Preview k zápasu

První krajské derby základní části je tu! Zapíší Piráti v Děčíně čtvrtou výhru?

Napsal 30.09.2022 David Panuška
C h o m u t o v - Zatím neporažené Piráty čeká druhé venkovní utkání sezóny, tým Kamila Koláčka s Petrem Martínkem jede na půdu oblíbeného Děčína, kde v minulém ročníku navíc působil velký počet pirátských hráčů. Zápas startuje v 18:00 a tradičně jej můžete sledovat na placeném streamu.
PLACENÝ STREAM UTKÁNÍ Z DĚČÍNA

Piráti zatím neporažení, naposledy se ale trápili

Chomutovský tým zatím ve třetí nejvyšší lize nepoznal hořkost porážky a je za stejně suverénní Příbramí na druhém místě skupiny Západ jen o skóre. Naposledy si Piráti zahráli poprvé v historii s Jabloncem nad Nisou, který v ROCKNET ARÉNĚ předvedl solidní výkon a domácí museli zápas dokonce otáčet. Nakonec rozhodla třetí třetina, kterou Chomutov ovládl poměrem 3:1. Zářili opět Roman Chlouba a Josef Koláček. 

PIRÁTI CHOMUTOV – HC VLCI JABLONEC 6:4 (2:1, 1:2, 3:1)
Branky a nahrávky:
1. Chrpa (Lukeš), 5. Koláček (Chlouba, Mála), 39. Chlouba (Mála), 44. Havel (Zajíček, Koláček), 46. Koláček (Kostourek), 56. Žižka (Chlouba) – 2. Had (Plíhal, Maďar), 34. Pilek (Jakubec), 38. Dušek (Jursa, Brokeš), 53. Maďar (Plíhal, Strnad) 

Sestava Pirátů: Běhula – Charousek, Váchal, Žižka, Pavlát, Seemann, Ferbas, Havel – Hübl, Kostourek, Koblížek, Mežnar, Lukeš, Koláček, Zajíček, Chlouba, Mála, Chrpa.

Děčín vloni zachránili i Piráti, aktuálně je v polovině tabulky

Děčín čeká druhý domácí duel, v tom prvním zametl s Pískem v poměru 7:2. Ve venkovních zápasech je to horší. V prvním kole padl těsně na ledě ústeckého Slovanu 1:2, naposledy v nedalekém Mostu prohrál v desetigólovém dramatu 4:6. Lídrem týmu je útočník David Tůma, který dal již tři branky a přidal stejný počet asistencí. 

MOSTEČTÍ LVI – HC DĚČÍN 6:4 (0:1, 3:2, 3:1)
Branky a nahrávky:
24. Šimeček (Havlůj, Urbánek), 28. Procházka (Smolka), 31. Smolka (Kýhos, Procházka), 41. Stříbrný (Písařík, Havlůj), 52. Böhm (Stříbrný), 60. Řehoř – 13. Charvát (Travníček, Tůma), 26. Brož, 32. Volráb (Kuchynka), 59. Tůma (Nezbeda, Trávníček) 

Sestava Děčína: Lavinger – Brož, Košař, Charvát, Kučera, Loukota, Starý – Trávníček, Faigl, D. Tůma – Zajan, T. Nezbeda, L. Nezbeda – Kuchynka, Volráb, Macek – J. Tůma.

Pirátům se proti Děčínu daří, na jejich ledě naposledy nasázeli osm gólů

Chomutovští hokejisté si s Děčínem v posledních letech několikrát zahráli, pokaždé to ale bylo v rámci přípravných zápasů. Při posledním venkovním zápase svěřenci Kamila Koláčka vyhráli vysoko 8:2, doma pak zvítězili o jednu branku. V přípravě na krajskou ligu v minulém roce dokonce Piráti doma nasázeli deset branek.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC DĚČÍN 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky:
  30. Mežnar (Kostourek, Mála), 48. Chrpa (Kostourek, Hübl), 56. Mežnar (Hübl, Havel), 59. Kůs (Príhoda, Váchal) – 11. D. Tůma (Faigl, Brož), 33. T. Nezbeda (L. Nezbeda), 42. L. Nezbeda

HC DĚČÍN – PIRÁTI CHOMUTOV 2:8 (0:4, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 
23. Volráb (Macek, Horák), 27. L. Nezbeda (D. Tůma) – 7. Havel (Kůs), 11. Hübl (Lukeš, Kostourek), 17. Lukeš (Hübl), 17. Mežnar (Josef Rindoš), 21. Lukeš (Kostourek), 25. Josef Rindoš (Kůs), 48. Kůs, 49. Seemann (Kostourek, Hübl)

Kdo je ve formě a koho sledovat? 

Velkou kvalitu ukazuje na startu letošního ročníku Josef Koláček, který je třetím nejproduktivnějším hráčem západní skupiny druhé ligy. Ve třech zápasech dal čtyři branky a je jasným tahounem chomutovského celku. Jen o jednu asistenci méně má Roman Chlouba.

Šestý v bodování soutěže je někdejší skvělý hráč Chance ligy David Tůma, který se ale mihl i v Tipsport extralize. Góly dával všude, kam přišel. Ať už šlo o ústecký Slovan, kladenské Rytíře či západočeský Sokolov. V prvních třech zápasech má na kontě tři branky a tři asistence.