Preview k zápasu

Poslední domácí zápas roku obstará velké severočeské derby! Přijede ústecký Slovan

Napsal 16.12.2022 Michal Novotný
Před vánoční přestávkou Piráti naposledy hrají před vlastním publikem. V ROCKNET ARÉNĚ se utkají s odvěkým rivalem z Ústí nad Labem. Ostře sledované derby začíná v Chomutově v sobotu 17. prosince v 17:30. Přijďte domácí hokejisty podpořit a vytvořit bouřlivou atmosféru.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM

Chomutovští hokejisté padli v Táboře v prodloužení

Na jihu Čech bylo k vidění vyrovnané utkání, které sledovala velmi slušná návštěva. V první třetině dvakrát dotahovali domácí jednobrankový náskok Pirátů. Ve druhé sice strhli vedení na svou stranu, nicméně přesně v čase 50:00 Severočeši vyrovnali a poslali zápas do prodloužení, ve kterém si nakonec brankou Hajiče domácí sáhli na bonusový bod za vítězství.

HC TÁBOR – PIRÁTI CHOMUTOV 4:3 po prod. (2:2, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Milfait (Severa, Suchánek), 20. Bárta (Vlček), 38. Endál (Milfait, Severa), 63. Hajič (Dančišin, Suchánek) – 4. Vrhel (Zajíček, Veselý), 17. Koblížek (Vrhel), 50. Chrpa (Hübl).
Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. Střely na branku: 27:30.

Sestava Pirátů: Horák - Matai, Seemann, F. Hynek, Sýkora, Žižka, Němec - Hübl, Lukeš, Kostourek, Mežnar, Vrhel, Koblížek, Zajíček, Veselý, Mála, Chrpa.

Slovan v Letňanech vyfasoval pověstného bůra

Ústečtí si asi zápas na ledě lídra soutěže představovali jinak, nicméně ve vcelku vyrovnaném duelu, co se týče střel na branku, jednoznačně v efektivitě kralovali domácí. Ti postupně navyšovali skóre ve všech třech částech hry a potvrdili pozici vedoucího týmu skupiny Západ vítězstvím 5:1.

HC LETCI LETŇANY – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Arnošt (Kellerstein, Pejchal), 27. Kropáček (Wojnar, Lytvynov), 30. Arnošt (TS), 52. Kropáček (Pejchal), 59. Uhlík (Hozák) – 38. Tůma (Roubík, Rudovský).
Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Střely na branku 42:39.

Sestava Slovanu: Stahl – Šefl, Trefný, Drtina, Vodička, Funk, Vacík, Záruba – Daniel, Berčík, Costa, Kordule, Tůma, Kučera, Roubík, Damašek, Rudovský, Smola.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

ChomutovÚstí nad Labem
4. místo (52 bodů)pozice5. místo (49 bodů)
134:81skóre100:62
16-1-2-6bilance15-1-2-6

V rámci dvanáctého kola Piráti prohráli dvěma góly na konci zápasu

Před parádní návštěvou 2343 diváků se v krajském městě odehrál souboj, který dal vzpomenout na velké bitvy mezi oběma týmy v minulosti. Ústečtí vedli po první třetině 2:1, Chomutovští ale srovnali. Ve třetí třetině se nejprve hráči z města na Labi znovu ujali těsného vedení, ale po třech minutách bylo opět vyrovnáno. Nakonec domácí strhli skóre na svou stranu dvěma přesilovkovými brankami v posledních pěti minutách zápasu a v derby zvítězili 5:3.

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM – PIRÁTI CHOMUTOV 5:3 (2:1, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Rudovský (Roubík), 20. Costa (Rudovský), 47. Kučera (Smola, Vodička), 55. Roubík (Drtina, Rudovský), 56. Rudovský (Vodička, Roubík) – 18. Chrpa (Matai, Hübl), 39. Mála (Mežnar, Žižka), 50. Chrpa (Charousek, Hübl).
Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 38:41.

Sestava Ústí: Stahl – Vodička, Drtina, Záruba, Šefl, Trefný, Vacík, Funk – Rudovský, Roubík, Berčík – Tůma, Costa, Kordule – Prošek, Kučera, Smola – Damašek.

Sestava Pirátů: Běhula – Matai, Charousek, Váchal, Havel, Seemann, M. Žižka – Chrpa, Hübl, Lukeš – Zajíček, Koblížek, Chlouba – Mála, Mežnar, Kostourek.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

V aktuální sezóně gólmani v Chomutově neprokazují takovou formu jako v sezóně minulé, nicméně aktuálně nejlepší čísla má stále matador Miroslav Hanuljak s průměrem lehce přes tři inkasované branky na zápas. Postupně sbírá starty i Adam Horák, který zatím ale drží podobná čísla. Nejproduktivnějším obráncem týmu je Jakub Matai s jednadvaceti kanadskými body za deset branek a jedenáct asistencí. Pozici nejproduktivnějšího útočníka uhájil Viktor Hübl, který už nasbíral rovných čtyřicet bodů za dvanáct gólů a osmadvacet přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Jakub Matai

Viktor Hübl
531 odch. minut21 (10+11)40 (12+28)
3,05 gólu/zápas14tr. minut30 tr. minut

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov