Aktuální zprávy

Jakub Matai u Pirátů končí. Vyplatil se ze smlouvy a míří do zahraničí

21.07.2023 Tisková zpráva
Vše nasvědčovalo, že poměrně brzy měli trenéři Pešout s Martínkem pohromadě mužstvo, které bude hájit barvy Pirátů ve druhé sezóně ve třetí nejvyšší soutěži po postupu z krajské ligy. Jenže nakonec nastala situace, jež předchozí informaci mění. Obránce Jakub Matai totiž mužstvo po několikatýdenních jednáních opouští a vydává se do zahraničí.

„Začátkem června za námi Jakub Matai přišel s tím, že dostal nabídku ze zahraničí a chtěl by ji přijmout,“ vrací se o několik týdnů zpět Jiří Sochor, který zmíněná jednání za klub vedl. „My jsme samozřejmě nechtěli přijít o našeho elitního beka, takže jsme jasně dali najevo, že trváme na dodržení dvouleté smlouvy, jež začala nedávno platit, ale hráč jednoznačně oznámil, že ji dodržet nechce,“ líčí následně.

Obě strany tedy hledaly řešení nastalé situace a nakonec se dohodly na ukončení smlouvy za odstupné, což je krok, bez kterého by nikdy nedošlo k potvrzení transferu hráče mimo Českou republiku. Klub už obdržel domluvenou částku, na základě čehož pozbyl nedávno podepsaný kontrakt platnosti, tudíž může Jakub Matai vyrazit vstříc třetímu angažmá za hranicemi a jeho chomutovská bilance se zastaví na 48 startech, 16 gólech a 29 asistencích.

Na pirátské soupisce se tak uvolnilo jedno místo v defenzivě. „Zatím máme čas to vyřešit, takže se rozhlížíme po možnostech,“ přibližuje Jiří Sochor s tím, že aktuálně žádné jméno na stole není. „Nejspíš počkáme, až se uzavřou kádry ve vyšších soutěžích,“ naznačuje závěrem.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov