehli 3:5.

ChomutovÚstí nad Labem
3. místo (24 bodů)pozice10. místo (12 bodů)
49:22skóre34:35
8-0-0-1bilance3-1-1-4
Martin Altrichter
Adam Horák
brankářiDavid Stahl
Václav Vlach
Patrik Kadeřávek 7 (2+5)nejproduktivnější obránceKarel Kubát 11 (1+10)
Viktor Hübl 17 (7+10)nejproduktivnější útočníkMartin Dubský 11 (6+5)
Viktor Hübl a František Lukeš 7 gólůnejlepší střelec
Martin Dubský 6 gólů

ÚSTECKÝ SLOVAN – HK KRALUPY NAD VLTAVOU 3:5 (0:2, 3:0, 0:3)

Tento zápas v podstatě charakterizoval start této sezóny Ústeckého Slovanu. Po nevydařeném závěru první části zaskočili domácí svého soupeře dvěma brankami v rozmezí jedné minuty, přičemž vývoj utkání stihli do konce druhé dvacetiminutovky brankou Martina Dubského dokonce otočit. Závěrečná pasáž ovšem opět patřila hostům, což mělo za následek přerušení třízápasové šňůry bez porážky.

Branky a nahrávky: 28. Petráš (M. Bláha), 29. J. Tůma (Kuchynka, M. Bláha), 39. M. Dubský (Roubík, Popela) - 16. Šilhavý (T. Pejchal, Sochůrek), 18. Šilhavý (Kellerstein, T. Pejchal), 43. Husarik (A. Straka), 43. Bezouška (Zídek, Zajíc), 60. A. Straka.

Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 912.

Ohlas Martina Volkeho: „Měli jsme špatný vstup do utkání, hodně vlažný. Mysleli jsme si, že soupeře přehrajeme, což se samozřejmě nedělo. Ve druhé třetině jsme začali hrát hokej, který jsme hrát chtěli, ale o vedení jsme přišli svými chybami, nedisciplinovaností a nezodpovědností ve třetí třetině. Soupeř bojoval a chyby potrestal."