Aktuální zprávy

Odchovanci mění působiště: Dvojčata Badinkova míří do Švédska, Vojtěch Husinecký hlásí návrat

Napsala 13.07.2023 Kateřina Kundertová
Z chomutovských odchovanců ještě mládežnického věku působí v zahraničí tři a všichni – Dominik Badinka, Daniel Badinka, Vojtěch Husinecký – mění angažmá. Mladí Piráti a pravidelní reprezentanti se sejdou na severu Evropy.

Dominik Badinka po odchodu z Chomutova odehrál ve Finsku první sezónu a hned se uvedl výborně, jelikož ve věku sedmnácti let patřil k oporám dvacítky. V základní části během třiačtyřiceti duelů nasbíral bilanci 5+21, s kterou byl nejproduktivnějším obráncem týmu.

K individuálním výkonů mu přispěl i fakt, že se Jokeritu týmově dařilo – po druhém místě v dlouhodobé části zvládl dvě kola play-off a prohrál až ve finále s Tapparou. Chomutovský odchovanec, jenž se vypracoval do prvního ofenzivního zadáka mužstva, přispěl gólem a třemi asistencemi.

Svými výkony si řekl i o první pozornost ze zámoří při CHL Import draftu, když si ho ve druhém kole jako 79. v pořadí vybrali Brantford Bulldogs. Už nyní však promlouvá do odhadů velkého draftu. 

Daniel Badinka strávil většinu ročníku v osmnáctce Jokeritu, za kterou ve dvaatřiceti utkáních vstřelil jedenáct gólů a patnáctkrát přesně přihrál. Stejně jako jeho dvojče i on skončil jako pátý nejproduktivnější muž týmu. Mezi tím naskočil i do kategorie juniorů, v jejichž dresu však bodoval až ve vyřazovacích bojích. 

Nyní dvojčata z Jokeritu, který bude v nejbližší sezóně hrát mezi muži jen druhou nejvyšší soutěž, odchází a přesouvají do švédského celku Malmö Redhawks, kde poznají zase jinou hokejovou školu. 

Vojtěch Husinecký už je mimo pirátskou organizaci dvě sezóny, které strávil ve Finsku a v Kanadě, kde za Calgary Hitmen ve WHL odehrál čtyřiatřicet utkání se třemi kanadskými body. Nyní se vrací do Evropy a tam, kde to dobře zná, znovu oblékne barvy Tappary Tampere. 

Už brzy se můžete těšit na rozhovory se všemi třemi mladými nadějemi, sledujte web a sociální sítě.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov