Preview k zápasu

Piráti opět doma: Překoná návštěva proti Vrchlabí poprvé v sezóně hranici dvou tisíc?

Napsal 11.11.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Družina pod vedením Kamila Koláčka s Petrem Martínkem má doma fazónu a svým soupeřům naděluje v průměru více než šest branek na zápas. Odnese tuto bilanci v šestnáctém kole i Vrchlabí, které se po slabším úvodu sezóny rozjelo a aktuálně je šesté pouhé dva body za Piráty? Přijďte se v sobotu 12. listopadu přesvědčit v tradičních 17:30.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION VRCHLABÍ

Piráti doma opět řádili, devítibrankový příděl si tentokrát odvezl sousední Most

Po delší době se chomutovským hokejistům podařilo odehrát celý zápas bez herních výkyvů a od konce první třetiny utkání kontrolovali. Během druhé a třetí třetiny postupně navyšovali svůj náskok a i díky čtyřem trefám Stanislava Vrhela zápas skončil jednoznačným výsledkem 9:2 pro domácí.

PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI 9:2 (3:2, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Vrhel (Chlouba, Kostourek), 18. Kostourek (Petrásek, Vrhel), 20. Chrpa (Hübl, Hynek), 22. Vrhel (Chlouba, Kostourek), 24. Vrhel (Váchal, Chlouba), 30. Vrhel (Kostourek), 35. Zajíček (Koblížek, Vostiňák), 46. Seemann (Chlouba, Kostourek), 59. Kostourek (Žižka, Váchal) – 7. Mical (Havlůj, Zdeněk), 20. Písařík (Smolka, Procházka).
Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Střely na branku: 33:28.

Sestava Pirátů: Hanuljak - F. Hynek, Matai, M. Žižka, Váchal, Seemann, Petrásek - Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Vrhel, Kostourek, Koblížek, Vostiňák, Zajíček.

Benátky přerušily Vrchlabským jedenáctizápasovou bodovou šňůru

Přes střeleckou převahu se nedokázali hráči z Podkrkonoší v zápase ani jednou dostat do vedení. Naproti tomu benáteckým hokejistům se podařilo se dvěma vstřelenými brankami dovést zápas do vítězného konce. Nakonec uhájili nejtěsnější výhru 2:1 a ve Vrchlabí zakusili po jedenácti zápasech s devíti výhrami bezbodový duel.

HC STADION VRCHLABÍ – HC BENÁTKY NAD JIZEROU 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Krsek (Bláha) – 9. Zumr (Bříška, L. Tondr), 46. Šafránek (Jankovský, Hruška).
Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0.

Sestava Vrchlabí: Krinwald – Bendík, Horáček, Kerekanič, Perička, Kynčl, Duran, Boukal – Cerman, Urban, Chrtek, Tatar, Krsek, Hlaváč, Kozák, Chalupa, Šedivý, Bláha, Jirků, Šlaicher.


Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Chomutov
Vrchlabí
4. místo (31 bodů)pozice6. místo (29 bodů)
88:49skóre57:44
10-0-1-4bilance9-0-2-4

Ve druhém kole Chomutovští loupili na ledě Vrchlabí a zvítězili 5:0

Pět vstřelených branek si Piráti rozložili do všech třetin a soustředěným výkonem dokráčeli k vítězství 5:0. Dva góly vstřelil Roman Chlouba a Miroslav Hanuljak zase pochytal všech šestnáct střel domácího celku.

HC STADION VRCHLABÍ – PIRÁTI CHOMUTOV 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Chlouba (Koláček, Žižka), 7. Kostourek (Lukeš, Hübl), 34. Chlouba (Mála), 38. Žižka (Zajíček), 55. Lukeš (Hübl).
Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Střely na branku: 16:42.

Sestava Vrchlabí: Vacek – Kerekanič, Kynčl, Vácha, Bendík, Voňka, P. Fiala, Duran, Perička – Krsek, Chrtek, Poppel, Moník, Duchan, Hlaváč, Urban, D. Chalupa, Jirků, Bláha, Tatar, Šlaicher.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Charousek, Váchal, Žižka, Pavlát, Seemann, Ferbas, Havel – Koblížek, Hübl, Kostourek, Mála, Koláček, Lukeš, Chlouba, Zajíček, Chrpa.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Mezi chomutovskými gólmany stále statistikám kraluje Miroslav Hanuljak, který drží průměr inkasovaných branek pod 2,5 na zápas. Nejproduktivnějším obráncem týmu je Radek Havel s dvanácti kanadskými body za čtyři branky a osm asistencí. Na pozici nejproduktivnějšího útočníka se opět vrátil Roman Chlouba, který ve třinácti odehraných zápasech nastřádal 26 bodů za jedenáct branek a patnáct přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Radek Havel

Roman Chlouba
411 odch. minut12 (4+8)26 (11+15)
2,48gólu/zápas45tr. minut 8 tr. minut

TOP foto převzato z FB Vrchlabí