Aktuální zprávy

Piráti mají nové asistenty u áčka a deváté třídy, s Mostem nakonec až v prosinci

22.09.2023 Tisková zpráva
Všechny fanoušky jistě zajímá, kdy budou moci na domácí zápasy do ROCKNET ARÉNY. Odpověď je zatím zahalena lehkým mlžným oparem, ovšem už během posledního zářijového týdne by mělo být jasněji. Jasno je naopak o novinkách, které se týkají trenérských štábů některých týmů a vzájemných zápasů s Mosteckými Lvy. Druhým asistentem áčka bude nově Angel Krstev, s devítkou bude Vladimíru Petrovkovi pomáhat Martin Altrichter a s Mostem odehraje seniorský mančaft domácí zápas 4. prosince.

Hlavní trenér Martin Pešout už po návratu na chomutovskou střídačku avizoval, že druhého asistenta bude hledat, abych se mohl věnovat i pozici sportovního manažera. Nyní už ho má a je jím místní patriot Angel Krstev, jenž stál za hráči už v krajské lize. „Předchozí působení u áčka jsem bral jen jako výpomoc, teď budu oficiální součástí trenérského štábu,“ přibližuje někdejší reprezentační obránce.

„Když mi Martin Pešout volal a nastínil, co by potřeboval, měl jsem jednoduché rozhodování, protože hokej i Chomutov mám rád, byl jsem v podstatě na každý domácí zápas a dopoledne mám volná,“ pokračuje bývalý zadák, jenž působil v chomutovském áčku jako hráč ve třech etapách. „Další plus je, že můžu okoukat něco od v podstatě extraligových trenérů,“ doplňuje s tím, že během utkání bude spojkou trenérů v hledišti a nabídne tak trochu jiný pohled než ze střídačky.

Rovněž další trenérské jméno má zkušenosti s místním dresem. Martin Altrichter starší se stavěl mezi tři tyče tehdejšího KLH Chomutov v sezónách 2000/2001 a 2001/2002, jeho stejnojmenný syn na něj navázal během ročníku 2019/2020 taktéž ve druhé nejvyšší soutěži a nyní bojuje o místo v brankovišti s Adamem Horákem. Dnes padesátiletý kouč bude pomáhat Vladimíru Petrovkovi u extraligových deváťáků. „Máme z Říčan, kde Martin trénuje, v podstatě celou pětku, proto jsme se domluvili, protože kluky dobře zná,“ vysvětluje šéf chomutovské mládeže Petr Jíra.

Poslední novinkou je změna termínu domácího souboje s Mosteckými Lvy. Původně avizovaná změna pořadatelství se nakonec neuskuteční, takže duel má nový termín. „Trenéři se sice domluvili, ale nakonec se soupeři termín v září nehodil, proto kluby ustoupily od změny pořadatelství a hledaly jen vhodný termín pro utkání v Chomutově. Nakonec došlo k dohodě a v ROCKNET ARÉNĚ přivítáme Mostecké Lvy 4. prosince,“ přibližuje tiskový mluvčí Libor Kult s tím, že v na ledě soupeře platí termín podle původního rozlosování, tedy 22. listopadu.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov