This text will be replaced


Aktuální zprávy

Nadační fond Pirátské srdce pomůže Andýskovi, druhý projekt můžete podpořit i během fotbalů

Napsal 27.06.2022 Klub
C h o m u t o v - Tomáš Orel už brázdí republiku se svým tatínkem v nové Dacii, Nadační fond Pirátské srdce bude pomáhat i mezi hokejovými sezónami. Tentokrát se tak stane na zeleném pažitu a příjemcem pomoci bude další člen široké pirátské rodiny, jímž se Andýsek, jak taťka říká čtrnáctiletému Andreji Viskievičovi.

Výtěžek z fotbalového derby s litvínovskou Vervou a z následného turnaje na hřišti AFK LoKo Chomutov poputuje k sehrané dvojici, která je na složitou životní situaci sama. Dnes už puberťák Andýsek se narodil v sedmém měsíci a jeho příchod na svět byl komplikovaný.

Vlivem několikaminutové absence přívodu kyslíku se u něj rozvinula dětská mozková obrna, kvůli níž došlo k mentální retardaci a tělesnému postižení. „Když hráči vybírali, komu by během fotbalového turnaje pomohli podobně jako před rokem, našli příběh Andýska, jehož taťka dělal dlouhé roky zástupce hlavního pořadatele při domácích zápasech áčka,“ vysvětluje Roman Jüngling spojení s klubem.

„My jsme se pak rozhodli, že pomoc Andýskovi zaštítíme naším nadačním fondem, z jehož konta poputuje ke skvěle sehrané dvojici výtěžek se vstupného, které jsme vybrali při promítání dokumentu Kraj v jirkovském kině,“ prozrazuje člen správní rady Nadačního fondu Pirátské srdce, že základ činí částka 5400 korun.

Kromě jiného bude příležitost k jejímu navýšení na dvou akcích. V úterý 28. června se Spořicích, kde v 18 hodin a 15 minut vypukne fotbalové derby Pirátů s Litvínovem. Přítomna bude kasička nadačního fondu na dobrovolné vstupné. Druhou velkou akcí ve prospěch Andýska bude turnaj šesti fotbalových mužstev, jehož se zúčastní áčko Pirátů i AFK LoKo Chomutov a týmy fanoušků obou celků, soubor Vězeňské služby ze Všehrd a německý host SV Lauterbach.

V rámci turnaje, jenž proběhne v sobotu 2. července, se uskuteční dražba šesti hokejových artefaktů – originálních zápasových dresů Pirátů ze sezón 2020/2021 a 2021/2022 či podepsaných hokejek Viktora Hübla, Františka Lukeše, Ondřeje Kašeho nebo Jakuba Lauka.

Na závěr turnaje dojde k předání symbolického šeku a následně i finančních prostředků, které budou mít Andýsek a jeho otec k dispozici. „Andýsek by rád používal velký dotykový počítač nejen ve škole, ale i doma. Také by potřeboval vylepšit invalidní vozík, aby mohl na výlety i do terénu a nebyl odkázaný jen na asfaltové cesty. Jak bude pomoc využita, bude záležet i na její výši,“ uzavírá Roman Jüngling s tím, že pomoct můžete i prostřednictvím níže uvedeného QR kódu, jenž vás nasměruje na transparentní účet Nadačního fondu Pirátské srdce.

Účet Nadačního fondu Pirátské srdce: 123-4685070287/0100

Transparentní účet Nadačního fondu