Preview k zápasu

Piráty čekají dva zápasy ve dvou dnech: Dohrávka doma s Vrchlabím a derby v Mostě

Napsal 06.02.2023 Michal Novotný
Chomutovské hokejisty čeká dvojzápas s týmy na šestém a osmém místě tabulky nadstavby A. Nejprve se utkají na domácím ledě v rámci dohrávaného čtvrtého kola s hokejisty z Vrchlabí a den nato zajíždí k malému derby do sousedního Mostu. Vybojují Piráti jistotu osmifinále již v prvním ze zmiňovaných duelů? V úterý 7. února od 17:30 je přijďte podpořit do hlediště ROCKNET ARÉNY v Chomutově. Ve středu 8. února v 18:00 zase startuje duel sousedních okresních měst v mostecké A-BENET ARÉNĚ.

ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION VRCHLABÍ

PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV

Klub otestuje nově nastavené čtečky vstupenek

V dosavadním průběhu sezóny už se během jednoho utkání používaly výhradně čtečky vstupenek, které načítaly vstupenky i při odchodu z útrob ROCKNET ARÉNY na přestávku. Výsledek nebyl pro fanoušky přívětivý, ale klub chce sezónní novinku využívat zejména proto, že umožňuje čtení vstupenek zakoupených online přímo z mobilních telefonů. „Upravili jsme nastavení a ještě proškolili pořadatele, takže věříme, že tentokrát vše bude fungovat lépe,“ přibližuje Libor Kult, který v klubu prodej vstupenek řeší. „Nicméně chceme fanoušky požádat o trpělivost zejména při odchodu na přestávku. Hodně pomůže, pokud budou mít vstupenky připravené, aby se čtení urychlilo,“ doplňuje s tím, že fanoušci, kteří chtějí trávit přestávky před arénou, by vstupenky neměli vyhazovat.

Chomutovští vynulovali pražskou Kobru a zvítězili 4:0

Svěřenci trenérů Kamila Koláčka a Petra Martínka předvedli v domácím prostředí trpělivou hru a především výbornou obranu podpořenou skvělým výkonem matadora Miroslava Hanuljaka, který podruhé v sezóně udržel čisté konto. Po bezbrankové první třetině se v té prostřední dvakrát prosadil druhý útok. Ve třetí části Piráti přidali ještě další dvě branky a zápas dovedli potřetí v sezóně k vítězství s nulou.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC KOBRA PRAHA 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Mála (Kostourek, Chlouba), 28. Chlouba (Mála, Kostourek), 41. Lukeš (Chrpa), 55. Veselý (Zajíček, Koblížek).
Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 29:24.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Matai, Seemann, Havel, Petrásek, M. Žižka, Váchal, Němec – Lukeš, Hübl, Chrpa – Kostourek, Chlouba, Mála – Koblížek, Veselý, Zajíček – Mežnar, Vrhel, Křemen.

Vrchlabí si na domácím ledě poradilo s favorizovaným Táborem

Oboustranně útočně pojatý zápas se musel nezaujatému diváku určitě zamlouvat. A ačkoli byl na konci duelu poměr střel obou týmů vyrovnaný, za kratší konec od začátku tahali hokejisté Tábora. Vrchlabí v zápase ani jednou neprohrávalo a nakonec výborný výkon přetavilo ve tři body.

HC STADION VRCHLABÍ – HC TÁBOR 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Urban (Kozák, Krsek), 26. Chalupa (Urban), 35. Moník (Chalupa, Horáček), 38. Urban, 49. Krsek (Duran, Kozák) – 16. Endál (Matušík), 23. Kohút, 56. Kohút (Duchan).
Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1.

Sestava Vrchlabí: Vacek – T. Jirků, Kozák, Pelda, Oborník, Bendík, Duran, Horáček, Kaštánek – A. Jirků, T. Šlaicher, Chrtek, Vedral, Chalupa, Urban, Moník, Krsek, R. Šlaicher, Tatar.
ChomutovVrchlabí
3. místo (79 bodů)pozice6. místo (63 bodů)
181:103skóre146:113
24-2-3-7bilance20-0-3-13
Viktor Hübl 56 (22+34)nejproduktivnější hráčDavid Chalupa 46 (20+26)
Jakub Chrpa 28 gólůnejlepší střelecDavid Chalupa 20 gólů

V probíhající sezóně Piráti zvládli oba vzájemné zápasy

Ve druhém kole Chomutovští vykradli krkonošský led a brali vítězství 5:0. V rámci šestnáctého kola byl zápas o poznání dramatičtější a Pirátům vystřelil tři body až 52 vteřin před koncem zápasu Jakub Matai, kterému nabíjel Roman Chlouba. V zápase se dvakrát trefil Stanislav Vrhel.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION VRCHLABÍ 4:3 (0:1, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 27. Vrhel (Chrpa), 41. Chrpa (Hübl, Matai), 46. Vrhel (Kostourek, Chlouba), 60. Matai (Chlouba, Kostourek) – 20. Krsek (Urban, Chalupa), 47. Urban (Bláha), 58. Krsek (Chalupa).
Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Střely na branku: 38:40.

