Preview k zápasu

Promění Piráti domácí mečbol? Ve středu již mohou slavit postup do čtvrtfinále

Napsal 14.03.2023 Michal Novotný
Ve dvou úvodních duelech osmifinále druhé ligy chomutovští hokejisté svého soupeře z Mostu přehráli. Pokud se jim to podaří i ve třetím zápase, posunou se mezi nejlepších osm týmů. Pojďte vytvořit ve středu 15. března v 17:30 do ROCKNET ARÉNY tu správnou atmosféru! Společně!

ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA 3. OSMIFINÁLOVÝ ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI

PLAY-OFF STUDIO 3. OSMIFINÁLE: PIRÁTI CHOMUTOV VS. MOSTEČTÍ LVI

Piráti zatím plní roli favorita a vedou v sérii 2:0

Zatímco v domácím zápase svěřenci Kamila Koláčka a Petra Martínka od začátku postupně navyšovali náskok, který až ve dvaapadesáté minutě kosmeticky upravil mostecký Vladimír Kýhos nejmladší, na ledě svého rivala to byl boj o poznání vyrovnanější. Před slušnou návštěvou sice hosté brzy vedli, ale nejproduktivnější hráč Lvů v dlouhodobé části sezóny Pavel Písařík ještě do poloviny první třetiny skóre po chybě Romana Chlouby vyrovnal.

Zápas měl atmosféru play-off, a snad proto byl vyhrocenější z obou stran. Větší množství vyloučených nakonec ani jednomu z týmů nepomohlo, protože všechny přesilovky včetně domácích pět na tři zůstaly nevyužité. Naopak oba týmy při nich jednou inkasovaly. Pirátům se podařilo odskočit na více než jednobrankový rozdíl až ve dvaapadesáté minutě a vítězství v zápase si už pohlídali. Dvěma brankami k němu přispěl Milan Kostourek a výborný výkon podal v brance Chomutova i Richard Běhula.

MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Písařík (Kýhos) - 2. Kostourek (Chlouba), 11. Mála (Zajíček, Seemann), 52. Veselý, 56. Kostourek (Hübl).
Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 35:31. Diváků: 1021.

Sestava Lvů: Hosnedl – Urbánek, Havlůj, Šoustek, Fučík, Steinocher, Hoffmann, Kroupa – Smolka, Kýhos, Písařík – Stříbrný, Řehoř, Šimeček – Procházka, Böhm, Nedrda – Kysela.

Sestava Pirátů:

Běhula – Matai, Filip, Havel, Petrásek, Seemann, Váchal, M. Žižka – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Vrhel, Kostourek – Koblížek, Mála, Zajíček – Veselý.

Sestřih druhého osmifinálového zápasu

Statistiky obou soupeřů v dlouhodobé části

ChomutovMost
2. místo (97 bodů)pozice8. místo (49 bodů)
214:125skóre143:202
29-3-4-8bilance13-4-2-25
Viktor Hübl 64 (24+40)nejproduktivnější hráčPavel Písařík 43 (26+17)
Jakub Chrpa 32 gólůnejlepší střelecPavel Písařík 26 gólů

Statistiky obou soupeřů v aktuálním play-off

ChomutovMost
2 zápasy / 2 vítězstvízápasová bilance4 zápasy / 2 vítězství
7:2skóre9:10
2268 divákůprůměrná domácí návštěva713 diváků
Milan Kostourek 3 (2+1)nejproduktivnější hráčIvan Řehoř 4 (2+2)
Milan Kostourek 2 gólynejlepší střelecPavel Písařík 2 góly

Jak si vedou Piráti v osobních statistikách v probíhajícím play-off?

Do branky v obou duelech nastoupil Richard Běhula a nutno říct, že je základním kamenem úspěchu Pirátů. Disponuje úspěšností zásahů přes 96 % a průměrem jedné inkasované branky na zápas. Mezi obránci zatím jako jediný bodoval jednou přesnou přihrávkou Vít Seemann. Produktivitu útočníků zatím vedou Milan Kostourek a kapitán Viktor Hübl. Oba zaznamenali tři kanadské body. Zatímco prvně jmenovaný vstřelil dvě branky a na jednu přihrál, u kapitána týmu je bilance přesně obrácená.

brankář útočníkútočník

Richard Běhula

Milan Kostourek

Viktor Hübl
120 odch. minut3 (2+1)3 (1+2)
1,00 gólu/zápas0 tr. minut6 tr. minut