Aktuální zprávy

Piráty čeká deset přípravných duelů, tentokrát pouze s českými soupeři včetně Kladna

Napsal 23.05.2024 Klub
Stejně jako před rokem bude družina Martina Pešouta s Petrem Martínkem ladit formu na mistrovskou sezónu kromě tréninků také v deseti přípravných zápasech, které budou opět rozděleny rovným dílem mezi domácí ROCKNET ARÉNU a stadiony soupeřů. První střetnutí se uskuteční hned první srpnový den doma s extraligovým Kladnem.

Kromě soka z nejvyšší soutěže změří Piráti síly mimo jiné také s oběma semifinalisty posledního prvoligového play-off či s pátým týmem tabulky základní části. „Chtěli jsme, abychom narazili na co možná nejsilnější soupeře podobně jako před rokem, kdy jsme se připravovali na druhou ligu převážně proti prvoligovým a zahraničním týmům,“ vysvětluje hlavní trenér Martin Pešout.

Domácí střetnutí budou začínat tradičně v 17 hodin a 30 minut, což platí i pro souboj s Kladnem ve čtvrtek 1. srpna. Odveta s Rytíři je naplánovaná hned o pět dní později, tedy v úterý 6. srpna, na ledě středočeského soupeře.

Po zmíněném dvojzápase následují v programu přípravných klání dvě bitvy před vlastními fanoušky. K první z nich dorazí ve čtvrtek 8. srpna jihlavská Dukla, která se z předkola play-off probojovala přes Slavii Praha a vítěze dlouhodobé části z Poruby do semifinále, v němž nestačila na Vsetín. V úterý 13. srpna pak vyjedou na chomutovský led znovu MOSTEČTÍ LVI.

S regionálním rivalem půjde o srpnovou rozlučku s domácím prostředím, neboť Piráti poté pojedou čtyřikrát do hájemství soupeře. Ve čtvrtek 15. srpna pocestuje chomutovský soubor do Sokolova, v úterý 20. srpna se pak vydá do Litoměřic, které skončily čtvrté, ve čtvrtfinále vyřadily v pěti zápasech Třebíč a v semifinále padly v sedmizápasové sérii se Zlínem.

Také v letní přípravě 2024 dojde na dva zápasy ve dvou dnech ve východní polovině republiky. V úterý 27. srpna se Piráti utkají na ledě brněnské Techniky s Třebíčí, hned o den později ve středu 28. srpna se v Pelhřimově uskuteční odveta s Duklou Jihlava.

Sérii duelů před startem základní části první ligy zakončí Severočeši první zářijový týden na domácím ledě. V úterý 3. září přijede do ROCKNET ARÉNY Sokolov, o dva dny později ve čtvrtek 5. září dorazí Litoměřice.

ROZPIS PŘÍPRAVNÝCH DUELŮ 2024