Sestava Pirátů: Běhula - Matai, Hynek, Váchal, M. Žižka, Petrásek, Seemann – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Vrhel, Kostourek, Koblížek, Mežnar, Príhoda.

Sestava Vrchlabí: Vacek - Kynčl, Horáček, Fiala, Bendík, Boukal, Duran, Perička – Cerman, Kerekanič, Chrtek, Urban, Krsek, Kozák, A. Jirků, Chalupa, Tatar, Bláha, Duchan, R. Šlaicher.

Středeční soupeř Pirátů, prohrál o tři branky v Příbrami

Domácímu Baníku se na výbornou podařil vstup do zápasu, když po první třetině vedl nad Mostečany už 3:0. V prostřední části sice hosté zápas dvěma brankami zdramatizovali, nicméně favorit ze středních Čech si vítězství utéct nenechal a dovedl zápas k vítězství 6:3.

HC BANÍK PŘÍBRAM – MOSTEČTÍ LVI 6:3 (3:0, 0:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Hasman (Zdeněk, Eret), 13. Pinkas (Saňa, Patzelt), 16. Bednařík (Josefus, Hasman), 45. Josefus (Kafka, Havlín), 56. Eret (Bednařík, Zdeněk), 58. Kafka (Grubner, Josefus) – 29. Kýhos (Kroupa, Nedrda), 40. Hoffmann (Drašar), 46. Smolka (Řehoř, Střibrný).
Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0.

Sestava Mostu: Čermák – Kroupa, Hoffmann, Urbánek, Šoustek, Havlůj, Fučík, Nedrda – Smolka, Böhm, Kýhos, Střibrný, Řehoř, Drašar.
MostChomutov
8. místo (46 bodů)pozice3. místo (79 bodů)
128:162skóre181:103
13-3-1-20bilance24-2-3-7
Pavel Písařík 43 (26+17)nejproduktivnější hráčViktor Hübl 56 (22+34)
Pavel Písařík 26 gólůnejlepší střelecJakub Chrpa 28 gólů

Piráti s Mostem vyhráli všechna tři utkání v sezóně

V rámci patnáctého kola se v Chomutově nadělovalo a Mostečtí si odvezli porážku 2:9. Ve třicátém kole bylo derby do poslední chvíle otevřené a Piráti nakonec ubránili hubené vítězství 2:1. V druhém kole nadstavby se zaskvěl v chomutovské brance Adam Horák, který vychytal čisté konto. Domácí střelci pak přidali v každé třetině po brance a dohromady to Chomutovským stačilo na vítězství 3:0.

PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Chlouba (Kostourek), 21. Chlouba (Matai), 43. Zajíček (M. Žižka, Váchal).
Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. Střely na branku: 32:19.

Sestava Pirátů: Horák – Matai, Váchal, Seemann, Havel, M. Žižka, Němec, Petrásek – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Chlouba, Mežnar – Zajíček, Veselý, Mála – Starý, T. Svoboda, J. Ekrt.

Sestava Mostu: Hosnedl – Urbánek, Havlůj, Hoffmann, Šoustek, Steinocher, Kroupa – Písařík, Řehoř, Mical, Nedrda, Kýhos, Šimeček, Pačan, Stříbrný, Böhm, Král.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Na čele brankářských statistik v pirátském dresu stále vévodí Adam Horák, který si disponuje průměrem 2,32 inkasovaných branek na zápas a procentuální úspěšnost zákroků drží přes 90 %. Nejproduktivnějším obráncem týmu je stále Jakub Matai se třiceti kanadskými body za dvanáct branek a osmnáct asistencí. Pozici nejproduktivnějšího útočníka si drží kapitán Viktor Hübl, který doposud nasbíral šestapadesát bodů za dvaadvacet gólů a čtyřiatřicet přesných přihrávek. Druhým nejlepším střelcem celé soutěže je Jakub Chrpa s osmadvaceti zásahy.

brankář obránceútočník

Adam Horák

Jakub Matai

Viktor Hübl
543 odch. minut30 (12+18)56 (22+34)
2,32 gólu/zápas16 tr. minut40 tr. minut

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov