Preview k zápasu

Po třech domácích zápasech zajíždějí Piráti na led sousedního Mostu

Napsal 20.08.2023 Michal Novotný
Na ledě severočeského rivala z Mostu završí Piráti první polovinu přípravy. Mezi dva zápasy se soupeři z německé DEL 2 si svěřenci Martina Pešouta a Petra Martínka otestují formu druholigového soupeře. Utkání začne na mosteckém zimním stadiónu v pondělí 21. srpna od 18:00.

V přípravě na příští druholigový ročník Piráti zatím zaváhali jen se Slavií Praha. Ostatní tři zápasy hokejisté z Podkrušnohoří zvládli a po šedesáti minutách brali vítězství.

Do utkání s Landshutem nastupovali domácí v kombinované sestavě, protože viróza nepustila na led hned několik hráčů základního kádru. I přes to Chomutovští zápas s celkem z německé DEL2 ligy zvládli a po vyrovnaném průběhu v závěru dvěma brankami do prázdné branky potvrdili vítězství v poměru 4:1. Milan Kostourek vstřelil první branku a na tu poslední přihrál Petru Eretovi. Adam Horák naproti tomu k vítězství domácích přispěl dvaatřiceti zákroky.

PIRÁTI CHOMUTOV – EV LANDSHUT 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Kostourek (Zajíček), 18. Koblížek (Svoboda), 59. Hübl, 60. Eret (Kostourek) – 55. McLellan.
Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 22:33.

Sestava Chomutova: Horák – Havel, F. Hynek, Filip, Seeman, Váchal, Kučera – Remeš, Hübl, T. Svoboda – Kostourek, Eret, Zajíček – Mála, Koblížek, Starý – Veselý, Putz, Vostiňák.

Poslední zápasy s Mostem Chomutovští odehráli před pěti měsíci

Favoritem osmifinálové série byli bezesporu Piráti, nicméně Lvi jim nedali nic zadarmo a ve třetím zápase dokonce zvítězili. Celkově ale hokejisté z Chomutova sérii získali v poměru 3:1 na zápasy. V rozhodujícím zápase vedli hosté již 5:0, nicméně Mostečtí se ještě zmobilizovali k úpravě skóre na 3:5 z jejich pohledu.

MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV 3:5 (0:3, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 42. Šimeček (Písařík), 52. Böhm (Kysela), 60. Böhm (Kýhos, Smolka) – 4. Kostourek (Seemann, T. Svoboda), 6. T. Svoboda (Matai, Chrpa), 6. Hübl (Chrpa, T. Svoboda), 26. Koblížek (Mála, Zajíček), 35. Chrpa (Hübl).
Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. Střely na branku: 23:29. Diváci: 975.

Sestava Mostu: Hosnedl (41. Kubík) – Urbánek, Havlůj, Šoustek, Kroupa, Steinocher, Hoffmann, Křen – Smolka, Kýhos, Procházka – Písařík, Řehoř, Šimeček – Kysela, Böhm, Drašar – Král.

Sestava Chomutova: Hanuljak – Matai, Němec, Havel, Seemann, M. Žižka, Váchal, Petrásek – Chrpa, Hübl, Svoboda – Vrhel, Chlouba, Kostourek – Koblížek, Mála, Zajíček – Mežnar, Veselý.

Most v přípravě prohrál oba zápasy

Po domácí porážce od litvínovské juniorky zavítali do A-BENET arény hokejisté Slovanu Ústí nad Labem, kteří od začátku drželi otěže utkání ve svých rukou. Během první třetiny si vypracovali až tříbrankový náskok. Zápas nakonec tým z krajského města dovedl k vítězství 5:3.

MOSTEČTÍ LVI – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 3:5 (2:4, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Řehoř (Mical, Hofmann), 20. Řehoř (Hofmann, Urban), 38. Řehoř – 1. Dubský (Roubík), 11. Roubík (Dubský, Popela), 14. Bláha (Roubík), 18. Popela (Kubát, Roubík), 55. Petráš .
Diváci: 158.

Sestava Mostu: Kovařík – Rykl, Hocelík, Šoustek, Havlůj, Křen, Hoffmann – Matas, Daniel, Písařík – Buberl, Kýhos, Procházka – Urban, Řehoř, Mical.