Aktuální zprávy

Dominik Kučera se vrací do Děčína, Richard Běhula se rozchytá v dresu pražské Kobry

15.11.2023 Tisková zpráva
Příchod Filipa Eliáše zapříčinil, že trenéři mají k dispozici devět seniorských obránců a další v juniorském týmu. Z výše uvedeného důvodu dochází k pohybu také směrem z kádru Pirátů, zadák Dominik Kučera se vrací do Děčína. Zároveň se přiblížil okamžik, kdy bude moci naskočit do zápasů doposud zraněný brankář Richard Běhula, jenž bude sbírat zápasovou praxi v sestavě pražské Kobry.

„Příchodem Filipa nám i přes marodku vznikl v obraně přetlak a Dominik potřebuje hrát, proto jsme se domluvili s Děčínem, že bude nastupovat zase tam,“ vysvětluje Martin Pešout. „Pokud jde o Ríšu, máme tu dva zdravé brankáře a Martin Altrichter chytá dobře. Ríša se potřebuje rozchytat a v Kobře k tomu bude mít příležitost,“ doplňuje hlavní trenér a sportovní manažer na adresu gólmanské otázky.

Dvaadvacetiletý Dominik Kučera odehrál po návratu z Děčína v pirátském dresu osm utkání, v nichž zapsal deset trestných minut. V součtu se čtyřmi přípravnými duely opouští Chomutov bez přesného zásahu i asistence.

O rok starší Richard Běhula stihl před zraněním během rozbruslení ve Vyškově zasáhnout do tří přípravných klání. V Sokolově a doma s pražskou Slavií odchytal zhruba polovinu střetnutí, na ledě Mosteckých Lvů zůstal mezi třemi pirátskými tyčemi celý zápas a vychytal výhru.

Foto: Alena Zapletalová