Aktuální zprávy

Nebeská kluziště bude brázdit další osobnost chomutovského hokeje, zemřel Ladislav Chabr

Napsal 23.10.2023 Klub
Třetí říjnový víkend obdržel klub smutnou zprávu, ve věku nedožitých devadesáti let odešel do hokejového nebe Ladislav Chabr. Někdejší obránce nastupoval za chomutovský A-tým devět sezón, v nichž zažil i tehdejší československou elitní soutěž. Celkem nasázel pětatřicet gólů a v novém tisíciletí pracoval několik let jako metodik klubu.

Ladislav Chabr začínal s hokejem v Praze, kde také vystudoval pedagogické gymnázium, po kterém si pro možnou umístěnku vybral hlavní město, rodné Kladno a Chomutov, kde také nakonec zakotvil. Po dvou sezónách ho čekala vojna a zamířil do Brna, protože během utkání Chomutova s národním týmem zaujal kouče Rudé hvězdy Bouzka.

Díky tomu získal tři mistrovské tituly, ovšem po nich se vrátil pod Krušné hory, kde nastupoval dalších sedm let, než upřednostnil zaměstnání. Kariéru si poté ještě prodloužil o dva roky v krajské lize v dresu Loun, ale to už se věnoval trenérskému řemeslu u mládežnických týmů v nedalekém Klášterci nad Ohří.

V roce 2003 se Ladislav Chabr vrátil do chomutovského klubu, v němž se stal metodikem. Na této pozici pracoval několik let, než odešel do důchodu. I v něm však navštěvoval zápasy chomutovského áčka, pokud mu to zdravotní stav dovolil. Nyní bude člen klubové síně slávy další utkání sledovat z hokejového nebe. ČEST JEHO PAMÁTCE!