Preview k zápasu

Druholigový ročník 2023/24 zahájí Piráti předehrávkou šestého kola v Chebu

Napsal 15.09.2023 Michal Novotný
Oproti původnímu rozlosování odehrají Chomutovští z důvodu opravy chladícího zařízení v ROCKNET ARÉNĚ prvních pět zápasů sezóny na kluzištích soupeřů. K prvnímu zápasu dokonce zajíždějí již týden před oficiálním startem soutěže na led západočeského Chebu. Předehrávka šestého kola bude zahájena v sobotu 16. září v 18:00.

Piráti v přípravě se střídavými úspěchy

Borci zpod vrcholků Krušných hor vstupují do ostré části sezóny se sérií čtyř porážek z přípravných zápasů v řadě. Celkově zvítězili v pěti z deseti duelů, nicméně konec této zápasové porce nezastihl svěřence Martina Pešouta s Petrem Martínkem v dobrém rozpoložení. Naposledy podlehli na malé hale prvoligovému Sokolovu 1:3.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK SOKOLOV 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 53. Eret (Kostourek) – 14. Kverka (Klejna, Osmík), 45. Křemen (Kysela, Kysela), 46. Vracovský (Kverka).
Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. STřely na branku: 30:31. Diváci: 286.

Sestava Chomutova: Altrichter (30. Horák) – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Váchal, Havel, F. Hynek – T. Svoboda, Hübl, Lukeš – Zajíček, Eret, Kostourek – Chrpa, Koblížek, Mála – Vostiňák, Putz, Remeš.

Cheb podlehl v generálce německému Höchstadtu

Původně plánovaný závěrečný zápas přípravy s Kadaní byl ze strany severočeského celku zrušen a tak posledním odehraným duelem před vstupem do druholigové sezóny zůstává domácí porážka s Höchstadter Eishockey-Club 93 e.V. Domácí na začátku třetí třetiny vedli o dvě branky, přesto nakonec výhru slavil hostující tým, který předvedl čtyřmi brankami parádní obrat.

HC STADION CHEB – HÖCHSTADTER EISHOCKEY-CLUB 93 E.V. 5:7 (2:2, 2:1, 1:4)

Branky domácích: Toth 2, Prošek, Stejskal, Šik.

V minulé sezóně Chomutovští Západočechy dvakrát porazili

V rámci sedmého kola si Piráti připsali hubené domácí vítězství 2:1. O to více si pak zastříleli na západě Čech, kde svého soupeře deklasovali 9:2. V tomto duelu si hned trojice hokejistů s pirátem na hrudi připsala dvě vstřelené branky.

HC STADION CHEB – PIRÁTI CHOMUTOV 2:9 (0:2, O:4, 2:3)

Branky a nahrávky: 47. Novotný, 57. Čejka (Nekvinda) – 11. Zajíček (J. Ekrt, T. Svoboda), 17. Chrpa (Kostourek, Havel), 25. J. Ekrt (T. Svoboda), 26. T. Svoboda (TS), 39. Chrpa (Seemann, Kostourek), 40. T. Svoboda (Zajíček, M. Žižka), 44. Zajíček (Seemann, Havel), 47. Váchal (Zajíček, M. Žižka), 51. Mála (Koblížek, Vostiňák).
Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 22:34. Diváci: 216.

Sestava Chebu: Kašpar (41. Tichon) – Troška, Kořán, Jachanov, Šikut, Šik, Strýček, Stejskal – Vrtek, Šafejev, Krutina, Bubanec, Novotný, Čejka, Rozhon, Šťastný, Nekvinda, Prshakov, Konášek.

Sestava Chomutova: Horák - Matai, Petrásek, Havel, Seemann, M. Žižka, Váchal - Kostourek, Hübl, Chrpa - Zajíček, Svoboda, J. Ekrt - Koblížek, Vostiňák, Mála.

Do nové sezóny po devíti letech s černou variantou dresů

Poprvé od sezóny 2014/2015, kdy A-tým úspěšně bojoval o návrat do extraligy, obléknou hráči tmavou variantu dresu v černém provedení.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov