Preview k zápasu

Po výhrách venku opět doma: Piráti mají možnost oplatit Kobře říjnovou porážku

Napsal 06.12.2022 Michal Novotný
Ve druhé polovině základní části se zatím chomutovským hokejistům daří více na stadionech soupeřů, než před vlastním publikem. Ve středečním zápase s Kobrou Praha se to rozhodně Piráti pokusí změnit. V ROCKNET ARÉNĚ startuje souboj s týmem z hlavního města 7. prosince v tradičních 17:30.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV - HC KOBRA PRAHA

Z Benátek nad Jizerou přivezli Piráti tři body

První třetinu se oba soupeři rozehřívali a vstřelili po jedné brance. V té druhé se už přiložilo pod kotlem a začal se hrát hokej nahoru dolů. Hosté nejprve odskočili na dvoubrankový rozdíl, nicméně domácí ještě stihli vyrovnat. Nakonec ale brali všechny body Chomutovští, kteří byli i střelecky aktivnějším týmem. K hattricku neměl daleko nejproduktivnější hráč Chomutova Milan Kostourek, který nakonec zapsal dva góly a nastřelenou tyčku domácí svatyně.

HC BENÁTKY NAD JIZEROU – PIRÁTI CHOMUTOV 3:5 (1:1, 2:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. L. Tondr (Čížek, Bříška), 33. Šafránek (Bříška, Jankovský), 36. Král (Hejňák) – 2. Zajíček (Veselý, Mežnar), 24. Kostourek, 27. Hübl (Lukeš), 38. Matai (Hübl, Lukeš), 56. Kostourek (Zajíček, Seemann).
Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 20:37.

Sestava Pirátů: Horák – Matai, Seemann, Váchal, Petrásek, M. Žižka, Havel – Hübl, Kostourek, Mežnar, Lukeš, Koblížek, Zajíček, Veselý, Mála, Chrpa.

Kobra ve vyrovnaném zápase přetlačila Děčín

Utkání před osmašedesáti diváky gólově odšpuntovali domácí brankou Dominika Nováka v první třetině. Ve druhé části hosté z Děčína srovnali, ale následně si nechali odskočit pražský celek o dvě branky. Do konce zápasu se Severočechům podařilo již jen zkorigovat a domácí uhájili vítězství 3:2.

HC KOBRA PRAHAY – HC DĚČÍN 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Novák (Šťastný, Duda), 25. Knesl (Zídek, Kolda), 26. Zídek (Petrov, Kolda) – 23. L. Nezbeda (Macek, Cikhart), 44. Volráb (Cikhart).
Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. Střely na branku: 31:32.

Sestava Kobry: Sochůrek – Šteiner, Duda, Knesl, Stejskal, Holý, Straka, Svach – Šťastný, Míšek, Janča, Petrov, Jedlička, Martínek, Kolda, Novák, Nápravník, Petrák, Ksandr.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

ChomutovKobra
5. místo (45 bodů)pozice7. místo (35 bodů)
120:70skóre61:73
14-1-1-6bilance11-1-0-10

Chomutovští v devátém kole v Braníku schytali šestku

Piráti sice v první minutě otevřeli skóre, od té doby však pouze dotahovali. Domácí ve druhé třetině odskočili o dva góly a hokejistům z města pod Krušnými horami se už do konce zápasu vyrovnat nepodařilo. Po hattricku Jakuba Jedličky si Kobra Praha došla pro cenné vítězství a dotáhla zápas ke konečnému výsledku 6:4.

HC KOBRA PRAHA – PIRÁTI CHOMUTOV 6:4 (3:3, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Kolda (Zídek, Straka), 8. Jedlička (Šteiner, Šťastný), 16. Jedlička (Šťastný, Šteiner), 30. Petrov (Martínek), 33. Jedlička (Novák, Ženíšek), 60. Novák (Jedlička) – 1. Chrpa (Lukeš, Charousek), 12. Mežnar (Matai), 16. Zajíček (Havel, Ferbas), 58. Chrpa (Charousek).
Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. Střely na branku: 26:45.

Sestava Kobry: Kmec – Šteiner, Knesl, Ženíšek, Holý, Straka, Svach – Petrák, Petrov, Jedlička, Kolda, Janča, Martínek, Míšek, Ksandr, Zídek, Novák, Šťastný.

Sestava Pirátů: Běhula (33. Hanuljak) – Charousek, F. Hynek, Havel, Pavlát, Matai, Váchal, Ferbas – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Josef Rindoš, Zajíček – Kostourek, Mežnar, Mála – Koblížek.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

I když poslední zápasy vynechal, Miroslav Hanuljak je stále nejlépe hodnoceným gólmanem v chomutovském týmu, pokud bereme v potaz brankáře, kteří naskočili do více než 20 % zápasů. Aktuálně má průměr 3,05 obdržené branky na zápas a úspěšnost zásahů lehce pod 88 %. Nejproduktivnějším obráncem týmu je stále Jakub Matai s osmnácti kanadskými body za deset branek a osm asistencí. Pozici nejproduktivnějšího útočníka si upevnil Milan Kostourek, který už nastřádal šestatřicet bodů za třináct gólů a třiadvacet přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Jakub Matai

Milan Kostourek
531 odch. minut18 (10+8)36 (13+23)
3,05 gólu/zápas12tr. minut26 tr. minut