Preview k zápasu

Konec venkovní série? Piráti ji uzavřou proti aktuálně druhé Příbrami

Napsala 03.10.2023 Kateřina Kundertová
Chomutovští se třemi výhrami v řadě vyráží na led druhé Příbrami, kde by měli uzavřít nucenou venkovní sérii. Situace kolem chlazení však stále není stoprocentně vyřešená. Šlágr čtvrtého kola druhé ligy o první místo západní skupiny se odehraje ve středu 4. října se začátkem v osmnáct hodin a třicet minut.

Piráti venku válí, naposledy nasázeli Děčínu osmičku

Piráti se na začátku sezóny museli vypořádat s nepříznivou situací kolem rozbitého chlazení na hlavní ploše ROCKNET ARÉNY a úvodní kola odehrát na ledech soupeřů, kde postupně porazili Cheb, Letňany a naposledy Děčín.

Začátek zápasu odstartovala atraktivní přesilovka domácích, jelikož v ní otevřel skóre utkání Viktor Hübl a následně srovnal Aleš Macek. Na co koukat bylo celých šedesát minut – dvanáct gólů, pohledné akce, dvě chomutovské tyčky, tři střídání brankářů…

HC DĚČÍN – PIRÁTI CHOMUTOV 4:8 (1:3, 1:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Macek (Nezbeda, D. Tůma), 29. Faigl (Nezbeda, D. Tůma), 42. Macek (Bartoň, Nezbeda), 45. Smola – 4. Hübl (Lukeš), 8. Chrpa (Lukeš, Hübl), 15. Koblížek (Eret, Zajíček), 22. Zajíček (Kostourek, Eret), 25. T. Svoboda (Lukeš, Hübl), 35. M. Tůma (Jouza, Putz), 49. Eret (Kostourek, Záruba), 50. Hübl.
Vyloučení: 7:4. Využítí: 2:3. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 29:43.

Poslední sestava Chomutova: Horák (45. Altrichter) – Kadeřávek, F. Hynek, Seemann, Záruba, Havel, Váchal, Filip – Lukeš, Hübl, T. Svoboda – Kostourek, Eret, Zajíček – Mála, Koblížek, Chrpa – Tůma, Putz, Jouza – Remeš.

Piráti na hostování: Jakub Veselý čtvrtý v týmovém bodování, Ondřej Príhoda skóroval

Cheb už stihl čtyři zápasy, nejvíc ze všech týmů, ale přesto je až na třináctém místě západní skupiny. Útočník Ondřej Príhoda ve třech zápasech jednou skóroval a zadák David Petrásek ve čtyřech jednou asistoval shodou okolností proti Pirátům. Do Děčína se vrátil obránce Dominik Kučera, který zatím nebodoval. Nejvýrazněji se ofenzivně dosud ukázal Jakub Veselý, který za dva zápasy v dresu Mostu vstřelil jeden gól a přidal tři přihrávky.

Příbram má po dvou zápasech skóre 24:8

Baník odstartoval ligu vítězstvím ve Vrchlabí, kde rozhodl třemi zásahy v závěru duelu, a pokračoval drtivým vítězstvím s Řisuty ve Slaném, kde se hattrickem blýskli Richard Pětník a Josef Hasman, bilancí dvou gólů a třech asistencí přispěl Petr Kafka. Příbram se zastavila na čtrnácti gólech, což byl výborný start pro nového kouče Radka Bělohlava.

Následně nejbližší soupeř Chomutova třikrát prohrával proti Letňanům a už se zdálo, že duel ztratí, ale v čase 59:30 srovnal Radek Jelínek. V prodloužení rozhodl o vítězství svého týmu Josef Hasman.

HC BANÍK PŘÍBRAM – HC Letci Letňany 4:3 po prodloužení (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Hasman (Kolda, Jelínek), 29. Kafka (Gengel), 60. Jelínek (Kafka, Zdeněk), 64. Hasman – 12. Poppel (Mrňa), 21. Mrňa (Poppel), 43. Sklenář (Uhlík, Jobánek).
Vyloučení: 6:6, navíc Gengel 5 minut a do konce utkání, Krejčí (oba Příbram) 10 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.

Poslední sestava Příbrami: Šorf – Havelka, Krejčí, Zdeněk, Jelínek, Rajgl, Patzelt, Saňa – Gengel, Pětník, Kafka – Hasman, Kolda, Bednařík – Furch, Dragoun, Pinkas – Bečvář, Chlouba.

    Změny v kádru Příbrami
    Příchody: Dominik Havelka, Matěj Kolda, Samuel Duchan, Richard Pětník, Jaroslav Chlouba, Daniel Krejčí, Nir Tichon, Tomáš Rajgl.
    Odchody: Petr Eret, Robin Malý (nebude k dispozici kvůli operaci).

Příbram – nejčastější soupeř Chomutova v minulé sezóně

Pirátům se na Příbram v základní část minulé sezóny vůbec nedařilo a získali ze čtyř zápasů pouze dva body za výhru v prodloužení, jinak prohráli 3:6, 4:5 a 3:4. Koho ale zajímá dlouhodobá část? V play-off vyhráli sérii čtvrtfinále Chomutovští, kteří po úvodní drtivé výhře 14:1 dvakrát prohráli a s nožem na krku další dva duely zvládli.

PříbramChomutov
2. místo (8 bodů)pozice1. místo (9 bodů)
24:8skóre21:9
2-1-0-0bilance3-0-0-0
Šorf – 2 Z
Jiroušek – 1 Z 
brankářiMartin Altrichter – 0,8 G/Z
Adam Horák 4,57 G/Z
Daniel Krejčí 5 (1+4)nejproduktivnější obránceJ. Březák a R. Záruba 1+1
Petr Kafka 9 (4+5)nejproduktivnější útočníkViktor Hübl 9 (6+3)
Josef Hasman 6 gólůnejlepší střelecViktor Hübl 6 gólů