Preview k zápasu

Piráti chtějí druhý královský skalp. Uspěje posádka Martina Pešouta proti Písku?

Napsal 19.12.2023 Michal Dorinský
Rok 2023 zakončí Piráti dvěma venkovními duely. Očekávané bitvě v Ústí nad Labem předchází výprava na jih Čech, kde je čeká nevyzpytatelný Písek. A zatímco Chomutovští si s sebou přivážejí vynikající formu a vyhlídky na první místo ve skupině Západ, domácí budou chtít odčinit výprask 2:8, který jim byl uštědřen v Letňanech. Utkání začíná ve středu 20. prosince od osmnácti hodin.

Rychlý start, silný závěr a Piráti stále v boji o čelo

I tak by se ve zkratce dala popsat bitva, kterou svedli domácí bojovníci o třetí adventní neděli v Chomutově. Piráti před tradičně výbornou domácí kulisou na nic nečekali a do díla se pustili již po třiceti třech sekundách hry, to když Tadeáš Svoboda zpoza branky našel Viktora Hübla, který potvrdil, že první rána kapitána se neříká jen tak pro nic za nic. I přes rychlé vyrovnání měli hokejisté Chomutova zápas pevně pod kontrolou. Potřebný klid jim ve druhé části dodal dvojitě gólový Jakub Zajíček a finální podobu skóre určili v rozmezí od 59. do 60. minuty pánové Eret, Ulrych a Veselý. 

PIRÁTI CHOMUTOV – HK KRALUPY NAD VLTAVOU 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Hübl (Svoboda, Zajíček), 24. Zajíček (Hübl), 30. Zajíček (Hübl, Seemann), 59. Eret (J. Svoboda), 60. Ulrych (Váchal, Mála), 60. J. Veselý (Putz, Stehlík) 3. Kellerstein (T. Pejchal).

Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. Střely na branku: 38:23.


Poslední sestava Chomutova:
 Běhula – Ulrych, Eliáš, Seemann, Havel, Váchal, Záruba, Malcovský – T. Svoboda, Hübl, Zajíček – J. Svoboda, Eret, Tůma – Veselý, Putz, Stehlík – Mála, Koblížek, Chrpa

Premiérový start za A- tým si proti HK Kralupy nad Vltavou zapsal kapitán dorostu Marek Malcovský. Rozhovor o jeho pocitech z premiéry v seniorské kategorii si můžete pustit zde:

Písek posedmé v řadě bez bodu a dál se propadá tabulkou.

V šestadvacátém kole vytáhli Králové na Prahu, konkrétněji na Letňany. A i přesto, že se jim dařilo v první třetině se silným soupeřem držet krok, o velkolepé vítězství se nejednalo. Naopak. Domácí přidali Písku na cestu ještě pět kousků. Hattrickem se blýskl domácí Matěj Korčák.

Pro Krále se bude jednat o poslední letošní zápas, ale už nyní je jasné, že na tuto polovinu sezóny budou chtít co nejdříve zapomenout. Nerozehráli ji ovšem vůbec špatně, a to dvěma vítězstvími v úvodních dvou kláních. V následujících dvaadvaceti kolech však hned sedmnáctkrát vyšli bodově naprázdno a visí nad nimi hrozba pádu na nejnižší ligovou úroveň. Předposlední Hronov, s nímž mají shodně 17 bodů, má odehráno o jedno utkání méně a Řisutům, které jsou od obou týmů vzdálené na pouhé tři body, zůstávají k odehrání dokonce dvě klání.

HC LETCI LETŇANY – IHC KRÁLOVÉ PÍSEK 8:2 (3:2, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Poul (Pšenička, Drtina), 14. Korčák (Pšenička, Z. Fiala), 18. Korčák (Niko, Sklenář), 32. Korčák (Sklenář, Poul), 38. Niko (Pšenička, Labuzík), 41. Sklenář (Niko, Korčák), 44. Arnošt (Drtina, Mrňa), 57. Drtina (Mrňa, Kysela) – 4. Hrakholski (Pouzar), 5. A. Dubský (Volf). 

Vyloučení: 4:7. Využití: 5:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 245.

Poslední sestava Písku: Korytar – Radoš, Velíšek, Hanus, Vajner, Pavlát, Turek, Čunát – Dubský, Kolář, Pouzar – Hollar, Volf, Brož – Matiášek, Hohenberger, Vlček – Hrakholskij.

PísekChomutov
13. místo (17 bodů)pozice3. místo (57 bodů)
63:102skóre116:47
4-2-1-17bilance18-1-1-2
P-P-P-P-Paktuální formaV-V-V-V-V
Richard Kříž – 3,41 G/Z
Jakub Korytar – 5,65 G/Z 
brankářiMartin Altrichter – 1,96 G/Z
Richard Běhula – 1,51 G/Z
Jan Radoš 12 (2+10)nejproduktivnější obránce
  Patrik Kadeřávek 12 (3+9)

Lukáš Wolf 20 (5+15)nejproduktivnější útočník
    Viktor Hübl 34 (15+23)


Jan Matiášek 10 gólů
nejlepší střelecJakub Chrpa
Viktor Hübl
Petr Eret 15 gólů

Předchozí vzájemný zápas: Lukeš nasměroval Piráty hattrickem k vítězství

Ve třetí minutě udeřil Jakub Chrpa, Lukeš ho svým prvním a druhým gólem následoval v osmé, respektive jedenácté minutě. Finální trefa ze začátku třetí části pak znamenala nejen přísun čepic na led, ale také to, že Piráti porazili Písek v poměru 4:2.

PIRÁTI CHOMUTOV– IHC KRÁLOVÉ PÍSEK 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Chrpa (Záruba, Putz), 8. Lukeš (Hübl), 11. Lukeš, 44. Lukeš (Seemann, Záruba) 16. Matiášek (Wolf), 18. Wolf (Hanus, Rousek)

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov