Preview k zápasu

Po týdnu opět s Táborem! Zvládnou Piráti souboj o první pozici i v nadstavbové části?

Napsal 16.01.2024 Michal Luxa
Na konci základní části zvítězili Piráti v souboji o první pozici v Táboře. Jejich střetnutí se bude znovu opakovat, ovšem tentokrát na severu Čech. Los totiž poslal kohouty v prvním kole nadstavby druhé ligy právě do Chomutova. Duel se odehraje ve středu 17. ledna a úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:30 hodin.

V základní části západní skupiny druhé ligy bojovaly o vedoucí pozici tři celky. Ovšem Příbrami v závěru „došel“ dech, a tak se souboj zúžil na Chomutov s Táborem. V předposledním kole na sebe oba soupeři narazili, a díky přesvědčivému výkonu Pirátů došlo k výměně mezi mužstvy. Svěřenci Martina Pešouta na jihu Čech přehráli svého soka a mohli se radovat z prvenství.

Navíc kohouti ztratili body i v posledním kole s Letňany, zatímco Chomutovští zvítězili s Vrchlabím. Severočeši tak ukončili působení v dlouhodobé části se tříbodovým náskokem. Druhý Tábor pak má pětibodové vedení před Příbramí, kterou hřeje devítibodový polštář před Letňany!

HC TÁBOR – PIRÁTI CHOMUTOV 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Obě mužstva věděla, o co hrají. V případě, že by se z vítězství radoval Tábor, šel by do trháku. V opačné roli, která také nastala, poslala do vedení soutěže Chomutov. Když se vydáme po stopách zápasu, tak jeho ráz určilo už nahození Františka Lukeše z první minuty, kdy se pod maskou musel červenat brankář Gába. Když ve druhé periodě Piráti navyšovali vedení po baseballovém úderu Jakuba Zajíčka a teči Lukáše Stehlíka, zdálo se, že je rozhodnuto.

Ovšem Jihočeši rychle reagovali, jelikož projektil Karla Plášila skončil za zády Martina Altrichtera. Jenomže v úvodu třetí části zachytil rozehrávku soupeře Jakub Veselý, čímž strhl otěže ještě více na stanu Chomutova. Definitivní podobu pak dali výsledku Petr Eret a na druhé straně přesně mířící Milan Dančišin.

<

Branky a nahrávky: 31. Plášil (Zíb, L. Prášek), 46. Dančišin (Huna) - 1. Lukeš (Hübl, Zajíček), 27. Zajíček (Kadeřávek, Eret), 31. Stehlík (Seemann, Veselý), 42. Veselý, 45. Eret (Kostourek).
Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:19. Diváci: 2691.

Sestava Tábora: Gába (42. Žajdlík) – Hubata, Plášil, Hajič, Suchánek, Čížek, Černý, Říha – Zeman, Milfait, Krliš – Dančišin, Matušík, Seidl – Huna, Zadražil, Severa – Duda, Zíb, Prášek.

Sestava Chomutova: Altrichter – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Havel, Seemann, Záruba, Váchal – Zajíček, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, Kostourek – Stehlík, T. Svoboda, Veselý – Chrpa, Koblížek, Mála.

Na koho si dávat pozor v dresu soupeře?

Nejproduktivnějším hráčem Tábora je Jan Milfait, jenž zaznamenal jednatřicet kanadských bodů. Ovšem hlavním mozkem jihočeské hry, a především přesilovek je Jakub Matušík. Mezi obránci pak stojí za zmínku především Karel Plášil, jenž je pověstný tvrdou ránou od modré čáry.

V dresu s kohoutem nastupuje také bývalý člen pirátské akademie. Řeč je o Tomáši Hajičovi, jenž se v letošní sezoně jednou radoval a hned dvanáctkrát přihrával. Dalším bývalým hráčem Chomutova je osmatřicetiletý Kamil Černý. Nejnovější posilou pak je bývalý extraligový útočník. Rudolf Huna v osmi zápasech zaznamenal hned deset bodů.

ChomutovTábor
1. místo (72 bodů)pozice2. místo (69 bodů)
141:59skóre126:53
22-2-2-2bilance21-2-2-3
V-V-Ppp-V-Vaktuální formaV-V-V-P-Ppp
Martin Altrichter – 1,96 G/Z
Richard Běhula – 1 G/Z 
brankářiDavid Gába – 1,78 G/Z
Matěj Žajdlík – 2,33 G/Z
Patrik Kadeřávek 17 (3+14)nejproduktivnější obránceKarel Plášil 27 (6+21)
Viktor Hübl 44 (17+27)nejproduktivnější útočníkJan Milfait 30 (9+21)
Petr Eret 20 gólůnejlepší střelecOndřej Šulek 13 gólů

O zápase: Pokud by Chomutov v prvním střetnutí nadstavbové části zvítězil, odskočil by svému soupeři na šest bodů, a navíc by na svou stranu převrátil bilanci vzájemných zápasů. Ačkoliv by se nejednalo asi o klíčovou situaci před play-off, získali by Severočeši ještě větší psychickou pohodu. Na to potřebuje reagovat Tábor, jenž to v ROCKNET ARÉNĚ nebude mít jednoduché. Avšak pokud chce přejít do „ofenzívy“, potřebuje minimálně bodovat.

Jenomže v jihočeském klubu je více aspektů, které hráčům nepomáhají. Vždyť v interním souboji fanoušků s vedením klubu o angažování sportovního manažera a hlavního trenéra Jakuba Grofa, panuje velká neshoda. Právě v duelu s Chomutovem žádali příznivci Tábora odvolání tohoto muže, jenž přebral kormidlo po Tomáši Matušíkovi. Zda situace nechala následky i na hráčích, ukáží až další zápasy.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov